hrady
Text dotazu
Které části musel mít každý hrad?
Odpověď
Dobrý den, pojednání o hradech najdete v níže uvedených publikacích. Encyklopedie hradů přinášejí poměrně důkladný úvod o stavebním vývoji hradů. Stručně a přehledně pojednává o architektuře hradu a jeho součástech P. Syrový v Dobrodružství architektury (s. 213-218).
Literatura:
Dobrodružství architektury / Petr Syrový. -- 1. vyd.. -- Praha : ABF - Arch, 1999. -- 355 s. : il. ; 25 cm
Encyklopedie českých hradů / Tomáš Durdík. -- 6. vyd.. -- Praha : Libri, 2005. -- 366 s. : il., plány ; 21 cm
Ilustrovaná encyklopedie českých hradů / Tomáš Durdík. -- 2. vyd.. -- Praha : Libri, 2000. -- 733 s. : il., plány ; 27 cm
Ilustrovaná encyklopedie moravských hradů, hrádků a tvrzí / Miroslav Plaček. -- 2. vyd.. -- Praha : Libri, 2007. -- 767 s. : il., mapy, plány, faksim. ; 28 cm.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.12.2008 09:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu