Kde v Praze strávil noc Hitler v roce 1939? Je znám přesný program jeho pobytu?
Text dotazu
Odpověď
Dobrý den,
dle dostupné literatury říšský kancléř Adolf Hitler dorazil se svou kolonou do Prahy 15. března kolem 19. hodiny do Vysočan, odkud pokračoval rovnou na Pražský hrad, kam kolona dorazila v 19.15. Tam A. Hitler strávili noc i podstatnou část následujícího dne (během této doby shlédl přehlídku čestné roty, přijal několik osob - až v 15.15 hod. to byl prezident E. Hácha, pozdravil německé studenty a za jeho účasti byly také dokončeny dokumenty o zřízení tzv. Protektorátu Čechy a Morava). Údajně ještě během dne v nespecifikovaném čase vykonal krátkou projížďku městem. Druhou noc již v Praze nestrávil. Další informace najdete v uvedené literatuře.
Použité zdroje
John, Miloslav, Kliment, Charles K. a Nakládal, Břetislav. Březen 1939. Ares, 2004. 277 stran.ISBN 80-86158-38-1.
Hoffmann, Heinrich, ed. Hitler in Böhmen, Mähren, Memel. Berlin: Zeitgeschichte, [1939]. 1 sv. nestránkován
Cílek, Roman a Moulis, Miloslav. Dokonáno jest-!: osudný březen 1939 - pohled do zákulisí. Praha: Epocha, 2004. 378 s. ISBN 80-86328-44-9.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
22.08.2017 13:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu