Kam běží modrá liška
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi prosím pomoci s odpovědí na otázku "Kam běží modrá liška?"
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
"Kam běží modrá liška?" je název knihy pro děti.
V českém jazyce vyšla kniha již ve třech vydáních:
* GJURIČ, Andrej. Kam běží modrá liška: pohádkové vyprávění z Malé Strany. 3. vyd. Praha: Amulet, 2001. 125 s. ISBN 80-86299-81-3.
* GJURIČ, Andrej. Kam běží modrá liška: pohádkové vyprávění z Malé Strany. 2. vyd. Praha: Albatros, 1989. 138 s. Klub mladých čtenářů.
* GJURIČ, Andrej. Kam běží modrá liška: pohádkové vyprávění z Malé Strany. 1. vyd. Praha: Albatros, 1983. 138 s.
V první kapitole můžete nalézt i odpověď na tuto otázku:
"Podíval se směrem k mostu a povídá: - Kam běží modrá liška? - Na Kampu, odpověděl jsem, a hned nato jsem se zase já zeptal: - A co nese v hubě?
- Zelenou ratolest, řekl spokojeně Vaněček..."
(JURIČ, Andrej. Kam běží modrá liška: pohádkové vyprávění z Malé Strany. 3. vyd. Praha: Amulet, 2001. s. 10.)
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2014 08:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu