Císařovna Sissi, vpád Mongolů
Text dotazu
Měla bych na Vás prosbu, potřebovala bych poradit. 1. Sháním materiály o císařovně Sissi. 2. Mám referát o expanzi Mongolů a jejich historii. Moc děkuji za radu.
Odpověď
1. Materiálů o císařovně Sissi existuje celá řada, a to jak knih, tak článků. Nejjednodušší způsob, jak zjistit potřebné údaje, je pomocí internetových stránek Národní knihovny www.nkp.cz. Pod heslem Katalogy a databáze zvolte Elektronický katalog NK ČR-báze NKC. Zde zadejte možnost Z více bází, do kolonky Zadejte slovo nebo slovní spojení uveďte "sissi" a jako prohledávané databáze zvolte NKC, ANL a AUT. Po zobrazení výsledku vyhledávání můžete vámi zadané heslo dále zpřesňovat. Zvolte možnost Zpřesnit a zadejte např. předmět - císařovna, biografie nebo jazyk dokumentu - cze.
2. Materiály k vypracování referátu o expanzi Mongolů a jejich historii naleznete obdobně, rovněž pomocí online databáze Národní knihovny. Jako základní předmětové heslo můžete zvolit termín "dějiny světa", a pak dále zpřesňovat pomocí jazyku dokumentu nebo dalších předmětových hesel (např. mongolové, vpád). Pro vaši potřebu by bylo vhodné zvolit např. tyto konkrétní materiály:
GROLLOVÁ, Ivana. Mongolové:pravnuci Čingischána. 1.vyd. Praha: Triton, 2001. 231 s. ISBN 80-7254-079-3.
PITRO, Martin. Tataři.....Tataři jdou! Mladý svět. Roč. 46, 2004, č. 9, s. 62-65. ISSN 0323-2042.
LEWIS, Bernard. Dějiny Blízkého východu. 1.čes.vyd. Praha: NLN, 1997. 383 s. ISBN 80-7106-191-3.
Dějiny světa. 1. čes.vyd. Praha: Cesty, 2003. ISBN 80-7181-744-9.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2008 17:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu