-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobry den, existuji ve vasi knihovne tituly zabyvajici se cesko-nemeckymi vztahy v prvni republice? Zajimaji mne politologicke, etnologicke, antropologicke prace, statisticke udaje apod.
Dobrý den,
česko-německých vztahů v první republice se z fondu Národní knihovny týkají např. následující publikace:
1) Kural, Václav, 1928- . Konflikt místo společenství? : Češi a Němci v československém státě (1918 - 1938). Praha : Nakladatelství R : Ústav mezinárodních vztahů, 1993 (Vrútky : AFGH-Nadas). 272 s. : tab. ; 20 cm. ISBN 80-901431-3-X (R : brož.)
2) Ztroskotání spolužití : Češi, Němci a Slováci v první republice 1918 - 1939. Praha :Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, 1993 (Praha : Tiskárna FX). 266 s. ; 20 cm. ISBN 80-900706-2-0 (brož.)
3) Češi a Němci : historická tabu = Tschechen und Deutsche : Historische Tabus. Praha : Prago Media, 1995 (Jihlava : Ekon). -- 349 s.,[24] s. fotogr.; 21 cm. ISBN 80-901533-2-1 (brož.)
4) Češi a Němci v Čechách a na Moravě I : (1848 - 1938). Brno : CERM, 1995 (Olomučany: Final tisk). 16 s. ; 30 cm. (Tematická jednotka pro základní školy. NZ ; 28). ISBN 80-85867-45-1 (brož.)
5) Toms, Jaroslav. Přehled vývoje česko-německých vztahů na území České republiky od 12. století do roku 1947 : určeno stud. 4. a 5. roč. učitelství VVP. Plzeň : Západočeská univerzita, 1993. -- 136 s. ; 20 cm. ISBN 80-7043-093-1 (brož.)
6) Pitter, Přemysl, 1895-1976. Schuld und Sühne : Vom Zusammenleben der Tschechen und Deutschen in den böhmischen Ländern. München: Büro der Katholischen Exiljugend für Mitteleuropa, 1965. -- 27 s. ; 29 cm.
7) Stationen deutsch-tschechischer Geschichte. Gießen : Justus-Liebig-Universität, 1990. 180s. : 1 mp. ; 20 cm. (Texte zum Ost-West-Dialog ; 6). ISBN 3-923690-22-3 (brož.)
8) Otter, Jiří, 1919- . Úděl česko-německého sousedství : pohledy do zrcadla dvanácti století společných dějin. Heršpice u Slavkova : EMAN, 1994 (Brno : Arch). 178 s. : obr. ; 21 cm. ISBN 80-900696-4-9 (brož.)
9) Rádl, Emanuel, 1873-1942. Válka Čechů s Němci. Praha : Melantrich, 1993 (Olomouc : Moravské tiskárny). 295 s. ; 21 cm. (České myšlení ; sv. 17). ISBN 80-7023-147-5 (brož.) : Kč 70,00
10) Bez démonů minulosti : česko-německé vztahy v osudových okamžicíh společné minulosti. Praha : Rodiče, 2003. 344 s. ; 24 cm. ISBN 80-86695-39-5 (váz.) : Kč 352,00
11) Habel, Fritz Peter, 1931- . Die Sudeten-deutschen. München : Langen Müller, 1992. 261 s. : obr., fotogr., tab., mp. ; 23 cm. (Studienbuchreihe der Stiftung Ostdeutsche Kulturrat ;Bd. 1). ISBN 3-7844-2379-5 (brož.)
12) Richter, Karel, 1930- . Sudety. Praha : Fajma, 1994 (Jihlava : Ekon). 199 s. ; 21 cm. ISBN 80-85374-22-6 (brož.) : Kč 56,00
Všechny uvedené dokumenty můžete nalézt v online katalogu naší knihovny - bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/F/).
Možnosti výpůjčky (prezenční nebo absenční) konkrétních knih naleznete vždy pod položkou Exempláře. K vypůjčení knih je nutné mít platný čtenářský průkaz Národní knihovny, pokud nejste naším uživatelem a máte chuť se jím stát, více informací o registraci naleznete na stránkách knihovny http://www.nkp.cz , záložka Služby, odkaz Jak to tady chodí.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
14.11.2007 08:40