název filmu?
Text dotazu
Chcel by som zistiť názov filmu. Pamätám si pointu.Videl som ho niekedy v 90.rokoch Vedecký tím sa snaží poslať do minulosti človeka.Pri pokuse sa v portáli objaví postava a zmizne.Aj napriek tomu sa vyslanie uskutočňuje. Hlavný hrdina sa však dostáva do paralelného sveta v ktorom sa bojuje, stretáva sa so svojou manželkou tá však v tomto svete nie je jeho. Po ťažkostiach sa hlavný hrdina vracia portálom späť aby zastavil práve svoj odchod.
Odpověď
Dobrý den, dohledat film jen podle přibližného obsahu je velmi obtížné. Všechny encyklopedie filmu jsou řazeny dle názvu filmu či režiséra. Pročítat všechny obsahové anotace k filmům v encyklopediích uvedené, není možné. Náhodou jsme ovšem narazili na film Timecop, natočený v roce 1994, v hlavní roli Jean Claude Van Damme. Film má podobnou základní zápletku. Hlavní hrdina Max Walker se vydává bránou času do minulosti. Důležitou roli ve filmu hraje i jeho žena Melissa. Po návratu do současnosti se setkává se sebou samým. Je zde ovšem několik odlišností od průběhu filmu, který jste popsal Vy.
Podrobný popis filmu si můžete přečíst na stránkách Wikipedie:
http://en.wikipedia.org/wiki/Timecop.
V roce 1994 vyšla kniha Encyklopedie fantastického filmu: Encyklopedie fantastického filmu. 1. vyd. Praha : Cinema, 1994. ISBN 80-901675-3-5 (váz.).
Velmi obsáhlá je internetová databáze filmu IMDB: http://www.imdb.com/ .
Některé filmy popisuje i Česko-Slovenská databáze filmu: http://www.csfd.cz/ . Pokud si vzpomenete na další upřesňující informace (kdo ve filmu hrál, na přibližný název apod.), můžete tyto zdroje využít. Bez dalších indicií je dohledání filmu pouze o náhodě, že si na stejný film upamatuje někdo jiný.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2008 12:49
Kaia Caroline píše:
Sobota 08.08.2015 19:24
Dobry den. Už dlouho hledám film který jsem viděla dávno a nepamatuji si z něj mnoho. Vím jen to, že tam byl indián v nemocnici, který potkal člověka kterými řekl ať jde do jeho vesnice, kterou musí chránit. Ve vesnici mu lidé nerozumí a ani nevěří. Poté se stane zázrak. Ten člověk začne mluvit jejich řečí a nad ním se zformuje mrak ve tvaru tygři hlavy. Po celou dobu je také pronásledují nějaký zločinci, kteří chtějí tě vesnici samozřejmě ublížit a jejich vedoucí se pozná podle toho, že je na tváři poškrábaný od tygra který je po celou dobu záhadně sleduje. Poté si pamatuji už jen konec filmu. Indian se uzdraví. Jde nemocnicí a když potká doktora vymění mu fonendoskop za své korále. Věku potká toho muže, chytnou se vzájemně za nos a ten indián mu telepaticky poví: Až přijde nějaký muž a bude hledat svou duši najde ji tady. A to je vše co vím.
PSK - admin píše:
Pondělí 10.08.2015 15:10
Dobrý den,
určit film pouze na základě obsahu je velmi složité a z velké části ovlivňuje jeho nalezení šťastná náhoda. Pokud víte pouze stručně obsah, je naším jediným zdrojem hledání volný internet, kde se ostatní mohou např. v různých fórech o tomto filmu zmínit. Samozřejmě, že existují knihy významných filmů, ale pokud nevíte např. alespoň režiséra či některého z herců, rok natočení atd., není možné tyto knihy využít.
Zkoušeli jsem tedy Vámi popisovaný film dohledat za použití různých slov z uvedeného obsahu, ale bohužel žádný film s podobnou tematikou jsme nenašli.
Pokus byste si vzpomněla na další detaily, které by byly pro hledání užitečné (např. již zmínění herci), dejte nám vědět, třeba by poté bylo pátrání úspěšnější.
Quac píše:
Úterý 21.06.2016 17:23
Jaguár a hrál tam Jean Reno
Tereza píše:
Středa 16.03.2022 07:40
Jean Reno,film Jaguár z r. 1996?
Alena píše:
Neděle 17.04.2022 20:34
Jaguár z roku 1996
Martas píše:
Sobota 23.04.2022 11:37
Jaguár, film s Jean Reno a Patricia Velásquez
Anonym píše:
Pátek 16.09.2022 19:19
Je to spíš novější jde o to že dvě dívky jdou na hory vysypat prach svého kamaráda který zemřel ale rovině se jím žebřík a nebudou se moct jak dostat ven pak si všimly batohu tak jedna z dívek se ho snažily získat ale jedna zemřela a druhá tam byla sama.
PSK - admin píše:
Pondělí 19.09.2022 14:28
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Film jsme vyhledávali pomocí zadávání klíčových slov v angličtině do vyhledávače Google. Dle Vašeho opisu děje se domníváme, že půjde o kanadský film „Fall“ z letošního roku. Nesedí jen jeden detail z Vašeho popisu děje - kamarádky kvůli vysypání popela lezou na televizní věž a ne na hory.
Připojujeme odkazy na zdroje, ze kterých jsme čerpali informace a kde se o filmu dozvíte víc:
-Česko-slovenská filmová databáze: https://www.csfd.cz/film/1195515-fall/prehled/
- Internet Movie Database: https://www.imdb.com/title/tt15325794/
-Anglická Wikipedie: https://en.wikipedia.org/wiki/Fall_(2022_film)
Připojujeme také odkazy na filmy s podobnou zápletkou:
-Bonneville: https://en.wikipedia.org/wiki/Bonneville_(film)
-Daniel´s Daughter: https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel%27s_Daughter
Patrik píše:
Sobota 04.11.2023 16:48
Dobrý den.Hledam animovanou pohádku dělo se tam že třeba:že byla taková rodinka a byl tam Malej bratr a velkej bratr rodiče nějakým odjeli a oni si udělali party v domě a potom měl starší bratr koncert se svojí skupinou a Malej brát mu to jakoby zničil a taky starší bratr mu dával řady do života jak si víc vzít peněz od mamky díky hrabání listí atd
PSK - admin píše:
Čtvrtek 09.11.2023 10:08
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel se nám na základě Vámi uvedených informací nepodařilo dohledat snímek, který by odpovídal Vašemu popisu. V dalším pátrání doporučujeme zohlednit i následující informace, které mohou být nápomocné v identifikaci filmu: rok vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, žánr, či další dějové linky nebo specifické detaily, kterými snímek vynikal. Hledání filmů podle obsahu je často neúspěšné, jelikož mnoho snímků není v internetových databázích detailně popsáno.
K hledání použijte například následující filmové databáze, které v rozšířeném vyhledávání umožňují filtrování dle stáří, žánru, nebo v některých případech i obsahu (pomocí klíčových slov). Zároveň jsou u velkého množství snímků i plakáty nebo trailery, které mohou dále napovědět, o jaký film se jedná.
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
robert píše:
Sobota 06.07.2024 14:41
Dobrý den . dlouho sháním název filmu , kdy policista speciální jednotky hlídá dívku a místo je prozrazeno a on s ní uteče ke kamarádovi na takovou samotu ten kamarád s ním kdysi pracoval a neměl nohy . Převážel toho kamaráda s tou dívkou v kufru auta a zastavili ho policisti , chtěli po něm doklady a nakonec aby otevřel kufr , když chtěl s auta vylézt a viděli , že nemá nohy a řekli mu ať jede tím je zachránil . Končí to jak ta dívka čeká ještě s jednou ženou a chtějí odjet ze země asi do Francie a v tom přichází i ten policista a odjedou všichni spolu .
PSK - admin píše:
Středa 10.07.2024 13:17
Dobrý den,
Vámi hledaný film se nám bohužel dohledat nepodařilo. Nalézt film dle určitého výseku z děje je velmi složité. Pokud byste si vzpomněl/a ještě na nějaké další sekvence a zápletky filmu, herce, který ve filmu hráli, popřípadě na nějaké další jiné doplňující informace, můžete zkusit pokročilé vyhledávání např. v české filmové databázi ČSFD (https://www.csfd.cz/ ) či v některém zahraničním vyhledávači filmů (např. https://www.imdb.com/search/title/ ; https://www.whatismymovie.com/ ; https://www.imdb.com/ )
Romana píše:
Úterý 03.09.2024 20:13
3 dny na zabití?
Jan píše:
Čtvrtek 11.01.2024 23:07
Dobrý den mám pocit ze je to film deník malého poseroutky ale jaký díl to už přesně nevím
Anonym píše:
Neděle 11.08.2024 19:08
Dobrý den, tento film se jmenuje "deník malého poseroutky: rodrick je král"
Vendy píše:
Neděle 23.10.2022 11:08
Jmenuje se to Fall
Dan píše:
Úterý 20.06.2023 18:25
Dobrý den
Hledám jeden film, kde jeli rodiče s dcerou někam a zastavili se na benzince a máma šla na benzínku a táta s dcerou zůstali v autě a táta v autě uklízel nebo něco hledal a dcera se najednou lekla psa a spadla do jámy tak něco stavěli a tátovi se zdálo že jeli do nemocnice a čekali tam hodně dlouho a potom je odvezli do suterénu a čekal furt dlouho, nic se nedělo a potom je už začal táta hledat a jel do suterénu a tam pitvaji lidi a nakonec odvezl rozpitvany lidi a myslel si že je to dcera s mámou, nakonec se vyjasnilo že máma s dcerou zemřeli hned potom co dcera spadla do ty jámy
PSK - admin píše:
Středa 21.06.2023 12:52
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Podle Vašeho popisu by se mělo jednat o film Fractured z roku 2019. Zkontrolovat, zda je to opravdu on, můžete na stránkách:
https://www.imdb.com/title/tt4332232/
https://www.youtube.com/watch?v=sCimThZW-Ew
xx píše:
Neděle 20.08.2023 23:05
film Roztříštění - Fractured (2019)
Niky píše:
Úterý 28.11.2023 21:00
Fractured?
Nikola píše:
Pátek 25.10.2024 09:53
film se jmenuje Roztříštění
Mumiant píše:
Pondělí 16.05.2022 23:11
Dobrý deň ja hľadám film námorník a pes a už som celkom zúfalý lebo sa mi nedarí nikde ho neviem nájsť a ani stiahnuť nech hľadám kde chcem nejde to začínam si myslieť že na googli neexistuje pomôžte mi prosím
PSK - admin píše:
Úterý 17.05.2022 12:40
Dobrý den,
Pokusili jsme se film, který hledáte, nalézt na některé z existujících videoték, ale bohužel neúspěšně.
Jednoduchý rádce pro legální získání filmů na internetu naleznete např. zde:
https://vyuka.o2chytraskola.cz/[…]/506844968bdf72f69486adc012f429dc.pdf
Vámi hledaný film jsme nalezli pouze v databázi ČSFD (https://www.csfd.cz/film/100339-namornik-a-pes/recenze/) a ukázku na Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=Egfc0ZmaQ8U).
S hledáním filmů pro stažení Vám s ohledem na autorskoprávní ochranu nemůžeme více pomoci.
Hanka píše:
Úterý 05.03.2024 19:31
Také bych ráda našla tento film. Četla jsem na https://deelay.cz/ že by stažen z internetu. Nějaká šance ho někde najít, něco jako uložto?
PSK - admin píše:
Středa 06.03.2024 11:48
Dobrý den,
vypadá to tak, že tenhle film není běžně komerčně dostupný. Můžete zkontrolovat online streamovací služby anebo online videopůjčovny, jestli mají tento filmový titul ve své nabídce. Některé služby nabízejí akciové předplatné na první období, které lze pak po zhlédnutí filmu zrušit, anebo je také možné si z těchto stránek film jednorázově zakoupit a přehrát. Pokud byste film nalezli na neoficiálních přehrávacích stránkách zdarma, je potřeba vzít v úvahu, že tyto stránky mohou filmy nabízet v rozporu s autorskými právy a mohou také představovat riziko z hlediska Vaší kybernetické bezpečnosti. Můžete také zkusit zkontrolovat obchody s DVD nebo Blu-ray disky.
S pozdravem
služba PSK
Anna píše:
Neděle 05.06.2022 14:11
Dobrý den hledam film o jednom cernochovi ktery mu ukradnou syna pri strelce a pak za nej musi zaplatit pomaha mu i v tom prostitkutka..pak se do sebe zamilujou a on se poda ten cernoch policiji a tu prostitku s jeho sinem necha aby ujęli do ciziny a ze tam si je najde..hledala sem to pod nazvem gamster nebo genster ale nemohl to najit tak nejak se jmenuje děkuji vam moc
PSK - admin píše:
Středa 08.06.2022 14:30
Dobrý den,
podle Vámi uvedeného děje se nám nepodařilo dohledat žádný odpovídající filmový snímek. K případnému dalšímu hledání můžeme doporučit elektronické databáze českých filmů https://www.filmovyprehled.cz/cs, https://www.csfd.cz/. S podzravem služba PSK
Maky píše:
Úterý 28.06.2022 09:39
Ahoj Anno,myslím že film který hledáš,se jmenuje Hluboko v gangu. 🙂
sabinka píše:
Neděle 05.06.2022 14:52
hledám jeden film který je o holce která hraje basketbal a je židovka a její mama jítonedovolí
PSK - admin píše:
Pondělí 06.06.2022 16:03
Dobrý den,
Filmy které se zaměřují na téma basketbalu a jejich hlavní hrdinové jsou děti židovského původu se nám povedlo najít dva.
První snímek je z roku 2003 od společnosti Disney a nese název Full-Court Miracle. Hlavní postavou tohoto filmu však není devče, ale chlapec. Film nevyšel podle našich informací v české distribuci.
https://en.wikipedia.org/wiki/Full-Court_Miracle
Max Minsky a já je německý televizní film z roku 2007.
Třináctiletá pilná studentka Nelly se touží stát astronomkou. Lásku ke hvězdám má společnou se svým tajným idolem, lucemburským princem Eduardem. Pod jeho patronátem se koná v Lucembursku basketbalový turnaj školních dívčích týmů a Nelly má před sebou nelehký úkol. Jako naprostý sportovní antitalent se rozhodne za každou cenu propracovat do týmu, který se zúčastní turnaje. Požádá proto o pomoc kamaráda Maxe, který ji trpělivě učí basketbalovým základům. (ČSFD)
https://www.csfd.cz/film/250874-max-minsky-a-ja/recenze/
martin píše:
Úterý 30.01.2024 20:28
nemuzu si vzpomenout na nazev filmu jmenuje se to nejak king a jsou tam mlady kluci jeden se jmenuje misak to je hlavni postava je to o motorkach a gangu
PSK - admin píše:
Čtvrtek 15.02.2024 09:04
Dobrý den,
bohužel se nám na základě Vámi uvedených informací nepodařilo dohledat snímek, který by odpovídal Vašemu popisu. V dalším pátrání doporučujeme zohlednit i následující informace, které mohou být nápomocné v identifikaci filmu: rok vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, žánr, či další dějové linky nebo specifické detaily, kterými snímek vynikal. Hledání filmů podle obsahu je často neúspěšné, jelikož mnoho snímků není v internetových databázích detailně popsáno.
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Soňa píše:
Neděle 09.06.2024 11:12
Vím že dotaz je z roku 2015,
ale film se jmenuje Jaguár
a hraje v něm jednu z hlavních rolí
Jean Reno.
lucie píše:
Pondělí 28.12.2015 21:12
Dobry den,hledam jeden film, je to trosku starsi film, zrejme thriller, nebo drama. jedine klicove momenty, co si pamatuji, jsou ty, ze nejaky pan, myslim detektiv se seznamil s nejakou pani a ta mela holcicku. A za tou malou holcickou porad jezdil nejaky divny chlap a vzdycky ji dal takoveho jezecka jakoby hracku, a pak ji ke konci unesl, ale ten nevlastní otec detektiv ji zachranil, vypadl mi nazev, ale byl takovej divnej ;D diky za odpovedi
PSK - admin píše:
Úterý 29.12.2015 13:52
Dobrý den,
mohlo by se jednat o film "Stalo se za bílého dne" z roku 1958 řazený do kategorie krimidrama natočený v koprodukci Západní Německo, Švýcarsko,Španělsko podle předlohy Friedricha Dürrenmatta. V knižní podobě tento román vyšel pod názvem "Slib" a byl zfilmován celkem čtyřikrát. Děj filmu se odehrává při vyšetřování smrti malé holčičky, takže se možná jedná o jiný film. Pokud ano, mohl byste jste si zkusit sám vyhledávat v české filmové databázi.
http://www.csfd.cz/[…]/.
Služba PSK
Michal píše:
Neděle 27.11.2016 17:23
Přísaha...jack nicolson..
nikola píše:
Sobota 23.01.2016 22:35
ahoj dlho hladam ktory je o chalanovy a dievčatu ktorym sa narodi chlapec ten chlapček furt plače v naruči jeho matky tak odide a chlapec sa stara sam o to dieta neviete nahodou niekto ako sa vola
PSK - admin píše:
Úterý 26.01.2016 08:25
Dobrý den,
podle takto přibližného popisu děje je dohledat jakýkoli film velmi obtížné a na základě vyvozených klíčových slov se nám bohužel žádný podobný snímek najít nepodařilo.
Níže však přikládáme odkazy na rozsáhlé internetové filmové databáze, prostřednictvím nichž je možné filmy vyhledávat. Pokud si vzpomenete na nějaké další indicie, například na jméno nějakého herce, přibližný rok natáčení, či žánr a využijete tyto databáze, Vaše šance na dohledání filmu se značně zvýší.
http://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/
http://www.fdb.cz/vyhledavani-rozsirene.html
http://www.imdb.com/
Kristy píše:
Neděle 23.04.2023 09:03
Kramerová versus Kramer?
Ľubica píše:
Středa 21.06.2023 19:01
Tátou proti své vůli (1997)
Unwed Father, USA , dráma, TV film , 87 min
v hl.ulohe Brian Austin Green
Veronika píše:
Sobota 06.02.2016 21:01
Dobrý večer, nemohu najít film. Bohužel ani nevím jak se jmenuje. Jsou dvě ženy, jedna otěhotní s gynekologem a druha je jeho manželka a též otěhotní. Gynekolog spáchá sebevraždu a jeho žena se pak vše dozví. Dostane se k ženě do domu jako chůva a stará se o její dítě, ale začne ho i kojit a hraje si na to, že dítě je její. Když dítě kojí uvidí ji údržbář rodiny (černoch ) a ona mu podstrčí kalhotky a rodina ho pak vyhodí ....... Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 08.02.2016 14:12
Dobrý den, mohlo by se jednat o film Ruka na kolébce USA Hand That Rocks the Cradle, The Thriller / Drama USA, 1992, 105 min. Více na http://www.csfd.cz/film/4122-ruka-na-kolebce/prehled. Služba PSK
Ina píše:
Sobota 13.02.2016 11:39
Dobrý den, už dlouho hledám komedii, název zněl něco jako ,,Dva přátelé", ale pod tímto názvem ho nemohu najít. Manželka si chce vyrazit na dovolenou s milencem, její manžel je upoutaný na vozíku a tak se rozhodne ho dát do ústavu i s malým psíkem. Muž se v ústavu seznámí s mužem (nepamatuji si, myslím, že byl slepý) a stanou se kamarády. Nový kamarád rozhodne, že si užijí života, utečou na čas z ústavu a tak vzniká spousta zajímavých a legračních zážitků. Nakonec se spolu do ústavu vrátí, manžel snad tuší (možná se to dozví) že jeho žena byla na dovolené s milencem, ale nic neprozradí, protože i on má své tajemství. Opravdu asi jedna z mála bláznivých komedií, které mám ráda. Myslím, že komedie byla italská, možná španělská, to už nevím. Děkuji.
PSK - admin píše:
Pondělí 15.02.2016 14:13
Dobrý den, bohužel ani nám se nedaří komedii najít. Hledání knihy nebo filmu podle obsahu není jednoduché a spíš je náhoda, když se dílo najde. Služba PSK
Mizio píše:
Sobota 10.11.2018 02:02
Ina : Dva společníci - Infelici e contenti 1992
Ivona píše:
Pátek 19.02.2016 20:03
Dobrý den , hledám film který jsem viděla před lety ale vůbec nevím název ani hlavní postavy. Děj byl o páru kde žena svého muže začala brzy po svatbě psychicky tyrat , začalo to drobnostmi ale zkoncilo to myslím vraždou , nakonec ho zabila.V hlavní roli tam hrála i jeho milující matka která ji brzy prokoukla ale nezachránil ho. Herci byli možná i známí, krásná blondýnka a sympatický tmavovlasy herec.myším ze to začínalo například ze ho třeba udeřila protože nenakoupil prostě kvůli blbostem. Budu vám vděčná za jakýkoliv návrh a odpověď. Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 22.02.2016 18:19
Dobrý den, mohlo by se jednat o film Krásná řeznice?
Krásná řeznice (TV film)
USA Blue-Eyed Butcher
Krimi / Drama / Thriller
USA, 2012, 85 min
Režie: Stephen Kay
Scénář: Michael J. Murray, Jamie Pachino
Hrají: Sara Paxton, Justin Bruening, Lisa Edelstein, W. Earl Brown, Erin Cahill, Annie Corley, Beau Dunn, Michael Gross, Lucinda Jenney, David Marciano, Sam McMurray, Zuleyka Silver, Annie Wersching, Aaron Lustig, Katrina Norman, Vyto Ruginis, Nicole Hayden, Joshua Snyder, Jonathan Patrick Moore, Nancy Grace, Matthew Del Negro, Anne Mari.
http://www.csfd.cz/film/328765-krasna-reznice/komentare/
Klára píše:
Úterý 15.03.2016 07:25
Dobrý den. Už několik let pátrám po filmu, který se mi uložil živě do paměti. Pamatuju si jen takové klíčové věci, tak doufám, že budete vědět, o jaký film se jedná. Odehrával se v prostředí westernu, na farmě. Kde žili 2 lidé - žena a muž. Ten muž kopal hlubokou studnu, už nevím, za jakým účelem, ale najednou nemohli kopat dál. Ta žena zjistila, že tam hluboko nadně žijou nějaké bytosti, které ji výměnou za jídlo posílali diamanty a různé drahé kamení. Posílala jim třeba hovězí maso v košíčku a pak jí nahoru ten košík zase dorazil plný těch diamantů se vzkazem, že děkují za vepřové (nepoznávali chuť masa) No ale potom to zjistil ten muž, že jim posílá ta žena jídlo a že za to dostala diamanty. Tak nakoupil tisíc baterek (těch svíticích) a snesl jim je dolů s vidinou bohatství. Ale baterky se vrátily rozkousané, že toto není k jídlu. Ten muž se naštval a rozhodl se jít dolů za těmi bytostmi a nějak s nimi smlouvat. Ta žena mu to rozmlouvala ale on byl rozhodnutý. Vzal si skafandr a snesl se dolů. Po několoka minutách se objevil ten oblek naplněný diamanty a u toho byl vzkaz, že děkují za kuřecí maso. A ta žena se rozbrečela (možná to byl otec a dcera) a to byl už konec filmu. Nebo tohle je vše, co si pamatuji. Budu moc vděčná za odpověď.
PSK - admin píše:
Pátek 18.03.2016 12:18
Dobrý den,
film s podobným příběhem není bohužel v Encyklopedii fantastického filmu, kterou jsme za tímto účelem prošli, uveden.
Použitý zdroj: ADAMOVIČ, Ivan a kol. Encyklopedie fantastického filmu. 1. vyd. Praha: Cinema, 1994. 224 s., [16] s. barev. fot. ISBN 80-901675-3-5.
Při pátrání po filmu nemáme příliš mnoho dalších možností a zdrojů (kromě výše zmíněné knihy a vyhledávání na internetu).
Třeba se ovšem najde jiný uživatel služby Ptejte se knihovny, který film viděl a název filmu do diskuse vloží.
Mizio píše:
Sobota 10.11.2018 03:06
Klára: to je epizoda ze seriálu 'neuvěřitelné příběhy' 2. řada, 9. díl: díkůvzdání
andrea olahova píše:
Čtvrtek 21.04.2016 14:16
dobrej,dlouho si nemůžu vspomenout na nazev jedný komedie je tam rodinka která slouži v pekle a je tam chlapecek který musí vijit mezi lidi aby zachranil tatu který mu v pekle umírá .. prosím pomozte
PSK - admin píše:
Pondělí 25.04.2016 16:52
Dobrý den,
podle vašeho zadání by se mohlo tak trošku jednat o film Jak přicházejí sny, viz níže. Jiný se nám najít nepodařilo.
What Dreams May Come
Ako prichádzajú sny
Drama / Fantasy / Romantický
USA, 1998, 113 min
Režie: Vincent Ward
Hudba: Michael Kamen
Hrají: Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra, Max von Sydow, Lucinda Jenney, Matt Salinger, Werner Herzog, Rosalind Chao, Josh Paddock Obsah Vypravěčem podivného příběhu je lékař Chris, který se po smrti při autohavárii ocitá nejdříve ve zvláštním stavu mezi skutečnosti a nicotou a posléze přichází do pozoruhodného světa, vytvořeného jeho vlastními představami, vzpomínkami a sny. Chris sleduje z dálky milovanou manželku Annii a marně se snaží ulehčit ji utrpení. Manželé totiž přišli už dříve, při jiné autohavárii o dvě děti a překonali těžkou krizi. Annie spáchá sebevraždu. Chris, který se mezitím setkal s dětmi se pro ni vydává do pekla, odkud se mu ji podaří zachránit. Rodina se konečně shledá ve vysněném světě. Příběh však nekončí, protože je možná reinkarnace... (oficiální text distributora)
Jaa píše:
Sobota 11.06.2016 11:33
Popis mi přijde jako film : Malý nicky satan junior ;-)
Jitka Kadlečíková píše:
Pátek 22.04.2016 13:05
Dobrý den, hledám název zřejmě francouzského filmu, byl o dvou povahově i vzhledově rozdílných sestrách, jedna veselá, lehkomyslná, druhá taková šedá myš. Ta první zemřela na tuberu a ta druhá se jí pak začala podobat, hlavně chováním, jako by se do ní převtělila, stejně jako ona brnkala na piáno a zpívala. Byl to film ze starší doby, víc si nepamatuju.
PSK - admin píše:
Středa 27.04.2016 11:37
Dobrý den,
Velmi nás to mrzí, ale bohužel se nám Vámi zmiňovaný francouzský film nepodařilo dohledat. Služba PSK
Michaela píše:
Sobota 23.04.2016 16:04
Dobrý den,
cca před šesti lety jsem viděla film, byl o dítěti, které se narodilo v supermarketu v uličce číslo 5. Celkově ho životem toto číslo doprovází, v 5 měsících ho unesli a skončil v slaměném betlémě, v pěti letech ho téměř odneslo tornádo, film se posouvá dál, ale to už není tak podstatné. Jestli někdo znáte název filmu, tak mi prosím odpovězte
PSK - admin píše:
Pondělí 25.04.2016 15:02
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail. S pozdravem služba PSK
Anna píše:
Pondělí 16.05.2016 22:42
Dobrý den, kdysi jsem viděla film. Byl asi italský. Bylo to o mladíkovi, který se vrátil k ženě z války. Zjistí, že žena jej podvádí a nečetla ani jeden jeho dopis. Dosnane práci jako podomní prodavač čokolády. Když jede autobusem, seznámí se s dívkou, která jede domů ze studií. Je těhotná a bojí se otce. On jí nabídne, že bude hrát jejího manže. Rodiče dívky mají vinici. Sblíží se spolu doopravdy. Pak už si jen pamatuji, že na vinici bude hořet. Konec si přesně nepamatuji, ale je to romantika..... Děkuji, pokud někdo budete znát název.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 19.05.2016 17:44
Dobrý den,
Vámi uvedenému ději odpovídá film "Procházka v oblacích" (USA/Mexiko, natočeno v roce 1995).
Obsah filmu uvedený na ČSFD:
"Po svém návratu z fronty v II. světové války se Paul Sutton setká s Victorií Aragónovou, která je na cestě domů. Její domov se nachází ve vinařské oblasti Las Nubes v Mexiku. Zoufalá Victorie se bojí přijít domů kvůli svému despotickému otci, protože čeká dítě s cizím mužem. Paul, který je očarován jejím šarmem ji nabídne, že ji bude na statek doprovázet a předstírat, že jsou novomanželé. V době oslav nové úrody hrozna se však oba dva do sebe zamilují avšak Albertovi, Victoriinimu otci, který dodržuje staré mexické tradice se tento vztah vůbec nezdá..."
Více informací o filmu můžete nalézt přímo na stránkách Česko-Slovenské filmové databáze: http://www.csfd.cz/film/15618-prochazka-v-oblacich/prehled/
Daniela píše:
Středa 25.05.2016 00:50
Dobrý den, kdysi jsem viděla jeden film. Snažila jsem se ho všemožně najít podle klíčových slov a podobně ale bez úspěchu. Neznám ani herce, režii ani rok ani nic takového konkrétního ale pamatuju si docela velký kus děje. Jednalo se o mladého bohatého muže, který žil se svoji ženou a snažili se o dítě. Žili v luxusní vile. Jednoho dne zjistili, že žena otěhotněla, takže byli nadšení. Jenže .. bohatému muži jeho již asi mrtvý dědeček odkázal velké bohatství pod podmínkou, že se ožení a do nějakého roku např. 30 let zplodí syna. Současná žena byla jeho asi již 4. ženou. Všechny předešlé zabil, protože čekaly dceru. Sám muž je neplodný a proto jeho předešlé ženy zdrogoval, včetně současné, a oplodňoval je jeho kamarád. Když muž zjistí, že žena je těhotná je nadšený, že stihne dodržet dědečkovu podmínku a že bude dědit. Ženě podstrčuje všechny možné koktejly apod. aby přispěl k mužskému pohlaví potomka. Dává jí každé ráno pít nějaké džusy a tak. Jenže žena se tohle všechno časem dozví, že ji oplodnil přítel jejího muže, že její muž je sám neplodný, že není první manželka a hlavně, že tohle vše je kvůli tomu dědictví. Žena se brzy dozví pohlaví miminka. Je to holka. Začne se tedy bát o svůj život, protože ví, že by ji manžel také zabil. Nejsem si teď úplně jistá, jestli to pohlaví zjistil i muž a vše pak té ženě snad i řekl a že ji zabije. Zdá se mi totiž, že pak nadával, že už mu nezbývá moc času, že za chvíli uplyne ta doba do kdy měl to dítě mít a tak. To je vše co si pamatuju. Byla bych moc ráda za každou odpověď. Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 25.05.2016 12:19
Dobrý den,
domníváme se, že by se mohlo jednat o film "Kolébka lží". Popis filmu naleznete na adrese http://www.csfd.cz/film/239487-kolebka-lzi/prehled/. Služba PSK
barušk. píše:
Neděle 29.05.2016 21:43
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli někdo neznáte název filmu ve kterém je princezna která jde na normální školu ale její otec jí nechá hlídat ochrankou princezna se zamiluje do kluka ale nakonec zjistí že jí měl za úkol jen hlídat že je také z té ochranky předem děkuji.. :)
PSK - admin píše:
Středa 01.06.2016 11:19
Dobrý den, odpověď obdržíte e-mailem, služba PSK
Kristýna píše:
Pátek 01.10.2021 20:01
Kdybych chtěla vědět meno tez?
PSK - admin píše:
Sobota 02.10.2021 14:21
Mohl by to být film: Hon za svobodou https://www.csfd.cz/film/133560-hon-za-svobodou/prehled/
Anonym píše:
Pátek 11.08.2017 02:55
ahoj myslím že je to film program na ochranu princezen
Andy píše:
Úterý 14.06.2016 11:12
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit jestli by někdo nevěděl název filmu, viděla jsem jednou upoutávky ale moc si z toho nepamatuji a název už vůbec ne.. Vím že to bylo o klukovi, kterého vyučovali rodiče doma a snažili se mu vytvořit prostředí jako by chodil do školy byla to komedie vím že tam byla scéna že ho přivázali k nějakému kůlu a dělali si z něj srandu, nebo že doma ty rodiče dělali párty a jeho tam nechtěly pustit, prostě se k němu chovaly jako jeho spolužáci, vytvářeli mu prostředí jako by do té školy chodil vím moc toho není ale snad to někomu něco připomene.
DĚKUJI
PSK - admin píše:
Pondělí 20.06.2016 09:59
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz jsme Vám zaslali e-mailem. Film, který by jednoznačně odpovídal Vašemu popisu, se nám bohužel dohledat nepodařilo.
Matýsek píše:
Pátek 09.12.2022 05:04
To co popisujete není celý film ale jen jeden z vyprávěných příběhů. Film který hledáte se jmenuje Mládeži nepřístupno a několik scén lze zhlédnout na YouTube :)
zuzka píše:
Sobota 25.06.2016 08:45
dobrý den hledám film z klipu na písničku "stole the show" (myslím že je tenhle klip pouze na www.karaoketexty.cz). Jde o to že starší pán v obleku zabíjí lidi, pak potká mladšího kluka a ten mu bude pomáhat. Nakonec toho staršího chlapa zabijí a mladší se bude chtít pomstít. Kdyby vás něco napadlo tak prosím napište, vypadalo to vážně dobře.Děkuji.
Posílám i odkaz (je to ten druhý klip) : http://www.karaoketexty.cz/[…]on-james-665808#LKNOqYzVTyQ
PSK - admin píše:
Pondělí 27.06.2016 17:26
Odpověď na Váš dotaz jsme Vám zaslali e-mailem. S pozdravem PSK
Terka píše:
Středa 13.07.2016 00:17
Dobrý den, hledám film ale neznám název..
začíná to že parta puberťáků hraje flašku, a kluk má nějaký erotický úkol s jednou holkou, která je EMO :D
Holka se naštve že kluk nechce dělat to co chce a proto že jí urazil, a prokleje ho :D říká, že díky tomuto prokletí, mu nikdy nevydrží vztah a vždy ho jeho partnerky opustí ( podvedou, zamilují se do jiného )
jednou potká jednu holku do které se vážně zamiluje a ona do něj a zruší to prokletí.. nevím ted jestli ta holka je ta malá emařka nebo jiná..
je to takový film pro teenagery, komedie, trochu erotiky.. kdyby jste někdo věděl děkuji za odpověď :D nejspíš to bude starší film
PSK - admin píše:
Čtvrtek 14.07.2016 08:33
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
jana píše:
Pondělí 27.02.2023 20:33
prosím o název filmu
PSK - admin píše:
Středa 01.03.2023 17:03
Dobrý den,
domníváme se, že by se mohlo jednat o film Klikař Charlie (Good Luck Chuck) z roku 2007. Podrobnější informace k filmu naleznete na těchto stránkách:
* https://www.csfd.cz/film/230194-klikar-charlie/prehled/
* https://en.wikipedia.org/wiki/Good_Luck_Chuck
* https://www.imdb.com/title/tt0452625/
S pozdravem
služba PSK
Filip píše:
Pátek 08.03.2024 21:41
Klikar Charlie
Sisi píše:
Středa 20.07.2016 11:55
Dobrý den, hledám film myslim že komedie.Je to o blondýnce a brunetovi jsou snoubenci . Na začátku se ten muž vyspí s jinou ženou a ta blondýnka se to dozvý až ke konci filmu.Poté se pohádají myslim si že kvuli tomu že ta blondýnka zavolá otci toho bruneta .Oni se moc totiž nemusí.Jednou v noci si vymení tela takze ten brunet je v těle té blondýnky a naopak.Vim že pak jdou vybírat prstýnky a šaty.Mají to oba složité protože jsou v jiném pohlaví.Poté nejak jedou myslim že k domu rodičů toho bruneta. Pak si jen pamatuju že nějaký muž flirtuje s tim brunetem v těle té blondýnky.Je tam i býk na kterém se musite udržet myslim že né živí.A ta žena s kterou se ten chlap na začátku vyspal tak ta tam je taky (protože si myslim že je to předsvatební oslava ale nejsem si jistá)No a ta žena řekne té blondýnce v těle toho muže"Myslíš že bych jí řekla že sme se spolu vyspali"No a tím pádem se to dozvý pak se nejak ta blondýnka urazí a pak se nejak usmíří a tela se jim vrátí .
To je vše co si z toho pamatuji předem děkuji za odpoved.
PSK - admin píše:
Pátek 22.07.2016 08:31
Dobrý den,
odpověď naleznete ve Vaší e-mailové schránce. Služba PSK
Anet píše:
Pátek 30.12.2022 15:38
Dobrý den, kdybych taky chtěla vědět název?
PSK - admin píše:
Pondělí 02.01.2023 14:51
Dobrý den,
název filmu, o který jste projevila zájem, se nám bohužel nepodařilo najít. Pokud znáte k filmu nějaké další podrobnosti, můžete pro vyhledávání použít například Česko-Slovenskou filmovou databázi (https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/), portál Showbiz s vyhledávačem filmů (https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/) nebo zahraniční databázi Internet Movie Database (https://www.imdb.com/search/).
Filmy s tematikou výměny těl naleznete např. na následujících odkazech, mohl by mezi nimi být ten, který hledáte:
https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/vymena-tel/
https://en.wikipedia.org/[…]/Category:Body_swapping_in_films
https://www.imdb.com/list/ls062772651/
Služba PSK
Kyoshi píše:
Pondělí 25.07.2016 14:07
Dobrý den. Nedávno jsme s kamarádkou řešily jeden film, který jsme viděly jako malé ale nemůžeme si ani jedna vzpomenout na název. Šlo o dvě děti, dívku a chlapce, kteří si byli vzhledově neskutečně podobní, ačkoli byli oba z různých rodin a setkají se naprostou náhodou myslím na letišti. Z nějakého důvodu se vymění, dívka odjíždí s rodinou chlapce na jakési setkání, chlapec zase míří s dívčinou rodinou na svatbu tetičky. Problémem je, že jsou rozdílní, jeden z nich je vegetarián, zatím co druhý maso miluje, .. Jejich záměna se prozradí cestou na svatbu, kde si chlapec potřebuje odskočit :D
Moc dobře si děj nepamatuji, je to už dost dlouho, co jsem to viděla a moc ráda bych se na to podívala znovu :) Dokázali byste z toho zjisti o jaký film se jedná? :)
předem děkuji za odpověď :)
PSK - admin píše:
Úterý 26.07.2016 14:25
Dobrý den,
film který popisujete se nám bohužel nepodařilo dohledat.
Jak již zmiňovaly kolegyně v komentářích výše, dohledat film, či knihu jen podle děje není jednoduché a je to často spíše dílem náhody.
Jediným vyhledávacím prostředkem je pro nás totiž u takového typu dotazů internetový vyhledávač Google, do kterého zadáváme klíčová slova v různých modifikacích, které vybíráme z popisu děje.
Můžeme Vám tedy poradit ať uděláte to samé, případně si zkuste vzpomenout na přibližný rok natočení filmu, či alespoň zemi, kde film vznikl… Užitečné Vám mohou být tyto vyhledávače:
http://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/
http://www.fdb.cz/vyhledavani-rozsirene.html
Filmy, které zpracovali výměnu identických dvojčat během letních prázdnin:
http://www.fdb.cz/film/zamena-a-change-of-place/23566
http://www.csfd.cz/film/20798-past-na-rodice/prehled/
Christine píše:
Středa 03.08.2016 18:36
Zdravím,
hledám názvy dvou filmů, které se mi nedaří najít.
První film - zřejmě něco mezi thrillerem a hororem, jde o výzkumný tým, který se potápí a zkoumá potopenou loď/ponorku. Na palubě hledají nějaký poklad nebo něco a místo toho objeví v boxech těla malých dětí. Od té doby se jim začnou dít nevysvětlitelné věci. V průběhu děje se do jejich týmu dostane postarší žena, která jim vysvětlí, že je nutné děti osvobodit, že jsou to duše zemřelých. Film končí tím, že tým ty duše vysvobodí a ty duše odlétají do nebe.
