František Hrubín-Jobova noc
Text dotazu
Dobrý den,
mým úkolem je zpracování seminární práce na téma František Hrubín-Jobova noc.
Chci Vás tímto požádat,zda-li byste mi mohli pomoci s hledáním(typy,odkazy),kde najdu k tomuto dílu recenzi,kritiku,sekundární literaturu?
Již jsem se dívala do Moravské zemské knihovny v Brně,ale přesto bych uvítala radu,kde hledat.
Děkuji za pochopení a odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
přehled recenzí a dalších reakcí na básnické pásmo Františka Hrubína "Jobova noc" naleznete v knize:
* MÁLKOVÁ, Iva a ŘEHÁK, Daniel. Tvůrčí osobnost Františka Hrubína: bibliografie. Vyd. 1. Brno: Host, 2009. 333 s. ISBN 978-80-7368-740-3.
V knize jsou uvedeny mimo jiné následující recepce sbírky:
* Na prahu nové cesty. Rudé právo. č. 107, s. 3, 12. 9. 1945. (http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/8584770 - plný text dostupný v Národní knihovně ČR )
* Jtg (TRÄGER? Josef.) Básnický koncert v D46. Svobodné slovo. s. 2, 12. 9. 1945. (
* Jobova noc Františka Hrubína. Právo lidu 49, č. 5, s. 3, 6. 1. 1946.
* JANŮ, Jaroslav. Jobova noc knižně. Svobodné noviny 2, č. 21, s. 3, 25. 1. 1946. (http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/17426736   - plný text dostupný v Národní knihovně ČR )
* VS (STEJSKAL, Václav). Chléb s ocelí - Jobova noc. Literární noviny 15, 1946, č. 1 -2, s. 29, leden - únor. (http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=LitN/15.1946/1-2/29.png )
* DVOŘÁK, Miloš. Pásmo válečné lyriky. Dokončení. Akord 12, 1945- 1946, s. 356 - 359.
* lip Hrubínova Jobova noc... Kultura 5, 1961, č. 20, s. 2, 18. 5. (http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=Kult/5.1961/20/2.png)
Další odkazy na sekundární literaturu naleznete v uvedené knize, popřípadě následujících zdrojích:
* http://isis.ucl.cas.cz/db.jsp
* http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=337&hl=Hrub%C3%ADn+
* Čtyři studie o Františku Hrubínovi: [sborník]. 1. vyd. Praha: SNDK, 1960. 227, [2] s. Knižnice teorie dětské lit.; Sv. 11.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.05.2013 15:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu