Horní Hrad
Text dotazu
Dobrý den, prosím Vás, jestli nemáte nějaké údaje o krajinářském parku z 19.století v obci Horní Hrad vedle stejnojmenného hradu, v Karlovarském kraji.
Odpověď
Dobrý den,
nenašli jsme, bohužel, žádnou práci nebo článek, které by se týkaly parku, který patří k Hornímu hradu.
Horní Hrad je popsán in:
Durdík, Tomáš. Ilustrovaná encyklopedie českých hradů. Praha : Libri, 1999, s. 166-167.
Na adrese: http://www.hornihrad.cz/hist.php je podrobná historie Horního hradu, včetně krátké pasáže o krajinářském parku; připojen seznam publikací o dějinách hradu.
Ve fondu NK ČR:
Hauenštejn : Horní Hrad / L. Zeman ... [et al.] Plzeň : Petr Mikota, 2003 47 s. : il. (některé barev.), plány, erby, faksim. ; 21 cm
Literatura o zámeckých parcích a zahradách:
Hieke, Karel, 1930-
České zámecké parky a jejich dřeviny / Karel Hieke ; kresby K. Hieke ; mp. Miroslav Pinc ; fot. Margita Hieková ... [aj.]. -- 1. vyd.. -- Praha : SZN, 1984 (Mír). -- 459 s. : obr., fot., mp., [16] s. barev. fot. ; 25 cm ISBN (Váz.) : 60 Kčs Historické zahrady, parky a kulturní krajina - Severní Čechy 2003 : [sborník vydaný u příležitosti konání odborného semináře ve dnech 24.-26.9.2003 v České Lípě]. -- Hrdějovice : Agentura Bonus, 2003. -- 48 s. : il. ; 30 cm ISBN 80-86802-01-9 (kroužkový blok)
Doporučuji ještě: Ústav zahradní a krajinářské architektury Zahradnické fakulty Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně:
http://www.zf.mendelu.cz/ustavy/561.htm
Západočeské muzeum v Plzni: http://www.zcm.cz/sbirky.php Krajské muzeum v Karlových Varech: http://www.kvmuz.cz/default.htm Státní oblastní archiv v Plzni. http://www.soaplzen.cz/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2008 17:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu