Formát, náklad a odpovědný redaktor a šéfredaktor u Práva lidu, Rudého práva a Českého slova v roce 1920
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych prosím zjistit formát, náklad a odpovědného redaktora a
šéfredaktora u Práva lidu, Rudého práva a Českého slova, to vše platné k
roku 1920. Potřebné info jsem nenašla v dějinách českých médií 20. století ani v Českých zemích v éře první republiky od Kárníka.
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu dotazu se nám podařilo zjistit následující informace :
1)České slovo.
Ústřední orgán československé strany sociálnědemokratické.
1920, r. XII, Redaktor Jiří Pichl, Vydavatel : Melantrich Praha, 2x denně, kromě pondělí, rozměry : 39x27'7 cm
2)Právo lidu.
Ústřední orgán Československé sociálně demokratické strany dělnické.
1920, r. XXIX., zodpovědný redaktor : Josef Stivín, vydavatel : Antonín Němec, Praha vycházelo 2x denně, rozměry : 39'5x28 cm.
Od 18.9. do 18.12. tiskem Eduard Beaufort 37'7x27 cm.
3)Rudé právo.
Orgán Československé sociálně demokratické strany dělnické.
Ročník I. = 21.9.1920, redaktor Bohuslav Novotný, vydavatel František Toužil, Praha.
Od 4. 70 vydávala tiskárna "Grafie", rozměr 39x28 cm, 2x denně mimo pondělí.
Údaje o nákladech se nám nepodařilo nalézt v našich zdrojích, ani v tiráži jednotlivých periodik.
zdroj : Bibliografický soupis časopisectva za rok 1920,Praha : Čs. ústav
bibliograficky 1921
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.06.2012 14:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu