noviny z roku 1927
Text dotazu
Dobrý den, jsou archivovány nějaké noviny z 15.1.1927 a je možné získat jejich kopii? Děkuji za odpověď a přeji hezké vánoce.
Odpověď
Dobry den,
ve fondu NK CR se nachazeji z Vami hledaneho obdobi napr. tato periodika:
- Pravo lidu (mikrofilm, signatura MfC 3920) - vydani Prava lidu z 15.1.1927 a Vecernik Prava lidu z 15.1.1927
- Lidové noviny (signatura 54 A 2269) - ranni a odpoledni vydani Lidovych noviny z 15.1.1927
- Rude pravo (signatura 54 A 2270) - vydani Rudeho prava z 15.1.1927 a Vecernik Rudeho prava z 15.1.1927
Kopie je mozne zhotovit na zakazku. Cena 1 strany formatu A3 je 13,- Kc (kopie z originalnich vazanych predloh zhotovene prostrednictvim velkoformatoveho skeneru), pripadne 9,50 Kc (kopie z jiz hotoveho mikrofilmu z fondu NK CR). K cene kopii se dale pricitaji poplatky za pripravu predlohy (do 10 citaci pausalne 30,- Kc), poplatek za balne 35,- Kc a postovne ve skutecne vysi. Kopie v rozsahu do 30 stran jsou zhotovovany do 1 tydne.
Kopie je mozne zhotovit osobne ve studovne NK CR i vlastnim digitalnim fotoaparatem (bez pouziti stativu ), ale v tom pripade je jiz nutne mit platny ctenarsky prukaz - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_jak_to_chodi.htm.
Zhotovovane kopie jsou urceny dle Autorskeho zakona c. 121/2000 Sb. ve zneni nasledujicich predpisu pouze pro vzdelavaci, vyzkumnou ci osobni potrebu objednavatele.
Ke zhotoveni kopii na objednavku je nutny Vas souhlas s vyse uvedenymi podminkami. Tento souhlas, upresneni vybraneho periodika a adresu, na kterou maji byt kopie zaslany, nam prosim zaslete na adresu reference@nkp.cz.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2008 18:25
Lucie Vyparinová píše:
Pondělí 16.01.2017 15:34
Dobrý den, daly by se, prosím, sehnat někde noviny z roku 1927, konkrétně z 1.3.? Děkuji. Lucie Vyparinová
PSK - admin píše:
Úterý 17.01.2017 12:04
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Monika píše:
Sobota 23.11.2019 23:42
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o kopii novin Rudé právo s datem 18.12.1927. Je toto prosím možné a jak mám postupovat, co se týče objednávky a platby?? Děkuji a zdravím Vás, Monika M.
PSK - admin píše:
Pondělí 25.11.2019 16:38
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu