-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, potřebovala bych vědět, kdo je autorem tohoto článku: Bibliotheka českých původních románů historických i novověkých. Ročník I. V Praze 1855. Tisk a sklad Kateřiny Jeřábkové. Obzor. 1855, roč. 1, č. 6, s. 455–456. K dohledání zde:
http://kramerius.nkp.cz/kra[…]=11&start=53&end=61
Kdyby odkaz nefungoval, je to prostě článek v časopise Obzor, u kterého není uveden autor. V té době snad v redakci Obzoru pracovali Karel Boleslav Štorch, K. J. Erben a V. Zelený, ale kdo z nich článek napsal? Nebo to byl někdo úplně jiný? A pokud autora nedohledám, jak to mám správně označit v citaci? Děkuji mnohokrát za jakoukoliv radu.
Dobrý den,
pokoušeli jsme se dohledat autora uvedeného příspěvku v Obzoru, ale bohužel neúspěšně. Prošli jsme obsah Obzoru, "Úvod k úvahám", které uvádí celou kapitolu "Úvahy o spisech", bibliografie Karla Jaromíra Erbena, Karla Boleslava Štorcha i Václava Zeleného, ale nikde nejsou jednotlivé příspěvky v Obzoru rozepsány.
Dále jsme se dívali do poměrně obsáhlé publikace " DOLANSKÝ, Julius a ERBEN, Karel Jaromír. Karel Jaromír Erben: [studie s ukázkami z díla]. 1970" a ačkoli je zde trochu podrobněji rozepsáno Erbenovo působení v Obzoru, nejsou zde uvedeny články, kterými do titulu přispěl.
Pokud potřebujete článek ocitovat, doporučujeme Vám držet se informací uvedených v manuálu pro tvorbu bibliografických odkazů a citací, který je volně k dispozici na adrese http://www.citace.com/CSN-ISO-690.pdf.
Zde se mimo jiné uvádí "Pokud některý údaj chybí, vynechává se a pokračuje se následujícím. V některých
případech lze údaj dohledat v jiných zdrojích nebo nahradit zástupnou formulací." A dále "Tvůrcem jsou fyzické osoby nebo korporace odpovědné za obsah dokumentu. V případě, že není tvůrce známý, tento údaj se vynechává a je vhodné uvádět vedlejší tvůrce. V některých případech lze jako tvůrce uvést významného editora. Harvardský systém (viz Metody citování a odkazování) umožňuje místo autora, v případě že je autor neznámý, uvést zkratku Anon."
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
14.03.2016 08:00