Adrianna Gabriel
Text dotazu
Vážení, zdvořile Vás žádám o jakoukoli informaci o autorce anglicky psané knihy "Dragonheart" - Adriana Gabriel. Nemohu o ní nic najít. Děkuji předem za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
jméno Adrianna Gabriel je pseudonym, který používá spisovatelka Lisa Rojany Buccieri. Ve své tvorbě se orientuje především na děti a mládež. V minulosti pracovala také například v Triangle Publications v Los Angleles, jako editorka v TV Guide, v Intervisual Books Inc., v Gateway Learning Corporation v San Franciscu, kde působí od roku 1997 ( informace pochází z publikace, která byla vydaná v roce 2000 a v té době byla ještě zaměstnaná v této organizaci).
Výběrová bibliografie v originálním názvu:
The Hands-On Book of Big Machines (1992) Where´s that Pig? (1993) Spring Gardens (1994) Kangaroo and Company (1995) CD-ROM Books for Children (1995)
Dragonhearth: The Junior Novelization (1996)-pod pseudonymem A.Gabriel Making the Grade (1997) Fund your future (2002) atd.
Úplnější bibliografii, adresu bydliště a emailovou adresu (vše aktuální v roce 2000) naleznete v publikaci, dostupné v NK ČR, ze které jsme čerpali výše uvedené informace:
The writers directory. -- Detroit : St. James Press, [1971]-.
Informace o autorce, převážně o její tvorbě, naleznete také na webových stránkách:
http://www.absolutewrite.com/novels/lisa_rojany.htm
http://www.publishersmarketplace.com/members/lbuccieri/
http://editorialservicesofla.com/index.htm
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2007 09:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu