Ch. Dickens Záhada Edwina Drooda
Text dotazu
Existují nějaké prameny o publikaci tohoto díla z období první republiky( možno i jako součást jiné knihy)?
Odpověď
Dobrý den,
nalezli jsme bohužel pouze jeden příspěvek ve sborníku, který by mohl obsahovat podrobnější informace k Vašemu dotazu:
HORNÁT, Jaroslav; MILNER, Ian. Dickens in Czechoslovakia 1842-1976. In: Acta Universitatis Carolinae. Philologica. Prague Studies in English. Sv.1, sv.19. 1991. S. 21-45.
[Příspěvek (v angličtině) určený původně pro dosud nevydanou publikaci Charles Dickens: International Guide to Study and Research (k tisku připravuje: Nisbetová Ada z University of California v Los Angeles) byl dokončen v r.1974 a doplněn několika údaji roku 1976; přehled překladatelské a vydavatelské historie Dickensových děl, ohlasů a vývoje dickensovských studií v českých zemích a na Slovensku, s oddíly: Do roku 1918 (Před národním osamostatněním), 1918-1945 (Mezi světovými válkami), 1945-1976 (Po roce 1945); s bibliografií Dickens in Czech and Slovak Translations 1844-1974 (s.45-52).]
Informace o prvním vydání, které ovšem nevyšlo samostatně, by mohl obsahovat i nový překlad díla Záhada Edwina Drooda:
DICKENS, Charles. Záhada Edwina Drooda. 2. vyd., 1. samost. Praha : Albatros, 2008. 339 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-00-01992-5 (váz.)
Dále byste ještě mohla využít systém Kramerius NK ČR (http://kramerius.nkp.cz), digitální knihovnu starších naskenovaných monografií a výtisků novin, ve kterém je možné také vyhledávat. Mohla byste tak získat některé dobové reakce na vydání románu, recenze apod. Do jednoduchého vyhledávacího pole na úvodní stránce zkuste zadat spojení edwin drood, edwina drooda.
Pokud budete mít zájem systém Kramerius využít, doporučovali bychom Vám navštívit Národní knihovnu ČR, jelikož z důvodu ochrany autorských práv není většina dokumentů vydaných po r. 1880 volně přístupná v plném textu, plnohodnotný přístup do digitální knihovny je možný pouze z počítačů NK ČR.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.12.2009 12:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu