Spisovatel Jan Ryska a hudebník Kryšpián Cafourek
Text dotazu
Dobrý den, mám na vás dva dotazy.
1. kdo byl hudebník Kryšpián Cafourek?
2. spisovatel Jan Ryska, autor např. Anička z I.A - je to jeho pravé jméno nebo pseudonym ?
Odpověď
Dobrý den,
o hudebníku Kryšpiánu Cafourkovi se nám v biografických zdrojích a hudebních slovnících bohužel nepodařilo nalézt žádnou informaci. Zkuste se ještě obrátit na Hudební oddělení Národní knihovny ČR, kde mají kolegové k dispozici více informačních zdrojů. Webové stránky Studovny hudebního oddělení naleznete na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_oh_stud1.htm <http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_oh_stud1.htm> , email: OH@nkp.cz.
Co se týče spisovatele Jana Rysky, žádný ze zdrojů, ve kterých se jeho jméno vyskytuje, neuvádí, že by publikoval pod pseudonymem. Nevyskytuje se ani ve ve slovnících pseudonymů, konkrétně:
VOPRAVIL, J. Slovník pseudonymů v české a slovenské literatuře. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1973. 1540 s.
Přehled zdrojů, ve kterých jsme o J. Ryskovi nalezli informace:
* STUDENOVSKÝ, Tomáš; BLÁHA, Josef. Slovník českých autorů knih pro chlapce (a nejen pro ně). Praha: Nakladatelství Ostrov, 2000. Str. 120. ISBN 80-86289-04-4.
* Ottova encyklopedie Česká republika. Sv. 2 Kultura a umění. Praha: Ottovo nakladatelství, 2006. Str. 477. ISBN 80-7360-456-6.
* V roce 1983 zemřeli...Brno: Státní vědecká knihovna, 1984. (informace jsou totožné se záznamem v Databázi národních autorit NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/aut <http://sigma.nkp.cz/cze/aut> )
* HEŘMAN, Zdeněk. Říkat pravdu s úsměvem: stati a eseje. Praha: Albatros, 1984. Str. 45.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.08.2008 10:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu