\"Kleinseitner Deutsch\", Egon Kisch
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, kde bych mohla najít nějaké materiály o jazykové stránce díla E. E. Kische, především o jeho používání specifických pražských výrazů. Mám zájem o prameny v českém i německém jazyce. Předem děkuji za odpověď!
Odpověď
Dobrý den,
v našich zdrojích, ani v on-line katalogu Ústavu pro českou a světovou literaturu, jsme nenašli tak speciálně orientovanou studii. Posíláme záznamy několika knižně vydaných prací o životě a díle E.E.K. a 4 statí, které by se snad mohly dotýkat i problematiky, která Vás zajímá.
Literatura o E.E.Kischovi:
Sympozium o životě a díle Egona Erwina Kische ke 120. výročí jeho narození (2005 : Praha, Česko) Egon Erwin Kisch známý a neznámý : sborník ze Sympozia o životě a díle Egona Erwina Kische ke 120. výročí jeho narození / kolektiv autorů ; editor Jan Halada. -- Vyd. 1.. -- Praha : Karolinum, 2005. -- 74 s. ; 21 cm ISBN 80-246-1088-4 (brož.)
. -- Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy. --
Signatury:* 54 H 252915* I 440838* SF II 074538
Nečas, Vincenc, 1903-1972
Pražský novinář Egon Ervín Kisch / [Autoři:] Vincenc a Jarmila Nečasovi ; Zdeněk Hoření: Reportér první linie, [předml.] ; Obr. příl. uspoř. J. Poláček. -- 1. vyd.. -- Praha : Novinář, 1980 (Čes. Těšín : Tisk 3). -- 124, [4] s. : [29] s. fot. příl. ; 8° Signatury:* I 250542* SF III 007539
Tomáš, Jiří, 1944-
Egon Ervín Kisch, novinář a bojovník / Jiří Tomáš, Gabriela Žemličková ; předml. Zdeněk Hoření ; fot. F. Dostál ... [aj.]. -- 1. vyd.. -- Praha : Novinář, 1984 (Čes. Těšín : Tisk 3). -- 156 s. : fot. ; 29 cm
ISBN (Váz.) : 70 Kčs
* Kisch, Egon Erwin (novinář a spisovatel něm.,
1885-1948) - život a činnost - publikace obrazové
Signatury:* 54 D 070899* III 099524* SF II 034463* SF II 034464
Kozlová, Danica, 1947-1988
Egon Ervín Kisch / Danica Kozlová, Jiří Tomáš. -- Praha : Horizont, 1984 (Jihlava : VČT 30). -- 162 s. :
fot. ; 20 cm. -- (Medailóny) (Zájmová publikace ČÚV Socialist. akademie ČSSR) ISBN (Brož.) : 10 Kčs
* Kisch, Egon Erwin (spisovatel a novinář pražský něm., 1885-1948) - život a dílo - brožury informační
Signatury:* 54 K 477404* I 276632* SF III 011365
Utitz, Emil, 1883-1956
Klasický žurnalista Egon Ervín Kisch / [Autor:] Emil Utitz ; Z něm. orig. Egon Erwin Kisch, der klassische Journalist přel. V. a A. Lustigovi ; Citáty z [jeho] děl přel. Jarmila Haasová-Nečasová. -- 1. vyd.. -- Praha : Orbis, 1958 (Orbis 01). -- 187, [3] s. : [1] fot. příl. ; 8°. -- (Edice Novinářského studijního ústavu)
ISBN (Váz.)
* Kisch, Egon Ervín (1885-1948 novinář a spisovatel čes.; původu něm.) - život a dílo - monografie
Signatury:* I 118604* SF II 065902
Stati:
Spector, Scott
Německá, židovská a česká identita v Praze : Felix Weltsch a Egon Ervín Kisch.
In: Slovanský přehled. Roč. 84, č. 1 (1998), s. 39-46.
Novotný, Vladimír
Pražský literární novinář Egon Ervín Kisch.
In: Tvar. Roč. 9, č. 19 (1998), s. 6-7.
Hofman, Alois
Památce E.E.Kische.
In: Časopis pro moder. filologii. Roč. 39, č. 1 (1957), s. 59-61.
Chaloupka, Otakar
E-E-K.
In: Plamen. Roč. 5, č. 5 (1963), s. 113-114.
Veselý, Jiří
Odkaz Egona Ervína Kische : hlavní referát na symposiu.
In: Česká literatura. Roč. 28, č. 5 (1980), s. 421-427.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 18:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu