-
To se mi líbí
-
Doporučit
Původně mě k dotazu přivedla četba děl fenomenálního spisovatele H.P.LOVECRAFTA. V mnoha svých povídkách se zmiňuje o knize Necronomicon. Samozřejmě jsem to zkusil na internetu, ale tam je buď tato kniha dílem satanistů, předmětem hororových filmů, apod. Potažmo další stránky "svatě" přísahají, že Necronomicon je skutečný... a zase do toho motají ilumináty, satanisty, apod.
Tudíž... čistě ze zvědavosti, existuje vůbec tahle kniha nebo je to opravdu jen fikce?
A pokud ano, dá se vůbec číst (popř. zapůjčit ke čtení v nějakém z živých jazyků)?
Děkuji.
Dobrý den,
zdá se, že Vámi hledaný titul skutečně existuje. Při zadání Vámi hledané publikace do světového katalogu OCLC, kdy jsme výběr omezili pouze na knihy, jsme získali 410 záznamů v různých světových jazycích, odkaz: http://www.worldcat.org/ . Tento titul najdete i v češtině, viz. níže uvedené citace:
* Necronomicon a jeho Zaklínací kniha: vydáno se Simonovým úvodem. Překlad Petr z Vlkova. 2. vyd. Mšeno u Mělníka: OLDM, 2013. 292 s. Grimoire Occulte; sv. 4. ISBN 978-80-87403-08-2. (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002461857&local_base=NKC)
* Necronomicon a jeho Zaklínací kniha: vydáno se Simonovým úvodem. Překlad Petr z Vlkova. 1. vyd. Mšeno u Mělníka: OLDM, [2009]. 318 s. Grimoire Occulte; sv. 4. ISBN 978-80-904245-9-3.( http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002027548&local_base=NK)
* ALHAZRED, Abdul. Necronomicon podle Murahawy, též zvaný al-Azif. Překlad Zuzana Antares. Vyd. 1. Brno: Spiral Energy, 2011. 285 s. Daath; 15. ISBN 978-80-86954-04-2. (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002346328&local_base=NKC )
Vydání z roku 2009 je dokonce dostupné v digitální podobě v Národní digitální knihovně Kramerius. Jelikož nevíme, kterou knihovnu navštěvujete, zkuste zadat název díla do Souborného katalogu českých knihoven: http://www.caslin.cz/ a najít si knihovnu, která je nejblíže k Vašemu domovu.
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
15.04.2016 18:29