Četnost jmen v ČR
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych věděla, jaká je nejnovější statistika výskytu jmen Alžběta a
Matyáš.
Odpověď
Dobrý den,
statistiky Ministerstva vnitra ČR a Českého statistického úřadu nabízejí následující data.
Poslední statistiky Ministerstva vnitra ČR uvádějí, že ke dni 9.5.2007 žilo v České republice 6011 osob s křestním jménem Matyáš a 13059 osob s křestním jménem Alžběta.
Internetové stránky Českého statistického úřadu přinášejí informace o nejčastěji dávaných jménech novorozencům. Poslední statistika je z ledna 2008. Je zde uvedeno, že v lednu 2008 bylo jméno Alžběta třicátým nejdávanějším jménem v ČR a jméno Matyáš dokonce sedmnáctým nejčastěji dávaným křestním jménem.
Na statistiky se můžete podívat na internetových stánkách:
* Český statistický úřad:
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/statistika_nejoblibenejsich_jmen_deti
* Ministerstvo vnitra ČR:
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx
Počet nositelů jednotlivých jmen, jejich význam a další zajímavé informace nabízí internetová stránka věnovaná křestním jménům v ČR:
http://krestni-jmena.cz/ .
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.07.2008 09:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu