Berní rula kraje Bechyňského
Text dotazu
Dobrý den, v internetových článcích se dočítám, že Berní rula kraje Bechyňského není kompletní. Chtěl bych se zeptat, obsahuje obce okolí Týna nad Vltavou, Černovice u Tábora? Existuje její opis a pokud ano kde je možné si jí prohléhnout? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Berní rula Bechyňského kraje dosud tiskem nevyšla. Pravděpodobně i z důvodu, že se její poměrně značná část nedochovala. V současné době je zachovaná část Berní ruly dostupná pouze v originále v Národním archivu: http://www.nacr.cz/index.htm
.
Dle souhrnného indexu:  Berní rula. 2, Popis Čech r. 1654 : souhrnný index obcí, osad a samot k berní rule. 1. vyd. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1953-1954, je oblast kolem Týna nad Vltavou uvedena ve ztracené části, Černovice a okolí  by měly být v dochované části.
Protože jste ovšem neuvedl obce jmenovitě, doporučujeme ověřit si konkrétní obce přímo v již zmíněném indexu (vyšel běžně tiskem - dostupný v celé řadě knihoven - viz Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc či Jednotná informační brána: www.jib.cz)
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.12.2012 11:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu