Hannah Arendtová - soukromý a veřejný prostor
Text dotazu
Dobrý den, zajímá mne, jak pojímá autorka Hannah Arendtová soukromý a veřejný prostor. Hojně se této tématice věnuje v knize Vita activa, kterou mám již půjčenou. Zajímá mne, zda se k tématu veřejného a soukromého prostoru vyjadřuje také v jiných knihách a zda existuje sekundární literatura o tom, jak autorka veřejný a soukromý prostor pojímá.
Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
literaturu k Vašemu tématu by vyžadovalo vypracování rešerše, resp. vypůjčení dostupné literatury, ve které je nutno dohledat uvedené témata a další odkazy na literaturu.
Záznamy o knihách a článcích (rešerše) můžeme zpracovat z dostupných zdrojů NK ČR. Mezi zdroje Národní knihovny patří Česká článková literatura v tištěné podobě od roku 1953 do roku 1990, članková databáze ANL, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze,naskenovaný generální katalog II, http://katif.nakp.cz, (zásuvka Generální katalogu II > ANG - BANČ > 007: ARC-ARCHE > 44070643, záznam 504-519) a báze NKC, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze. Uvádíme příklady záznamů o knihách vyhledaných zadáním jména autorky do vyhledávacího formuláře báze NKC:
-[Č.záznamu: 001360726]
Hannah Arendt : Politics, History and Citizenship / Phillip Hansen. -- Cambridge : Polity Press, 1993. -- 8, 266 s.
-Č.záznamu: 002256178]
Hannah Arendt : Einführungen in ihr Werk / Siegbert Wolf. -- Frankfurt am Main : Haag + Herchen, c1991. -- 192 s. ; 21 cm
-[Č.záznamu: 002205658]
Hannah Arendt, totalitarianism, and the social sciences [elektronický zdroj] / Peter Baehr.. -- Stanford, Calif. : Stanford University Press,
-[Č.záznamu: 002074267]
Hannah Arendt [elektronický zdroj] : an introduction / John McGowan.. -- Minneapolis : University of Minnesota Press, c1998. -- xiii, 194 p.
Pokud byste měla zájem, rešerši si můžete zadat u nás(placená služba) prostřednictvím formuláře, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_reserse.htm,) anebo si ji vypracovat sama.
V případě, že máte platnou průkazku čtenáře Národní knihovny, máte možnost vzdáleného přístupu i k zahraničním zdrojům, především k licencovaným online databázím, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104.
Kromě katalogů Národní knihovny, doporučujeme Vám také prověřit katalog Karlovy university, http://www.cuni.cz/UK-2332.html.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2012 10:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu