dotaz na vydané práce prof.Karla Domina
Text dotazu
Zdvořile prosím o informaci,které práce botanika
prof.Karla Domina byly vydány po 10.6 1953 a to pokud možno i
zahraničí.Děkuji Karel Domin P.S.Ev.kde by bylo možno je získat
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme hlavní české katalogy a databáze (elektronický katalog Národní knihovny ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc , naskenované katalogy NK ČR Katif - http://katif.nkp.cz , Souborný katalog ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/skc , Jednotnou informační bránu - http://www.jib.cz , atd.) a nalezli jsme pouze jednu publikaci, která vyšla v roce 1960 a na které se Karel Domin podílel:
FUTÁK, Ján; DOMIN, Karel. Bibliografia k flóre ČSR do r. 1952. Bratislava : Vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, 1960. 883 s.
Několik exemplářů má ve fondu Národní knihovna ČR, viz elektronický katalog http://sigma.nkp.cz/cze/nkc . Informace o možnostech vypůjčení dokumentu naleznete pod ikonkou Exempláře. Jak zjistíte, Bibliografii je možné objednat buď ze skladu k prezenčnímu studiu do studovny (k tomu je nutné být registrovaným čtenářem NK ČR) nebo je k dispozici i v přiručních knihovnách Studovny společenských a přírodních věd nebo Referenčního centra (k tomuto Vám stačí pouze jednodenní vstupenka do studoven). Více informací týkající se registrace naleznete na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98.
Pokud by Vám vyhovovala spíše jiná knihovna, podívejte se ještě do Souborného katalogu ČR ( http://sigma.nkp.cz/cze/skc ), kde naleznete exempláře publikace dostupné v jiných knihovnách.
Nepředpokládáme, že by byly po smrti autora ještě vydávány nějaké jeho články (možná pouze v případě nedokončených prací), nicméně existuje bibliografie Články v českých časopisech (1953-1990), která je v tištěné podobě dostupná např. ve studovně Referenčního centra. Tato bibliografie je velmi obsáhlá a její prohlížení již spadá do rešeršních služeb placených (bližší informace na http://www.nkp.cz/pages/page.php3page=sluz_reserse.htm ). Rešerše z klasických tištěných zdrojů jsou velmi časově i finančně náročné a je třeba tuto službu uhradit i v případě, že výsledek vyhledávání je nulový.
Články v českých novinách, časopisech a sbornících jsou s retrospektivou od roku 1991 k dispozici již v elektronické podobě ( http://sigma.nkp.cz/cze/anl ), tuto databázi jsme prověřovali ale bez úspěchu.
Ze zahraničních zdrojů jsme prohlédávali světový souborný katalog WorldCat (volně dostupná verze na http://www.worldcat.org ), ale ani zde jsme nenalezli žádnou práci vydanou po uvedeném datu.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2008 11:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu