J. Hanč: Události
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych zjistila sekundární literaturu k dílu Události od Jana Hanče. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, Vámi hledaný titul vyšel podle České národní bibliografie 3x, u každého vydání může být i rozbor či poznámka k dílu (úvod, doslov, atd.) K jednotlivým vydáním je nutné použít různé zdroje pro vyhledání sekundární literatury:
Vydání z roku 1991 a 1995
-  báze ANL - vyhledání podle recenzovaného dokumentu (případně podle jména autora rec. titulu)
-  databáze Bibliografie české literární vědy od roku 1961 Ústavu pro českou literaturu - http://www.ucl.cas.cz/katalog.html
příklad záznamu z báze ANL
Jan Hanč: Události. --  1 obr
In: Reflex. -- ISSN 0862-6634. -- Roč. 6, č. 47 (19951110), s. 49
příklad z databáze ÚČL
DRDA, Adam
Sestavil a předmluvu napsal Jan Lopatka. K vydání připravil a ediční poznámku napsal Michal Špirit. Doslov napsal Zdeněk Urbánek.
Události - výpověď spisovatele Jana Hanče. / Adam Drda
In: Babylon. - Roč. 5, č. 2 (listopad 1995). - 1995/1996. - S.8 rec
-> Události. [sebrané dílo] / Jan Hanč. - Praha, Torst 1995. - 390 s.
[Recenze.]
Vydání z roku 1948
-  z tohoto období neexistuje dostupná databáze, lze využít Retrospektivní článkovou kartotéku 1945-1952, která je dostupná v Referenčním centru Národní knihovny ČR - viz informace na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_retrospektiva1945_1952.htm
(ovšem je to výběrový zdroj), případně využít tištěnou bibliografii Články v českých časopisech z roku 1963 (rok úmrtí autora, články o něm)
-  tištěné příručky, případně bibliografie (např. Lexikon české literatury, Kdy zemřeli atd.), kde by mohl být autor uveden (včetně literatury o něm a jeho díle)
-  případně si vybrat literárně zaměřené periodikum z tohoto období a zkusit jím listovat, případně nějaké články vyhledat pomocí rozhraní Kramerius - http://krameris.nkp.cz - např. článek díle autora
Kulturní tvorba Stránka periodika
Týdeník pro politiku a kulturu
ISSN: 0454-5966
Ročník: 1963
Výtisk: 25.7.1963
Stránka: 14
době, 19. července 1963. v nemocnici na Karlově náměstí umírá sedmačtyřicetiletý autor z jejího okruhu Jan Hanč. Patřil k ní, i když ne bez výhrad a sporů. |ediné nesporné příbuzenstvo vězelo v tématu. Skupina výtvarně, v poezii i v estetické teorii našla své téma v účincích civilizač
Doporučujeme Vám obrátit se na knihovnu Vaší vysoké školy nebo na knihovnu v místě studia, kde Vám s tištěnými zdroji mohou pomoci. Vzhledem k tématu a způsobu zadání se domníváme, že studujete MUNI / Pedagogickou fakultu, knihovna této fakulty Vám samozřejmě může pomoci také, případně jiná brněnská knihovna, především Moravská zemská knihovna.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2009 12:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu