-
To se mi líbí
-
Doporučit
Chtěla bych se zeptat o původu svého příjmení Supperová ,a zda je možné že mám v nějáké zemi pokrevní příbuzné o kterých nevím?
Dobrý den,
na význam a původ příjmení Supperová jsme bohužel nenarazili ani v jednom z výkladových slovníků příjmení.
Příjmení alespoň vzdáleně podobné je Süberlich.
„Süberlich – vychází ze středohornoněmeckého siuberlich = čistý, pěkný, pěkně utvořený“
Můžeme se jen domnívat, že Vaše příjmení vzniklo zkomolením tohoto.
Na webových stránkách kdejsme.cz, které čerpají data z Ministerstva vnitra ČR vyhledáte jednoduše lidí se stejným příjmením. Naleznete zde údaje o četnosti výskytu příjmení u žen i mužů, rozložení dle jednotlivých krajů či věkový průměr.
Dle tohoto webu se toto příjmení vyskytuje jen v okrese Svitavy. Ženy s příjmením Supperová jsou v ČR 4 a muži s příjmením Supper 2.
http://www.kdejsme.cz/prijmeni/Supperov%C3%A1/hustota/
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení: studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Nové vyd. V Praze: Nákladem Jana Kotíka, 1897. 288 s.
KNAPPOVÁ, Miloslava. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec: Tax Az Kort, 2002. 256 s. ISBN 80-238-8173-6.
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
10.10.2016 08:30