Chylice u Útviny
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se dozvěděla něco o Chylicích u Útviny, pošta Toužim okres Karlovy Vary. Hlavně by mě zajímalo vše co se týká Chylického mlýna.
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám ale nepodařilo o této obci ani mlýně zjistit mnoho informací.
Z oficiálních stránek této obce jsme zjistili o historii Chylic pouze toto:
"Kdy byly Chylice založeny, není známo. Že se jedná o velmi staré osídlení, dokazuje listina z 12. stolení, ve které je obec zmiňována. Až do 16. století se Chylice běžně uváděly pod svým českým jménem. Roku 1654 zde bylo zaznamenáno celkem 19 usedlostí, z toho 8 selských."
Další informace na oficiálních stránkách této obce: http://www.utvina.cz/informace-o-obci/jednotlive-obce/chylice/
Německý název pro tuto obec: Kilitz.
Doporučuje Vám, abyste se se svým dotazem obrátila na archivy v okolí Karlových Varů či přímo na Státní oblastní archiv v Karlových Varech http://www.soaplzen.cz/soka-kv. Tam by měly být v matrikách a kronikách záznamy (pokud se nějaké dochovaly) o této obci, případně mlýně či chalupách u Chylického mlýna.
Projité zdroje:
* Digitální kronika "Porta fontium" Státního oblastního archivu v Plzni: http://www.portafontium.cz/searching
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Chylice_(%C3%9Atvina)
* http://www.ymapy.cz/karlovarsky/karlovy-vary/mapa-chylice-u-utviny-1668
* http://www.utvina.cz/informace-o-obci/jednotlive-obce/chylice/
* PROFOUS, Antonín. Místní jména v Čechách : Jejich vznik, původní význam a změny. II.díl (Ch-L). 1. vyd. Praha : Česká akademie věd a umění, 1949.
* Kol. autorů. Města a obce : Karlovarského kraje. 1. vyd. Sokolov : Fornica Publishing, 2008. ISBN 978-80-87194-00-3.
* AUGUSTIN, Josef. Velká encyklopedie měst a obcí ČR . 1. vyd. Sokolov : Arbor, 2001. ISBN 80-901534-1-0.
* KUČA, Karel. Města a městečka v Čechách na Moravě a ve Slezsku. II. díl.(H-Kole) 1. vyd. Praha : Nakladatelství Libri, 1997. ISBN 80- 85983-14-1. (II. díl) ISBN 80-85983-12-5. (soubor)
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2012 11:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu