impaktované časopisy
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych Vás požádala o soupis impaktovaných časopisů z oblasti 1.
psychologie a 2. hudby, pakliže tyto existují.
Zajímají mě české časopisy, těch - předpokládám - nebude v těchto dvou oborech mnoho. Bohužel nemám do databáze přístup, proto bych Vás o tuto informaci ještě požádala.
Odpověď
Dobrý den,
přehled časopisů s impact factorem je dostupný v rámci databáze Web of Knowledge. K vyhledávání impaktovaných časopisů slouží analytický nástroj Journal Citation Reports. Journal Citation Reports obsahuje dvě databáze:
JCR Science Edition a JCR Social Sciences Edition. Hledání impaktovaných časopisů je možné pomocí oborových kategorií či konkrétního titulu.
JCR Science Edition nabízí 61 titulů impaktovaných časopisů z oboru psychologie za rok 2008 (dvě kategorie: PSYCHOLOGY; PSYCHOLOGY, EXPERIMENTAL). JCR Social Sciences Edition obsahuje několik kategorií pro obor psychologie, jedná se o: PSYCHOLOGY; PSYCHOLOGY, APPLIED; PSYCHOLOGY, BIOLOGICAL; PSYCHOLOGY, CLINICAL; PSYCHOLOGY, DEVELOPMENTAL; PSYCHOLOGY, EDUCATIONAL; PSYCHOLOGY, EXPERIMENTAL; PSYCHOLOGY, MATHEMATICAL; PSYCHOLOGY, MULTIDISCIPLINARY; PSYCHOLOGY, PSYCHOANALYSIS; PSYCHOLOGY, SOCIAL. Pokud vybereme všechny výše zmíněné kategorie, dostaneme seznam 457 impaktovaných časopisů (pro rok 2008).
Kategorie hudby (music) zde není zastoupena. Pokud jsme zadali slovo "music"
jako součást titulu periodika, byly výsledkem čtyři časopisy z různých kategorií, a to:
JCR Science Edition:
* COMPUTER MUSIC JOURNAL - i.f.(2008) 0.909 - kategorie: COMPUTER SCIENCE, INTERDISCIPLINARY APPLICATIONS
* JOURNAL OF NEW MUSIC RESEARCH - i.f.(2008) 0.543 - kategorie: COMPUTER SCIENCE, INTERDISCIPLINARY APPLICATIONS
JCR Social Sciences Edition:
* JOURNAL OF MUSIC THERAPY - i.f.(2008) 0.475 - kategorie: REHABILITATION
* MUSIC PERCEPTION - i.f.(2008) 1.068 - kategorie: PSYCHOLOGY, EXPERIMENTAL
Databáze Web of Knowledge - Journal Citation Reports zmiňuje pouze jeden český impaktovaný časopis z oboru psychologie (rok 2008). Jedná se o Československou psychologii (i.f. 0.101 (2008), 0.162 (za 5 let).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.07.2009 08:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu