-
To se mi líbí
-
Doporučit
Původ a význam příjmení Sivok
Dobrý den,
příjmení Sivok/ -ová patří do skupiny příjmení, která byla odvozena od přídavného jména sivý = šedivý, popelavý.
Pro zajímavost uvádíme, že dle statistik ze serveru www.nasejmena.cz žilo na konci roku 2013 v ČR 58 mužů s příjmením Sivok (s věkovým průměrem 37 let) a 51 žen s příjmením Sivoková (s věkovým průměrem 41 let). Tito žili na konci roku 2013 nejčastěji v Praze, Plzni či Brně. Pokud by Vás zajímaly další statistické údaje, je možné je dohledat buď na výše zmíněných stránkách www.nasejmena.cz či www.kdejsme.cz či přímo ze stránek ministerstva vnitra http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx.
Zdroje:
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha : Epocha, 2003. ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
16.12.2014 15:38