Druhý film - něco mezi hororem a mysteriózním dramatem, žena žije s náboženskou sektou v jednom malém domě s jejich vůdcem. Jednoho dne dům zachvátí požár a přežije údajně jen ta žena. Ta se dostane do nemocnice, kde začne mít halucinace, že ji chce vůdce sekty, který je údajně mrtvý, zabít. Seznámí se také s mužem, který se do ní zamiluje a snaží se jí pomoci. Film končí scénou na nemocniční střeše, kde se vůdce sekty (ukáže se, že přežil) snaží přimět ženu, aby skočila ze střechy dolů a zabila se. Ten muž ji zachrání a nakonec umírá právě ten vůdce sekty. Vím, že tu ženu dabovala Barbora Munzarová. A nejsem si jistá dabingem toho vůdce sekty, ale myslím, že to byl Miroslav Saic. Dabingforum ale ani u jednoho z nich ten film neuvádí.
Předem děkuji moc za ochotu a odpověď. :-)
PSK - admin píše:
Čtvrtek 04.08.2016 15:16
Dobrý den, odpověď obdržíte e-mailem, služba PSK.
Honza píše:
Pondělí 29.08.2016 20:51
Zdravím, pokouším se najít název filmu, ale nevím si rady. Příběh se odehrává na SŠ nebo Vš. V hlavní roli je mladík, který je geniální a zapálený do vývoje motoru. K jeho dokončení potřebuje součástku, na kterou si vydělává čištěním bazénů. Když už na ní má, tak peníze použije na opravu auta spolužačky, největší kočky na škole, která je součástí rostleskávaček místního basketbalového týmu, za příslib, že bude nějakou dobu dělat, že s ním chodí. Svou úmluvu dodrží a Alvin ( alespoň si myslím, že se tak jmenuje ) se rázem dostává mezi smetánku a získává na popularitě a oblibě mezi dámami. Užívá si popularitu, ale jen do doby, než praskne, jak vše bylo. Rázem je sám, protože bývalý kamarádi se k němu obrátí zády a dá mu hodně práce, vše napravit. Nakonec vše dobře dopadne. Děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Středa 31.08.2016 12:10
Dobrý den, patrně se jedná o film http://www.csfd.cz/film/135962-laska-nic-nestoji/komentare/ , služba PSK.
Honza píše:
Středa 31.08.2016 12:46
Díky moc, je to ono
Mario píše:
Úterý 30.08.2016 21:08
zdravim, poznavate nekdo film kde to zacina tak,ze parta lupicu ukradne ze zamku obrazy a( hroznym zpusobem vyriznute z ramu ):Ty obrazy jim ukradne jina parta lupicu a jednoho svazou a ten za pomoci mobilu se snazi dovolat pomoci a dovola se svemu sefovi,ktery spise zenou,ale tim,ze lupic ma pres pusu pasku tak je pouze slyset stenani,ktere si sef prevezme jako,ze je na druhe strane zena,ktera to prave chce.bylo to v televizi,ale rad bych ho videl celej,ale nevzpomenu si na nazev.diky moc pokud nekdo vi o jaky fiilm jde
ODPOVĚDĚT
PSK - admin píše:
Čtvrtek 01.09.2016 11:20
Dobrý den,
nemohlo by se jednat o český film V tomhle zámku straší, šéfe?
https://www.youtube.com/watch?v=MECShYxxCig
Kristýna píše:
Sobota 03.09.2016 18:22
Dobrý den , hledám film, asi něco mezi thrillerem a drama. Odehravá se na škole. Učitel si s třídou zahraje na den, že jsou nejlepší na škole ale dětem se to libi a budou v tom pokračovat dál a učitelovi to přeroste přes hlavu a snaží se aby s tím přestali. Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 06.09.2016 10:46
Dobrý den, odpověď obdržíte e-mailem, služba PSK.
Franta píše:
Sobota 10.09.2016 18:44
Dobrý den. Mám pro místní oříšek. Hledám film, o ženě která na začátku dobihá metro... a v tom se dej filmu rozděli diky srážce s jinym cestujicim ji bud ujede, a alternativne se chodci vyhne a metro chytí... podle toho se dale rozvíjí děj. Ta co metro chytí přijede domů dřív, a načapá manžela při nevěřě. Ta co ji ujede, nenačapá... a podle toho se děj různě odvíjí... zná to někdo? PS budu rád za tipy na filmy s překvapivym koncem viz Obvyklí podezřelí, nebo s alternativnimi možnostmi viz Lola běží o život, nebo Úhel pohledu. Díky moc.
PSK - admin píše:
Pondělí 12.09.2016 16:51
Odpověď na Váš dotaz jsme Vám zaslali e-mailem. Pravděpodobně se jedná o film Srdcová sedma (1998):
http://www.csfd.cz/film/17777-srdcova-sedma/prehled/
Více informací o filmu můžete nalézt zde:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Srdcov%C3%A1_sedma_(film)
Anonym píše:
Pátek 23.09.2016 10:43
ahoj, hladám 2 filmy , rok okolo1987 - videla som prvý krát na videu
1. niečo ako lovci lebiek, mladej žene zabijú rodičov a ňu unesú lovci lebiek, žije s nimi a po čase sa dozvie že oni ich nezabili, ona sa do jedného zamiluje a odchádza pomstiť rodičov. on sa nakoniec sám utopí a ona zostáva a je tehotná
2. partia chalanov - grázli, znásilnia hluchonemé dievča, potom zhodia babu z mosta - niesla si svadobné šaty a sestra tej hluchonemej sa chce pomstiť a postupne chalanov zabíja
dakujem
PSK - admin píše:
Úterý 27.09.2016 14:26
Dobrý den,
Vašemu popisu prvního filmu odpovídá snímek z roku 1985 Krvavá Amazonka.
http://www.csfd.cz/[…]/?type=1 .
Druhý snímek, který popisujete, pravděpodobně nese název Divoké ulice.
http://www.csfd.cz/film/22966-divoke-ulice/videa/
Kamil píše:
Čtvrtek 29.09.2016 10:19
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit, zda by někdo nevěděl název filmu, viděl jsem jen krátkou část, uvedeného v ČT (přelom 80-90 let). Děj byl komediálně-dobrodružně laděný, odehrávájící se v 17.-18.století na moři a při dobívání přístavu. Záběr, který se mi vryl do paměti je únik dvou mužů, jdoucí po mořském dně, držíce se převrácené veslice a dýchající vzduch ze vzduchové kapsy. Podobně laděné, tomu co jsem viděl, jsou filmy Korzáři s Deanem Reedem nebo Pomsta černého korzára s Terencem Hillem. Byl bych povděčen za název event. nějaké další vodítko. Díky
PSK - admin píše:
Pondělí 03.10.2016 08:41
Dobrý den, odpověď obdržíte e-mailem, služba PSK.
Dee píše:
Pondělí 30.01.2017 20:23
Dobrý večer,
před hrozně dlouhou dobou jsem viděla jeden film. Stále mi leží v hlavě. Neznám herce, rok, jména, místa ani žánr. Znám jen kousek děje. Už dříve jste mi pomohli najít jeden film, proto se na Vás obracím i teď.
Na začátku filmu vypraví ženský hlas o malém děvčátku (batole), že si ji nejspíš adoptovali nebo možná dostali do opatrovnictví? Kamera bere záběr dítěte v prázdném pokoji, dítě sedí v postýlce vystlané novinami uprostřed prázdné místnosti. Ženský hlas závistivě říká, že se všichni mačkají v jedné místnosti, kde také spí, ale dívenka jakoby byla něčím zvláštní, protože má svůj pokoj. Pak si pamatuji část, kdy rodina jedla u stolu, jedli nějakou kaši. Dívka (již dospělejší) jí svoji porci když najednou začne zvracet a kaši vyzvrací zpět do misky. Všem u stolu se udělá zle, ale dívka se jen usměje a začne kaši se zvratky znovu jíst (možná byla mentálně zaostalá nebo trochu postižená nevím). V tu chvíli další dvě možná sestry odejdou od stolu, protože je jim z toho zle. Matka nebo otec nevím jistě, vstanou a dají dívce facku.
Víc bohužel nevím.
Velmi děkuji za pomoc při hledání.
PSK - admin píše:
Úterý 31.01.2017 15:14
Dobrý den, odpověď obdržíte e-mailem, služba PSK.
Nela píše:
Pátek 03.02.2017 23:06
Dobrý den,
hledám už dlouho film, který jsem viděla v traileru, myslím že to hrál Nicolas Cage, ale ten to nemá ve filmografii. Viděla jsem, jak sleduje muže, který vypadá jak s Metrixu (on cestuje časem a ukazuje mu různé události) a pak se s ním dostává do minulosti, přesnější k Titaniku, kde někoho zachrání, tajemný muž, řekne mu že to bylo špatně a že se ohrozila jeho budoucnost, musí to napravit. Je to podobné filmu Next, Proroctví, ale neodpovídá to dějem. Takže Nicolas Cage, to asi nebude.
PSK - admin píše:
Pondělí 06.02.2017 14:45
Dobrý den, film se nám bohužel nepodařilo jednoznačně identifikovat,podrobnější inforamce naleznete v e-mailu, služba PSK.
Majduskabb píše:
Neděle 05.02.2017 13:28
Dobrý den shánim film přibližně z rozmezí roku 1995-2006, bylo to o páru, byli tuším novomanželé. Muž následkem úrazu ochrnul a manželka se o něj musela starat. Po čase se ale rozešli, protože na ni začal být zlý, vylival si na ní svoji zlost a beznaděj. Pamatuji si, že také dostal asistencniho psa, plemeno zlatý retrívr nebo labrador. I ohledně něj byl nějaký problém - snad, že mu ho nechtěli nebo nemohli dát. Muž chtěl dokonce spáchat sebevraždu, ale pejsek mu v tom zabránil. Nakonec se myslím s gotickém smířil a začal hrát basketbal - nejsem si tím ale zcela jistá.
Děkuji za pomoc!
PSK - admin píše:
Pondělí 06.02.2017 15:58
Dobrý den, film jsme podle uvedeného obsahu bohužel nenašli; podrobnější informace naleznete v e-mailu,služba PSK.
Matyáš píše:
Neděle 26.02.2017 17:45
Dobrý den
Hledám film. Jeden čenoškský chlapec okolo 10 let touží být policistou ve škole je šikanován žije pouze se svojí babičkou. Jednou vidí vraždu policie chce svědectví, chlapec pouze když bude moct být u policie nějakou dobu s policistou ve službě, chlapec si vybere policistu který nesnáší děti a spolu zažívají různá dobrudružství. Film pochází pravděpodobně z USA... Prosím nevíte někdo????
Anonym píše:
Úterý 21.06.2022 02:41
Mohlo by to být Jeden a půl policajta
Matyáš píše:
Neděle 26.02.2017 17:48
Dobrý den
Sháním film je to o chlapci černochovi který je šikanován žije pouze se svojí babičkou. Vidí vraždu, policie chce svědectví, chlapec když bude moct být s policistou nějakou dobu ve službě, policista odmítá je samotář, nakonec jsou z nich nejlepší přátelé Nevítě nekdo ??? Děkuji
evík píše:
Pátek 26.05.2017 21:44
Dobrý večer, i já se přidávám s dotazem na jeden film, který jsem v minulosti viděla, jednalo se o thriller či psychothriller, tématem byl snad žárlivý manžel / přítel, který pronásledoval svoji manželku / přítelkyni, jež se zamilovala do jiného a byla mu s ním nevěrná, myslím, že se je i snažil zabít, část děje se odehrávala kdesi v knihovně, kde se ona žena s mužem setkávali, to si asi pamatuju nejvíc, ale zaboha nemůžu přijít na to, o jaký thriller se jedná a kdo tam hrál hlavní roli. Vím, že tenhle popis je příliš obecný, ale bohužel si víc nevybavuji, ale po tomhle filmu už bádám dlouho. PS - Nemám na mysli Noci s nepřítelem s J. Roberts, ale jiný film. Poradí někdo?
PSK - admin píše:
Středa 31.05.2017 13:09
Dobrý den,
film, dle Vámi uvedeného popisu, se nám bohužel nepodařilo dohledat. Váš komentář ovšem zveřejňujeme. Doufáme, že se najde někdo z veřejnosti, kdo film viděl a přidá komentář s jeho názvem.
evík píše:
Pátek 02.06.2017 20:44
Zdravím, díky, myslím, že už jsem na to přišla :) úplnou náhodou,, patrně to bude film Nevěrná z roku 2002 s Richardem Gere, musím se ale na něj podívat, jestli to je ono
Nikola píše:
Pátek 19.07.2024 22:43
Připomíná mi to film Dokonalá vražda
Eva píše:
Středa 12.07.2017 20:27
Dobrý den marně hledám film kde dva černoši jeden grázlík a druhý slusnak se hlásí do školy ale při zápisu se promíchají přihlášky a slusnak jde do třídy grazlu a grázl do studijní prestižní třídy pak se spolu kamarádí a z grázla se postupně stane chytrý a slušný kluk a z upjatého slusnak kluk co není nudný.mozna se to jmenovalo školáci ale nikde nemůžu dohledat.dekuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 13.07.2017 14:06
Dobrý den,
film jsme bohužel nedohledali.
Vyhledávali jsme pomocí internetového vyhledávače Google, kam jsme zadávali jednotlivá klíčová slova v různých kombinacích. Můžete to zkusit také sama. Do Googlu zadávejte celá různá slovní spojení, nebo se poptejte u svých známých. Jiný vyhledávací nástroj již bohužel pravděpodobně není…
Přejeme Vám hodně štěstí!
Ján píše:
Středa 11.10.2017 12:09
Dobrý deň, veľmi by som bol vdačný ak by ste vedeli povedať názov filmu, nakoľko viem len obsah a neviem ho vyhľadať. Film podla skutočnej udalosti z prostredia americkej strednej školy, kde 3 kamarátky zistili ake vyhody mozu mat ako zlatokopky, tak sa zacali stretavat so starsimi muzmi, tocit porno a tak. Jedno z dievcat, najslusnejsie, ale ovplyvnene kamaratkami chodievalo k susedom doucovat ich dieta, a nakoniec sa dalo dokopy s jeho tatkom, cize susedom ktory bol zenaty. Ten ju vo vsetkom zacal sponzorovat, chystal sa jej aj zaplatit vysoku skolu. Nakoniec vsetko vyplavalo na povrch, ju vyhodili zo skoly, jej 2 kamaratky isli do basy, a tak isto aj jej "milenec" skoncil v base a mal po kariere pravnika tusim. Nazov nieco ako: mlade zlatokopky, mlade milenky, nezletile zlatokopky... Ale mozem sa mylit. Vopred dakujem.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 12.10.2017 16:37
Dobrý den,
film se nám podle popisu obsahu a klíčových slov nepodařilo dohledat. Film s názvem Zlatokopka (viz
https://www.csfd.cz/film/277707-zlatokopka/prehled/) neodpovídá zcela Vašemu popisu. Mohlo by pomoci, kdybyste si vzpomněl, v jaké době přibližně film vznikl, nebo jaký herec/herečka v něm hráli.
St. píše:
Úterý 29.08.2023 13:38
Holky na hlídání, 2007
anonym píše:
Středa 01.11.2017 18:03
Dobrý. Poslednú dobu sa zaoberám jedným príbehom, akurát problém je, že neviem či to bol iba môj sen, alebo nejaký taký film existuje. Napíšem sem teda úplne stručný a všeobecný obsah a verím, že sa nejaký taký film nájde. Proste nejaký chlapec volajme ho Tomáš (ale to nie je podstatné ako sa volá) a nejaká baba volajme ju Ria sa stretnú napríklad na lyžovačke (to nie je podstatné kde sa stretnú), rozumejú si, celý čas sú tam spolu, ale bývajú od seba cca 500km. Potom Ria odíde z lyžovačky domov a píše si s tým Tomášom a Tomášovi sa páči jedna baba (dajme tomu, že Zuzka) v škole a Ria pomáha Tomášovi ako takú babu zaujať, stále ho podporuje a je tu pre ňho tak isto ako on pre ňu. No, ale potom sa Tomáš zamiluje do Rii tak neskutočne, že k nikomu níč viac necíti a tak isto to má aj Ria. Po cca roku sa znova stretnú na tom istom mieste a je z toho láska..
Mená ani miesta nie su podstatné to som si iba vymyslela podstatná je ta pointa.. že sa niekde stretnú, baba pomáha chlapcovi s inou babou a on sa nakoniec zamiluje do nej. Stretnú sa a zamilujú sa do seba ešte viac..
Dúfam, že sa Vám to podarí.
Ďakujem za odpoveď
PSK - admin píše:
Čtvrtek 24.03.2022 15:31
Dobrý den,
filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google nebo na stránkách Česko-slovenské filmové databáze. Využíváme také vyhledávání prostřednictvím portálu „Showbiz“ zde: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/ – pomocí klíčových slov, témat, žánrů apod. portál filtruje filmy podle jejich obsahu. Nemáme však k dispozici databázi, která by úspěšné dohledání filmu podle obsahu zaručovala a Vámi popisovaný film se nám bohužel nepodařilo najít.
Našli jsme jen filmy s podobnou zápletkou, kdy dojde k nečekanému zamilování mezi postavami, které dříve milovaly někoho jiného, ale ne všechny okolnosti odpovídají Vašemu popisu Odkazy na filmy připojujeme zde:
https://www.csfd.cz/film/9196-zatimco-jsi-spal/prehled/
https://www.csfd.cz/[…]/
Doporučujeme Vám sledovat stránky online filmového časopisu „25fps“ (http://25fps.cz/), který je etablován již několik let a jeho redakce by Vám možná dokázala poskytnout relevantnější odpověď.
Anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam – např. Klub Filmových Fanoušků zde: https://www.facebook.com/KlubFilmovychFanousku/.
Kateřina píše:
Úterý 12.12.2017 10:22
Dobrý den, zajímá mě název filmu, ve kterém byla matka, která vychovávala sama dceru, měla květinářství a psala blog. Potkala muže, rozuměla si s ním, ale zároveň se s ní nevědomě hádal na jejím blogu. Více toho nevím.
PSK - admin píše:
Středa 13.12.2017 14:23
Dobrý den,
Veronika Musilkova píše:
Středa 24.01.2018 21:44
Dobry den,hledam film kdy zena pristihne muze s jinou a jede pryc a vyboura se.Po dobu filmu je apaticka a na konci filmu ji muz hodi do vody aby se zacala hybat a ona se probere k zivotu.dekuji moc.
PSK - admin píše:
Pátek 26.01.2018 11:43
Dobrý den,
Vámi popsaný film se nám nepodařilo na základě Vašeho popisu dohledat. Při dohledávání filmu na internetu by mohla pomoci jakákoli další informace - jméno nebo typ herečky, herce v hlavních rolích, z jaké doby by mohl film pocházet, zda jde o americký film...
Ondřej píše:
Sobota 07.07.2018 14:05
Dobrý den, hledám pohádku, kde jsou zajíci/ králíci a je tam i nějáký hrad, ty králíci/ zajíci se snaží někoho zachránit z toho hradu mám pocit v té pohádce je sníh a i nějáký myslivec. Těch králíků/ zajíců je přibližně 7 nebo 8 (to jsou děti) a zbytek jsou 2 rodiče. Ještě si vzpomínám, že jedno z těch dětí je tlusté a skoro furt něco jedlo. Pohádka je animovaná, určená pro děti. Bude asi z roku 2008-2010. Předem děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 12.07.2018 15:27
Dobrý den,
pohádku, kterou hledáte, se nám sice najít nepodařilo, ale zasíláme Vám několik odkazů s různými pohádkami pro děti, ve kterých má hlavní roli králík. Nejblíže popisu bude asi pohádka z prvního odkazu.
http://www.ceskatelevize.cz/[…]/titulky
https://www.youtube.com/channel/UCH7IhMxRy6tfEzyYzSvZpwA
https://www.veselepohadky.cz/kralici-utoci-vstavat-kralici/
http://decko.ceskatelevize.cz/matysek
Anonym píše:
Úterý 21.06.2022 02:56
Myslím že máte na mysli pohádku Malí hrdinové
Roman píše:
Neděle 08.07.2018 01:25
Zdravím hledám dlouho film.. bohužel o něm nevím téměř nic, až trochu na příběh který se mi vyvrtal do hlavy.
Muž pracuje na pozice myslím že bankéř, k němu přijde potom další muž (frajírek) dlouhé vlasy všude tetování. Že potřebuje půjčku na svoje vysněné auto, bankéř mu z nějakého důvodu půjčku odmítne dát, další den přijde frajírek a vyloupi to tam, a toho bankéře si vezme jako rukojmiho, odveze ho nekam do lesa do své boudy, bankéř je zavřeny v Kufru od vozidla, a frajirek pije pivko u ohně a u toho si zpívá, bankéř to slyší a nabídne frajirkovi že mu bude zpívat a hrat na kytaru. On souhlasí... později se z nich stanou dobré “kamarádi” Frajírek si za kradené peníze pořídí vysněné auto, poté se domluví že bankéř chce jit domu za rodinou, kde zjisti že je mu jeho žena nevěrná, odejde zpatky za frajirkem nějakou dobu to táhnou spolu, což bankéře takový život chytne, udělá si tetování , všude kolem sebe lehké divky, každý den v luxusním klubu..
Poté prijede frajirkovi jedna z jeho holek, a té se nelíbí bankéř, takže frajirek musí odvést bankéře pryč, odveze ho a každý si jde vlastní cestou, ačkoli bankéř má problém z nějakou partou gangu, poté se frajírek vrátí..
ke konci je že bankéř jde zpatky za ženou..
bohužel vic toho nevím :( Hledám to už strašně dlouho :(
Kdyby někdo věděl.. tak bych byl vděčný.
Cookie píše:
Sobota 04.08.2018 18:41
Dobrý deň. skúšal som už viacero vyhladávačou podľa žánru a pod ale bezúspešne... mal by to byť rodinný dobrodrzužný film. Starý otec vezme vnuka čo furt sedí doma na cestu skrz ameriku na koňoch skrz dinočinu od pobrežia k pobrežiu. starý otec cestou umrie a chalan ju nakoniec dokončí sám, zatiaľ čo sa ho snažia úrady chytiť asi na žiadosť rodičou. pokiaľ by sa vám ho podarilo nájsť bol by som vďačný.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 24.03.2022 15:40
Dobrý den,
Na základě vyhledávání klíčových slov jsme našli dva filmy, které obsahují témata vztahu dědečka a vnuka, případně otce a syna při putování nebo podstupování nějaké cesty, ostatní okolnosti ale neodpovídají Vašemu popisu. Odkazy na filmy připojujeme zde:
https://www.csfd.cz/[…]/
https://www.csfd.sk/film/477585-walking-out/recenzie/
Doporučujeme vám sledovat stránky online filmového časopisu „25fps“ (http://25fps.cz/), který je etablován již několik let a jeho redakce by Vám možná dokázala poskytnout relevantnější odpověď.
Double píše:
Pondělí 13.06.2022 18:54
Nebylo to - Dobrodruzi z velkoměsta?
Blanka píše:
Neděle 05.08.2018 00:39
Dobrý den, chtěla bych poprosit o pomoc s názvem jednoho filmu. Už dlouho ho hledám ale bez úspěchu. Moc si z něj ale bohužel nepamatuji. Pamatuji si jen to, že tam byla nějaká rodina s dospívající dcerou a malým dítětem ( teda myslím, že bylo malé ale mám pocit, že ano) a jedna žena, která pravděpodobně přišla o svou dceru a je nejspíš nějak duševně nemocná. Pak už jsi pamatuji jen to, že ta žena to dítě unese a když jí policie s rodinou vypátrá,jak se chvovává v nějakém domě, tak jedinou šancí získat dítě nazpět je právě dcera rodiču, která se rozhodne předstíat, že je dcera té ženy. Ta žena tomu uvěří, a ta dívka jí poví mami (mám takový poct) a ta žena se rozpláče a obejme ji. Mezitím odlákala její pozornost, a tak mohl někdo (už nevím, kdo to byl) jít zadním vchodem a dítě si vzít nazpět. Žena je zatčená.
Moc si z toho nepamatuji :( je to už dlouho, co to dávali v televizi.
Kdyby někdo vědel, budu ráda :)
PSK - admin píše:
Čtvrtek 09.08.2018 14:58
Dobrý den,
bohužel se ani nám nepodařilo najít film s Vámi popsaným dějem.
Simča píše:
Sobota 01.09.2018 12:31
Dobrý den, asi před půl rokem na nově hrál film na který jsem se začala divat, viděla jsem začátek ale u první reklamy jsem usla, chtěla bych se na film podívat ale nepamatuji si jeho název, v úvodu byla akorát scéna kde se spolu dva mladí lidé vyspali a poté zjistili že jim praskl kondom a začali řešit do jak dlouhé doby si musí vzít pilulku poslední záchrany, kluk chtěl zavolat myslím že kamarádovi tak mu ta holka chtěla nadiktovat telefonní číslo ale mezitím v televizi hrál nějaký pořád kde mohli lidé zavolat a oni zrovna říkali na jaké číslo takže on místo kamarádovi volal do televize omylem protože myslel že mu ta holka diktuje číslo od kamaráda a tam se zeptal do jaké doby se může vzít pilulka poslední záchrany, holka mezitím začala vyšilovala že chce ihned do lékárny a že ji tam má zavést i když pil, tohle je vše co jsem z filmu viděla, nejsem si jistá ale možná to byl český film, kdyby někdo měl tušení o který film jde byla bych moc ráda za odpověď
PSK - admin píše:
Čtvrtek 24.03.2022 15:41
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Dle Vašeho popisu úvodní zápletky se domníváme, že může jít o český film s názvem „O život“. Více informací o filmu naleznete zde: https://www.csfd.cz/film/223887-o-zivot/prehled/.
Jirkas píše:
Čtvrtek 08.11.2018 02:15
Dobrý den,
již nějakou dobu se snažím najít bizarní snímek, který jsem viděl před minimálně deseti lety. Moc toho o něm nevím a kusé informace mi k úspěšnému googlení nepomohli. Snad budete mít vetší štěstí popř. jej znáte.
- hlavní hrdina je muž, trochu divoch (něco jako Tarzan) ve městě
- má spolubydlícího a zavazadlo, v nemž je prázdno (absolutní nicota) - něco jako kufr Mary Poppins, ale naopak (věci z něj netaháte, ale mizejí v něm) - sjíždějí se tím, že do něj strkají hlavu. Jeho spolubydlící v kufru jednou zmizí celý.
- najde si přítelkyni, která je morbidně tlustá a rád ji sleduje při sprchování - v průběhu filmu naráz zhubne (jako že tloušťka je psychosomatická) při průlezu nějakou šachtou, jinak by se tam nevešla. Pak už jí nesleduje tak rád.
- někde pracuje a má šéfovou, která je asi hrozně blbá, protože se jí ve filmu pomstí tím, že jí namočí tampóny do nějaké hořlaviny, pak se k ní vkrade a zapálí ho. Pokud si správně vybavuji - vybouchne.
Doufám, že absolutní shluk těchto nesourodých informací vám poskytne nějaké vodítko k nalezení filmu. Díky
PSK - admin píše:
Čtvrtek 24.03.2022 15:47
Dobrý den,
Pokoušeli jsme se alespoň hledat žebříčky bizarních filmů (např. zde: https://refresher.sk/25202-[…]terych-ti-pujde-hlava-kolem), ale bohužel žádný z filmů neodpovídal Vašemu popisu děje.
Martin píše:
Středa 14.11.2018 19:15
Dobrý den můžete mi poradit název filmu?Dej je o tom,že člověk jenž někoho zabiju,se pak stává dárcem orgánů.Zaverem si dá snad meduzu do vany nechá se žahnout a srdce své věnuje přítelkyni.
Díky za odpověď.
PSK - admin píše:
Pátek 16.11.2018 16:34
Dobrý den,
pravděpodobně hledáte americký film s originálním názvem "Seven pounds" z roku 2008, který byl přeložen do češtiny jako "Sedm životů". Hlavní roli ztvárnil Will Smith. Viz https://www.imdb.com/title/tt0814314/
Tereza píše:
Pátek 04.01.2019 15:04
Dobrý den,
vím že tento film najít bude těžké, ale zkusím to. Hledám film jehož děj je še se dva chlapi (asi producenti) vsadí že dokáží udělat ze zpěvačky hvězdu jen na základě její image. Vyberou proto holčinu, která absolutně neumí zpívat a postupně jí předělají vzhled a stane se z ní hvězda. Myslím že nakonec se dokonce naučí i obstojně zpívat. Vím že je to starší film myslím že pod rok 2000. Ale bohužel nevím zemi, místo, herce ani režiséra.
Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 09.01.2019 10:17
Dobrý den,
žádný film, který by odpovídal Vašemu popisu jsme bohužel nenalezli. Hledali jsme na internetu (v češtině i v angličtině) i v tištěných publikacích, které nabízejí přehled filmové tvorby. Vyhledávali jsme například i v internetové filmové databázi IMDb, která obsahuje informace o 4 milionech filmů a umožňuje vyhledávat i v jejich obsahu, ale také bez úspěchu. Potřebovali bychom mnohem podrobnější informace (spíše obsazení, žánr, kde a kdy byl film natočen apod.), takže pokud byste si třeba vzpomněla na nějaké podrobnosti, můžeme se ještě pokusit film najít.
Veronika píše:
Úterý 31.01.2023 22:22
Přesně tento film taky hledám. Bohužel si k němu taky nic víc nevybavuji. Jen mám za to, že ta holčina byla nejdříve na nějakém konkurzu.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 02.02.2023 11:33
Dobrý den,
určit film pouze na základě obsahu je velmi složité a z velké části ovlivňuje jeho nalezení šťastná náhoda. Samozřejmě, že existují knihy významných filmů, ale pokud nevíte např. alespoň režiséra či některého z herců, rok natočení atd., není možné tyto knihy využít. Zkoušeli jsem Vámi popisovaný film dohledat za použití různých slov z uvedeného obsahu, ale bez úspěchu.
Pokud se rozhodnete hledat dále, můžete zkusit využít některý z odkazů níže. Popřípadě se zkuste také podívat na anglickém portálu https://tvtropes.org/, kde můžete vyhledávat filmy, seriály či jinou televizní produkci pomocí různých žánrových či dějových motivů například: „The Bet“: https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TheBet.
Odkazy:
https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/
https://www.filmovamista.cz/dilo/strucnyseznam
https://www.atlaso.cz/jak-najit-nazev-filmu/
https://www.imdb.com/
https://www.fdb.cz/
Rudolf píše:
Neděle 24.02.2019 13:16
Dobrý den, nevím či to tady ještě funguje, ale rád bych se vás zeptal pokud náhodou nebudete vědět název filmu...
Viděl sem film jako malý kluk a je asi poměrně starý, jde o to že jeden chlap dostane jako dárek virtuální realitu do které vstoupí a má tři životy, okolí a hlavní nepřítel se mu přenesou z reálného života tudíž určitá místa a lidé v tom virtuálním světě budou jako v realitě... ze začátku se bude moct ze hry odpojit ale po čase se již nemůže odpojit a musí hru dohrát... pokud náhodou někdo víte budu moc rád
PSK - admin píše:
Pondělí 25.02.2019 15:08
Dobrý den,
nemohlo by se jednat o americký scifi snímek eXistenZ z roku 1999? Příběh pojednává o dvojici, která se přenese do virtuálního programu jménem eXistenZ, kde je vystavena nebezpečí a postupně přestává být schopna rozpoznávat hranice mezi skutečností a virtuální realitou.
Více zde: https://www.csfd.cz/film/1787-existenz/prehled/
Mia píše:
Neděle 24.02.2019 23:27
MiaPetino (hodnocení, komentáře)
Prosim nepozna niekto film: zena ostane tehotna a milenec ju vyhodi, ostane uplne bez penazi, nastupi do vlaku,ale nema listok, muz vo vlaku ukaze sprievodkyni listok svojej tehotnej snubenice a zoberie ju k sebe do kupe, tam spozna aj jeho snubenicu, vyskusa si jej prsten a vtedy vlak havaruje, prezije iba ona a muz so snubenicou zomru, zena sa prebudi v nemocnici, tam ju rodina muza, ktory zomrel povazuje za jeho snubenicu, lebo ma na ruke prsten, nastahuje sa k nim a cela rodina si ju oblubi, neskor sa tam zjavi aj jej milenec a zacne ju vydierat, muzov brat (asi boli dvojicky) najprv sa nemali radi lebo nieco tusil raz jej povedal, ze nechape preco si ju jeho brat vybral, lebo jeho typ bola vysoka blondina a ona je opak, ale nakoniec sa do nej zalubi a ona do neho ked mu chce prezradit pravdu a zacne rozpravat ten ju oslovi pocas rozhovoru _myslim ale neviem naisto meno_ Kolin, ona ostane prekvapena, lebo je to jej skutocne meno a nie meno snubenice jeho brata ktore do vtedy pouzivala,...vsetko konci happyendom... prosim ak viete nazov filmu poradte mi
luboš medek píše:
Pátek 01.03.2019 15:45
dobrý den,
hledám film u kterého nevím název.
Ten film pojednává o tom, že se mladý,asi osmiletý až dvanáctiletý kluk zamiloval do dívky starší,která ho asi doučovala nebo mu dělala chůvu. Později jí dělá asistenta v nějakém úřadu nebo manažerské branži, a dělá jí tam naschvály jako třeba rozhodování některých věcí za ni,utajování několika pracovních věcí,psychické mučení a možná ji zabije manžela.Jde s ní jednou i na pivo a pak má s ní i milostný poměr a sex.Ona je z toho má hrozný pocit.Pak její dcera odejde k tomu asistentovi domů,on je napůl oblečen po cvičení doma a nabídne ji něco k pití pak ale chce s ní též sex,ale ona se nedá a omráčí ho a pak napíše té manažerce -její matce,ona se tam dostane a spolu ho na konci zabijí nebo dostanou do vězení ted nevím. kdyby jste něco našli byl bych rád. jsem už z toho zoufalý.děkuji a pokud to půjde to poslat na email děkuji moc
PSK - admin píše:
Středa 23.03.2022 13:44
Dobrý den,
Vámi hledaný film se nám bohužel nepodařilo najít. Podrobnější informace jsme Vám zaslali na Vaši e-mailovou adresu.
Služba PSK
Viktória píše:
Sobota 10.08.2019 20:40
Dobrý deň, hľadám film, v ktorom dievča so svojím otcom idú na aute niečo kúpiť (zdá sa mi, že ananás, ale nie som si istá). Robia to tak každý rok, ale jeden rok majú autonehodu, po ktorej si dievča pamätá iba jeden deň. Takže jej rodina vytvorí prostredie, v ktorom ho môže prežívať stále dookola (nakúpi veľa rovnakých novín, stále robia to isté a tak). Jedného dňa to dievča, ale zistí, keď nájde veľa rovnakých novín. Viac si o tom filme nepamätám. Dopredu ďakujem za odpoveď, ak je táto stránka ešte funkčná.
PSK - admin píše:
Pondělí 12.08.2019 16:59
Dobrý den,
mohlo by se jednat o film: https://www.csfd.cz/film/133842-50x-a-stale-poprve/prehled/
Další tipy na filmy o ztrátě paměti nabízí například články: https://www.imdb.com/list/ls000698036/; https://nafilmu.cz/[…]/
Daniel píše:
Úterý 08.10.2019 11:47
Dobrý den. Hledám jeden starší film. Pointou filmu byl člověk, zajištěný, zdravý se šťastnou rodinou, co se chtěl nechat zastřelit. Dal větší obnos peněz vybranému „vrahovi“. Ten však ho střelil jen slepým nábojem a dal mu znova smysl života. Peníze použil na výkup části pozemků před budováním velkého obchoďáku a nakonec jim je draho prodali. Víc z hlavy nevydoluju. Střáří minimálně 20 let.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 10.10.2019 10:46
Dobrý den,
je nám líto, ale film se nám bohužel nepodařilo nalézt. Hledání podle děje filmu je velmi obtížné, můžeme použít prakticky pouze volný internet a pokud se nám film podaří najít, jedná se většinou o dílo náhody. Na stránkách filmových databází (např. https://www.fdb.cz/vyhledavani-rozsirene.html, https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/) je možné hledat podle podrobnějších údajů - žánr, rok nebo země vzniku, herci, režiséři apod. Pokud si na nějaké další informace k filmu vzpomenete, můžete vyhledávání vyzkoušet.
Podobně funguje i Internet Movie Database (IMDb, https://www.imdb.com/search/), kde je možné vyhledávat i podle klíčových slov z děje filmu, ale ani zde jsme film nenalezli.
Hanka píše:
Čtvrtek 17.10.2019 23:24
hledám film, kde dva mladí lidé přijíždějí někam si vyzvednout ostatky každý svého rodiče kteří zemřeli při autonehodě. děti se dozvídají že zemřeli spolu a že to nebyla náhoda, že spolu měli poměr, vídali se každý rok několik let na stejném místě. dva mladí lidé se nakonec přes své mrtvé rodiče a jejich příběh sblíží.
PSK - admin píše:
Pátek 18.10.2019 15:31
Dobrý den, máte nejspíš na mysli romantický italský film z roku 1972 Nebožtíci přejí lásce, viz odkaz níže https://www.csfd.cz/[…]/
Tomáš Wünsch píše:
Čtvrtek 24.10.2019 13:36
Pro podobné dotazy doporučuji spíše přímo na toto specializované diskuzní vlákno na našem nejfrekventovanějším filmovém portálu:
https://www.csfd.cz/diskuze/40-hledam-film/
Honza píše:
Neděle 23.02.2020 12:59
Dobrý den, hledám starší (tipoval bych tak rok 2000) romantickou komedii se studenstkého prostředí. Je to o jednom studentovi, který se zamiluje do spolužačky, ale jelikož je docela nevyrazný, tak uzavře dohodu s dablem, který mu splní nějaké to přání. Dívku získá, ale nakonec chce vrátit vše zpět a být svuj, Film končí maturitním večírkem, kde se dají dohromady. Stejně tak i jeho kamarád tam sbalí její kamaradku. Děkuji předem
PSK - admin píše:
Pondělí 24.02.2020 15:54
Dobrý den,
mohlo by se jednat o film Smlouva s Ďáblem z roku 2000.
https://www.csfd.cz/[…]/?type=film
Seděl by rok, z části i téma, ale výše uvedený film není ze studentského prostředí.
Marie Popelková píše:
Pátek 10.04.2020 16:51
Muž a žena prijeli na chatu kterou sdedili. Zamilují se do sebe. Žena ma nemocného syna a potřebuje dostat orgán, žena řekla ze s muzem být nemůže Protože ma rodinu. Muž bez ni nechtel žít. Proti daroval ten orgán jejímu synovi. Dozvěděla se to až od jeho syna, ze zjistil kdo mu daroval ten orgán.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.04.2020 09:44
Dobrý den,
bohužel film, který by svojí zápletkou odpovídal, jsme bohužel nenalezli.
pFilmů, v nichž se v ději objevuje motiv transplantace, je poměrně hodně, např.:
https://www.fdb.cz/[…]/123852
https://www.csfd.cz/film/17091-nicholasuv-darek/komentare/
https://www.hallmarkmoviesa[…]ce-upon-a-christmas-miracle
https://www.fdb.cz/[…]/111997
https://www.csfd.cz/film/1334-john-q/prehled/
Jirka píše:
Úterý 27.10.2020 12:23
Dobry den hledam tento film:
Je to rodinny film, dej se odehrava tusim castecne v 50. letech , americký chuligán se účastní závodu smrti, ale soupeřící parta mu poškodí dveře a on nemůže vyskočit- závod sice vyhraje ale zabije se. V nebi dostane šanci a ted tusim vratit se v lidske podobe tusim ke svemu synovi-postavi spolu auto z vrakoviste a pomuze mu dospet. Kdyz to vsechno naplni, odvazi ho buh/andel na harleyi do nebe- to je posledni scena filmu..
PSK - admin píše:
Čtvrtek 29.10.2020 17:44
Dobrý den,
vašemu popisu se nejvíce blíží film The Heavenly Kid (Nebeské dítě):
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Heavenly_Kid
https://www.csfd.cz/film/30418-nebeske-dite/prehled/
Anna píše:
Sobota 19.06.2021 14:20
Dobrý den,
hledám film který jsem viděla před lety a teď jsem si na něj vzpomněla, ale nevím název.
Mladá žena má kamarádku a kamaráda. Kamarádka je psychicky narušená a na ženu žárlí, chce ji mít jen pro sebe. Svede proto kamaráda s kterým se vyspí a tajně mu odebere sperma. Poté v parku při běhání přepadne kamarádku kterou omráčí a sperma ji aplikuje. Po čase žena zjistí, že je těhotná a strašně ji to vyleká, protože nikoho nemá a s nikým nespala. Myslí si, že ji v parku přepadl nějaký muž a znásilnil jí. 6ena ji přesvědčí ať si dítě nechá, že ji se vším pomůže. Kamarád mezitím někam odcestoval a nic o tom neví, když se vrátí, žena už má dítě on ji začne pomáhat a po čase zjistí že dítě je jeho. Kamarádka skončí v léčebně pro psychicky nemocné.
Děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Sobota 02.10.2021 16:04
Bohužel film, který popisujete, se nám nepodařilo nalézt.
pavelgods píše:
Úterý 28.12.2021 19:13
Mládeži nepřístupno 2013 je to jeden z pribehu
Venda píše:
Středa 22.09.2021 22:33
Dobry den
Pamatuji si jen trochu z filmu co jsem viděl před hodně lety
Je to o špionech a myslím že nejak unesou rodiče.
Dvě deti jeden kluk a jedna holka.
Myslím že tam nekdo přišel nebo neco našli a šli do nejakeho obchodu kde byl prodavač co mel kameru ktera vubec nebyla videt proste minaturni a potm jim ji ukazal
Potom si pamatuji až teochu pozdejší scenu jak prochazeji nejakym asi neprátelskym uzemim myslim ze to byl nejaky byly tunel a když uslyšeli že nekdo jde tak zrovna nad nima byl jakoby výstupek nahoru nebo neco takoveho
Dal u si to moc nepamatuji
A myslím že to melo i nejakej druhej film
Kde už jsou v te organizaci a uz jsou spioni a potom jdou nekam na raftu nebo na necem takovym na nejakej ostrov
Ale ty rodice o tom nevedi ze uz odpluly nebo neco takoveho
A potom asi vyplujou ty rodice v nejake lodi nebo ponorce a ty deti nechteji byt sledovani tak nekde na tom ostrove zahodeji mobily a ted si cast nepamatuji ale potom myslim ze zahodila nahrdelnik protoze si mysli ze v tom je slednovsci zarizeni(je) a na ty lodi rodice se bavjej a rikaji ze ma ten kluk sledovaci zarizeni v zubu nebo nejak tak
A daly uz si to nepamatuji
Rad bych tento film/serial našel
Děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 23.09.2021 11:28
Dobrý den, mohlo by se jednat o filmy: Spy Kids: Špioni v akci (https://www.csfd.cz/[…]/) a Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů /https://www.csfd.cz/[…]/).
Lenka píše:
Pondělí 15.11.2021 06:42
Dobrý den.Film je už starší.Byla rodina matka.otec,syn a dcera.Jeli za sym přítelem do cizí mě možná do Thajska nebo tak nějak.A syn podstrčil matce drogy v té zemi když se měli vracet do své země.Matku pak odsoudili v cizí zemi.Matka byla blondýna.
PSK - admin píše:
Úterý 16.11.2021 12:47
Film, který by přesně odpovídal Vašemu popisu se nám bohužel nepodařilo nalézt. Ve filmové databázi ČSFD se nám nicméně podařilo nalézt snímek z roku 1999 s názvem Téměř bez šance (pův. náz. Brokedown palace), který je obsahově velmi podobný. Více informací o filmu naleznete zde https://www.csfd.cz/film/15506-temer-bez-sance/prehled/.
Anonym píše:
Pátek 10.12.2021 19:07
Zdravím, hledám film ve kterém byla nějaká dlouhovláska, která se dala ostříhat aby za to dostala peníze a mohla koupit jejímu příteli dárek. Přítel jí však jako dárek daroval nějaký hřeben na ty dlouhé vlasy. Je to starší nejspíš americký film. Víc toho bohužel nevím, viděla ho moje máma za mlada a chtěla by ho najít. Kdyby někoho něco napadlo budeme rádi za odpověď, děkujeme :)
PSK - admin píše:
Sobota 11.12.2021 11:45
Dobrý den,
Domníváme se, že by to mohl být film Dar lásky z roku 1978 (https://www.csfd.cz/film/21863-dar-lasky/recenze/). Mělo by se jednat o adaptaci příběhu The Gift of the Magi (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Gift_of_the_Magi) autora O. Henryho (https://en.wikipedia.org/wiki/O._Henry).
Na wikipedii je uvedena řada adaptací, ale vybraný film byl dle komentářů uvedený v televizi u nás.
Films]
• The Sacrifice (1909)
• Love's Surprises Are Futile (1916)
• The Gift of the Magi (1917)
• Ustedes los ricos ("You, the Rich Ones") (1948) includes the tale as a small sub-plot
• As a segment of O. Henry's Full House (1952)
• The Gift of the Magi (1958)
• The Gift of Love (1978)
• Dary magów (Poland, 1972)
• Christmas Eve on Sesame Street (1978)
• I'll not be a gangster, love (Не буду гангстером, дорогая/Nebūsiu gangsteriu, brangioji, USSR, 1978),[3]
• Mickey's Once Upon a Christmas (1999)[4]
• The Gift of the Magi (2004)
• Raincoat (2004)
• For the First Time (2010)[5]
• Love, a French movie, based some of its scenes on this story.
• Darovete na vlahvite (2013) directed by Ivan Abadjiev.
• The Gift of the Magi (2014) The Greek film directed by Ismene Daskarolis places it in the economic crisis of contemporary Greece.
• Prem Puran (2019)
Zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Gift_of_the_Magi
Mary píše:
Pondělí 13.12.2021 22:02
Dobrý večer hladam jeden film romantický pointa bola o tom že si dve kamarátky vymenili byty, jedna bola sekretárka ktorá dala výpoveď a druha bola podnikatelka ktorej zomrel manžel a mala finančné problémy
PSK - admin píše:
Úterý 14.12.2021 14:01
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo dohledat konkrétní film podle uvedeného popisu. Nemáme k dispozici nějakou databázi nebo registr, které by úspěšné dohledání filmu zaručovaly. Připojujeme alespoň odkazy na filmy s podobnou zápletkou:
https://www.csfd.cz/film/311700-switch/prehled/
https://www.csfd.cz/film/222523-prazdniny/prehled/
https://www.csfd.cz/film/331766-10-minut-od-plaze/prehled/
https://www.csfd.sk/[…]/
Můžeme Vám doporučit zkusit vyhledávání na portálu zde: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/ – pomocí klíčových slov, témat, žánrů apod. portál filtruje filmy podle jejich obsahu.
Můžeme Vám také doporučit zkusit se obrátit na knihovnu Národního filmového archivu, která sice poskytuje poradenství zejména k fondům československých a českých filmů, ale možná by Vám dovedli doporučit užitečné zdroje informací: https://nfa.cz/cz/sbirky/reserse/. Anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
karla píše:
Sobota 25.12.2021 17:21
Dobrý večer,film jsem viděla před hodně dávnou dobou ale ráda bych ho viděla znova…jediné co si pamatuji je že člověk si dával dohromady čísla a z nich byly datumy a v ty dny se staly/stane nějaká tragedie.
PSK - admin píše:
Pondělí 03.01.2022 12:55
Mohlo by se jednat o film Proroctví (2009) - https://www.csfd.cz/film/236435-proroctvi/prehled/
Jitka píše:
Pondělí 03.01.2022 19:12
Dobrý den,
zkoušela jsem již sama název filmu hledat, ale nebyla jsem úspěšná, proto se obracím sem. Byla jsem si jistá, že se film jmenoval Vyměněná manželka a že jsem ho v televizi viděla nadabovaný slovensky, ale nepodařilo se mi jej najít.
Děj se odehrává na malém ostrově, kam odjeli novomanželé na svatební cestu. Za několik dní po příjezdu se manželka ztratí a manžel jde ohlásit její ztrátu na policii. Má pocit, že ho nikdo nebere vážně a vrátí se do penzionu. Ozve se mu místní farář, aby přišel do kostela, že tam na něj jeho manželka čeká. Tam je ovšem úplně jiná žena, která tvrdí, že je jeho manželka. Ví všechny podrobnosti z jejich života a pán je načisto zaskočen. Policie má věc za vyřešenou a pánovi nezbývá nic jiného, než prokázat, že se nejedná o jeho manželku. Příležitost se mu naskýtá v osobě veterináře, který ošetřoval jejich pejska. Při procházce na ulici se zeptá na jeho paní, byť jde právě se ženou, která se za ni vydává. Pán utíká na policii, že má svědka, ale když policie dorazí, tak zvěrolékař praví, že nic takového neříkal a že ta dotyčná byla s pánem u něj již dříve. Děj pokračuje tak, že farář s fingovanou manželkou pána svážou a uvězní ve sklepě a chtějí získat peníze z pojistky v bance. Podaří se mu utéci a doběhne do banky na poslední chvíli...
Děkuji, pokud někdo ví.
PSK - admin píše:
Středa 05.01.2022 14:31
Dobrý den, bohužel se nám film také nepodařilo dohledat.
Gorivej píše:
Pátek 07.01.2022 17:17
Na toto tema existuje rada filmu, jejich podkladem je hra Piege pour un homme seul Roberta Thomase (Trap for a Single Man, Past na osameleho muze). Ta je inspirovana nekolika indickymi filmy atd, wikipedie je mocna. Kazdopadne zkuste
Stranger in the House (1955).
Chase a Crooked Shadow (1958).
Trap for a Solitary Man (1963)
Honeymoon With A Stranger (1969).
One of my Wives is Missing (1976).
Vanishing Act (1986).
A Trap for Lonely Man (1990)
Miroslav Dragan píše:
Pátek 17.02.2023 22:58
Je to film Vanishing Act 1986. V slovenském dabingu se to jmenovalo Ztratená manželka. Americká verze je na youtube
Barbora píše:
Úterý 04.01.2022 22:10
Dobrý den, dnes jsem si vzpomněla na jeden starý film, pamatuji si, že měl “arabskou” tématiku, ženy nosily lehce průhledné šátky přes obličeje a tak. Jediné, co si pamatuji je to, že hlavní hrdinka musela darovat svou krásu, své nemocné, možná umírající sestře, aby ji zachránila. Potom se proměnila v hroznou stařenu (nebo prostě byla ošklivá) a vyhnali ji, nebo tak něco. Určitě je to film dost starý, viděla jsem ho jako malá. Děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pondělí 10.01.2022 13:18
Dobrý den,
mohlo by se jednat o film Legenda o lásce (1956) režiséra Václava Kršky.
Podrobnější informace k filmu naleznete na těchto stránkách:
* https://www.ceskatelevize.cz/porady/16414-legenda-o-lasce/
* https://www.filmovyprehled.cz/[…]/legenda-o-lasce
* https://www.archivtv.cz/legenda-o-lasce
* krátký úryvek z filmu - https://www.youtube.com/watch?v=sVc5Pn1eQW0
S pozdravem služba PSK
Veronika píše:
Neděle 16.01.2022 13:53
Dobrý den, už delší dobu se snažím neúspěšně dohledat jeden film. K obsahu toho vím tolik, že tam šlo o nevěru, jako hlavní zápletku. Holka měla přítele, ale zamilovala se do ženatého. On ji taky miloval, jeli spolu na nějaký výlet, kde přespali, byly tam i lehce erotické scény. On ji tam koupil náušnice a svému synovi tuším rybičku.
Po návratu ho chodila sledovat do bazénu, kam chodil trénovat a kde viděla i jeho ženu se synem. Nakonec ho opustila, aby nerozbila jejich rodinu. Myslím, že to byl francouzský film, ale jistá si nejsem.
Nevíte o jaký film by se mohlo jednat? Děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Pondělí 17.01.2022 16:27
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo dohledat konkrétní film podle uvedeného popisu. Nemáme k dispozici nějakou databázi nebo registr, které by úspěšné dohledání filmu zaručovaly.
Můžeme Vám doporučit zkusit vyhledávání na portálu zde: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/ – pomocí klíčových slov, témat, žánrů apod. portál filtruje filmy podle jejich obsahu. My jsme například zkusili zadat kombinaci klíčových slov „nevěra“ – „bazén“ a portál vygeneroval nabídku následujících filmů: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/bazen/nevera/. Možná bude mezi nimi ten, který hledáte. Z vygenerovaného výběru jsme např. namátkově vybrali film „Malé děti“, jehož děj se podobá popisu, který uvádíte (víc o filmu zde: https://www.csfd.sk/film/223657-male-deti/prehlad/).
Případně pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Jiří píše:
Sobota 05.02.2022 23:25
Dobrý večer, hledám název filmu, ze kterého si pamatuji jen čás děje. Jednalo se o nějaký školní výlet, či dívčí internát, kde si děvčata po večerech vyprávěla horory, o kulhavém sípajícím vrahovi. A pak po večeru, kdy toto bylo slyšet, našly jednu dívku utopenou v kašně. Byl to český film a tuším, že tam hrál Lukáš Vaculík, ale v jeho filmotéce jsem to nenašel, takže asi ne. A řekl bych, že bude tak 30 let starý, možná víc.
Děkuji za odpověď.
Jiří
PSK - admin píše:
Úterý 08.02.2022 12:37
Dobrý den,
podle Vámi uvedeného náznaku děje se nám nepodařilo dohledat žádný odpovídající filmový snímek. K případnému dalšímu hledání můžeme doporučit elektronické databáze českých filmů https://www.filmovyprehled.cz/cs, https://www.csfd.cz/.
V případě, že Váš dotaz vychází z nedávného diváckého zážitku, mohl by být film k nalezení například v programu příslušné televize, kde jste film zhlédl.
Služba PSK
Josef píše:
Čtvrtek 07.04.2022 19:08
Zdravím, už dlouho hledám film. Pamatuji si jen že pár lidí pozvali do únikové hry. Když se sešli tak si mysleli že jde o zábavu ale ve skutečnosti jim jde o život.
PSK - admin píše:
Pátek 08.04.2022 09:51
Dobrý den, mohlo by se jednat o film Úniková hra (https://www.csfd.cz/film/635544-unikova-hra/prehled/). Pro hledání dalších podobných filmů si Vám dovolujeme doporučit hledání na portálu https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/ nebo https://www.csfd.cz.
S pozdravem služba PSK
Michael píše:
Neděle 17.04.2022 10:34
Zdravím, hledám strašně dlouho jeden film kde byla jedna žena a ta měla jednu půlku obličeje asi popálenou. Pracovala asi v nějakém obchodě kde se zamilovala do nějakého muže a ten muž ten kram vykradl a ona byla vyhozena a skončila na ulici myslím. Také vím ze byla návrhářka a na te ulici potkala dalšího muže který ji nabídl operaci obličeje a stane se s ni krásná holka a svým talentem návrhářství pak zbohatne. Muž který ji poprvé okradl v tom krame tak ji pak najde a bude ji zase nějak škodit ale tím jak byla operovana, získala zpět své sebevědomí a myslím ze ho pak úplně zničila. Myslím si ze ten film bude z roku 2000 asi. Děkuji za odpověď a přeji hezky den.
PSK - admin píše:
Úterý 19.04.2022 18:16
Dobrý den,
domníváme se, že se jedná o film Tvář (původní název: A Face to Die For) z roku 1996. Podrobný popis děje filmu je k přečtení zde: https://en.wikipedia.org/wiki/A_Face_to_Die_For.
Další odkazy:
* https://www.imdb.com/title/tt0116265/
* https://www.csfd.cz/film/94508-tvar/recenze/
Jakub píše:
Středa 20.04.2022 00:24
Dobrý den, už nějakou dobu sháním film, který jsem kdysi viděl, ale už si bohužel nemůžu vzpomenout na jeho název a ani herce. Pamatuju si jen část děje. Partner podezřívá partnerku, že je mu nevěrná. Schová tedy do ložnice kameru (myslím, že do nějakého medvídka) a vše sleduje na mobilu. Partnerka si jednoho dne skutečně do ložnice někoho přivede, týpek to sleduje přes mobil, ale nedokouká, nemá na to síly. Časem na to odvahu dostane, dokouká vše a na konci zjistí, že ho partnerka chtěla jen vycvičit za to, že ji podezříval z nevěry. Kameru hned našla a zinscenovala "divadlo" se svým bratrancem homosexuálem. Myslím si, že to bylo něco na bázi akční komedie, ale bohužel víc už netuším.
Moc děkuji za jakýkoliv tip. :-)
PSK - admin píše:
Středa 20.04.2022 14:23
Dobrý den,
zřejmě se jedná o film Cop Out (Poldové) z roku 2010.
Více informací např. na:
https://www.imdb.com/title/tt1385867/
https://en.wikipedia.org/wiki/Cop_Out_(2010_film)
https://www.csfd.cz/film/255057-poldove/prehled/
Služba PSK
Zdeněk píše:
Úterý 26.04.2022 21:42
Dobrý večer,
vzpomněl jsem si na starý film - cca 40 let. Dobrodružný film pro děti, kde hlavní roli hrály děti asi na prázdninách. Měly zakázáno chodit na půdu a ta je o to víc zajímala. Jednou k půdě objevily klíč. Dveře měly tři zámky a jediný klíč - první zámek se odemkl jedním otočením, druhý dvěma, třetí třemi. Na půdě byl vynález asi dědečkův a tím děti dokázaly nechat zmizet např. loď nebo jí přesunout. Proti nim byli ve filmu piráti.
Budu vděčný za jakékoli poznatky.
PSK - admin píše:
Středa 27.04.2022 10:03
Dobrý den, podle všeho se bude jednat o film Tajemství staré půdy (https://www.csfd.cz/[…]/).
S pozdravem služba PSK
Ivana píše:
Pondělí 02.05.2022 21:37
Dobrý večer,
Už je to několik let co jsem film viděla a nemůžu ho vůbec najít.
Pár, kterému se narodilo miminko (tuším holčička) si obstaral chuvu. Ta chuva pravděpodobně nemohla mít děti a miminko z baráku unesla. Odjela s ním autem, na hlavě měla šátek, na očích brýle a auto tuším bez střechy.
Moc děkuji ta jakýkoliv tip 😊
PSK - admin píše:
Středa 04.05.2022 15:19
Dobrý den, najít film podle kusých informací z děje je těžké. Často se jedná o náhodu, když film najdeme, protože nemáme žádné speciální zdroje.
Popis, který uvádíte, naznačuje víc filmů. Doporučujeme probrat se filmy, které nabízí několik souborů na internetu, např. https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/chuva/.
Nemohlo by se jednat o některý z těchto?
https://www.fdb.cz/[…]/115690
https://www.showbiz.cz/film/ruka-na-kolebce/
https://www.showbiz.cz/film/paranoia-7/
Mrzí nás, že jsme nedokázali pomoci.
S pozdravem služba PSK
Karolína Zedníková píše:
Neděle 08.05.2022 18:33
Dobrý den už dlouho hledám film o dospělé dívce. Ocitne se na koňském ranči její kamarádky nebo tety, tak však zemře a přenechá jí celý ranč. Zamiluje se tam do kluk a schází se s ním na jedné chatě. On ji po dlouhé době odmítne a odejde pryč. Ona za ním jede na koni. Ublíží si a nebude moct chodit. Ranč předělá na ranč pro děti, které nemohou chodit, aby mohli jezdit na koních jako ona. On se po nějaké době vraátí jsou spolu, a tak to končí.
Filip píše:
Neděle 30.04.2023 01:02
To je film Palomino (1991, USA
https://www.csfd.cz/film/36756-palomino/prehled/
Jirka píše:
Úterý 10.05.2022 14:07
Dobrý den, snažím se dohledat film, tuším snad ještě černobílý, ruský. Námětem bylo vyplavené torpédo na pláži, které se snaží ruský občan odpálit. Nakonec ho odpálí pomocí gramofonu (reaguje na určitou frekvenci).
Děkuji předem za případný tip.
PSK - admin píše:
Úterý 10.05.2022 18:47
Dobrý den,
Vámi hledaný film jsme bohužel nenalezli, ale můžete si zkusit projít ruské filmy např. ve Filmové databázi https://www.fdb.cz/katalog-filmy/zeme/61-sssr/
Bohužel nemáme žádné speciální databáze na hledání filmů. Hledáme volně na internetu.
S pozdravem služba PSK
marthy píše:
Úterý 10.05.2022 14:32
prosim o radu na jeden stary film. vybavuju si akorat ze to bylo z komunisticke doby, proste pruhovane plavky, odehrava se u jezera nebo reky, jsou tam na dovolene dustojnici/vojaci s rodinami v nejakych chatlach, je to asi rusko nebo tak neco,..
PSK - admin píše:
Úterý 10.05.2022 18:19
Dobrý den,
Pokusili jsme se podle Vašeho popisu vytipovat filmy, o které by se mohlo jednat.
Nalezli jsme krátký dokumentární film o rekreantech Dovolená z roku 1963
https://filmeurope.cz/sk/filmy/dovolena ; https://www.youtube.com/watch?v=PIAtUhEZkRI.
Socialistická, ale ne v Rusku je Dovolená s Andělem - https://www.csfd.cz/film/10090-dovolena-s-andelem/prehled/.
Novější film o Rusku a vodě je Svéráz národního rybolovu (1998) - https://www.csfd.cz/[…]/.
A nový, ale o ruských rodinách u vody je film Hurá k moři - https://www.csfd.cz/film/279375-hura-k-mori/prehled/.
Pokud jsme se netrefili, tak Vám doporučujeme hledání např. v databázi filmů ČSFD nebo v ukázkách na Youtube. Bohužel žádné speciální databáze ke hledání filmů nemáme a také hledáme na internetu.
S pozdravem služba PSK
Ondraa píše:
Pátek 27.05.2022 16:43
Dobrý den. Už nějakou dobu hledám film, z jehož děje si pamatuju jenom málo. Viděl jsem ho někdy v dětství, což znamená, že je určitě straší než 2008. Vybavuju si, že se ve filmu odehrávala nějaká dětská válka mezi tábory indiánů, kteří měli dům na stromě a vojáků v brnění, kteří proti nim válčili. Zápletka byla taková, že se holka a kluk z protějším táborů do sebe zamilovali a utekli, závěr si nepamatuju. Nevíte, co o jaký film by se mohlo jednat, prosím?
PSK - admin píše:
Sobota 28.05.2022 09:42
Dobrý den,
Bohužel se nám nepodařilo film jednoznačně identifikovat.
Podobnosti jsme nalezli ve filmu:
Strom snů – https://www.fdb.cz/film/strom-snu-the-war/19792.
O bojích mezi partičkami, kde někteří se převlékají za indiány je také film Indiáni z Větrova – https://www.csfd.cz/film/6516-indiani-z-vetrova/prehled/ , ale s ohledem na jeho stáří předpokládáme, že to není film, který máte na mysli.
Služba PSK
Mili píše:
Čtvrtek 09.06.2022 22:06
Dobry den, kdysi jsem videla film, jehoz nazev si nepamatuji, ani mi nejde dohledat podle obsahu...Film byl o ,,vudci" (nevim jak presne ho nazyvali) jez se klonoval (teda klonovali se vsichni lide nebo aspon elita, mozna to zrozovani z DNA take nazyvali jinak) a pokazde svemu klonu prerikal cely svuj zivot a vse ho naucil..pak jeho klon nastoupil na jeho misto a on zemrel..tak jakoby zil vecne..takto se klonoval i jeho bratr, ktery mel take vysoke postaveni..jednoho dne byl nejaky utok rebelu a byla tam tmavovlasa divka, vudce ji ihned poznal byla to jeho laska z minuleho zivota, pokazde o ni vypravel tomu svemu novemu nastupci (klonu)..ale nechapal kde se tu vzala, jelikoz nemohla byt znovu zrozena, tenkrat mela nejakou nemoc, ze muselo byt zniceno i jeji DNA..divil se i vudcuv bratr, protoze to on zaridil, aby jeji dna bylo zniceno, pod zaminkou nemoci a ona se nemohla znovu narodit, jelikoz jeji nazory nebyly v souladu s jeho plany..ona si nepamatovala ani vudce ani jeho bratra, ani nevedela nic o svem minulem zivote..Jeji DNA tajne pouzil starik, jez to klonovani/ znovuzrozovani provadel..tajne ho uchoval snad cca 100let mozna dyl a pak ho pouzil, aby se ona znovu narodila..vudce divce vse vypravi o svem ziti i o jejich minulem..postupne spolu odhaluji pravdu a nakonec i podvody jeho bratra..kteremu je jeji pritomnost od zacatku neprijemna, jelikoz vi, ze ona a jeji vliv na vudce muze stat v ceste jeho planum..a je to tak..
..snazila jsem se to popsat co nejlepe, tak snad se to nekomu vybavi.. dekuji :)
PSK - admin píše:
Pátek 10.06.2022 16:00
Dobrý den,
Film který popisujete se jmenuje Ӕon Flux z roku 2005 z produkce MTV, rež. Karyn Kusama, s Charlize Theron v hlavní roli. Jde o volnou adaptaci stejnojmenného seriálu od Petera Chunga, který stanice MTV vysílala mezi lety 1991-1995.
„V roce 2015 vyhubil nebezpečný virus devadesát procent lidské populace. Ti, kteří přežili, se shromáždili ve státě Bregna obehnaném vysokou zdí. Nyní se píše rok 2415 a Bregna, ovládaná kongresem vědců, na první pohled vypadá jako krásné a idylické místo. Zdánlivý poklid je ale udržován tvrdými metodami. Všichni jsou pod neustálým dohledem, a kdo se vzepře, mizí beze stopy. Existuje zde podzemní hnutí, bojující proti systému. Jeho členové si říkají Monicani a v jejich řadách jsou dokonale vycvičení zabijáci. K nejlepším patří Aeon, jejíž jemná a laskavá sestra Una byla vládním komandem zavražděna. Právě ona je vybrána, aby zabila vůdce Bregny Trevora, jehož rod stojí v čele města. Aeon zjistí, že se stala loutkou v plánu státního převratu a že ji s Trevorem pojí osobní pouto, sahající hluboko do minulosti. Ukazuje se, že se muž snaží obyvatelům města pomoci vývojem léku na neplodnost, která postihla všechny, kdo přežili nákazu. Zjistí, že lidé se narodili jako klony původních obyvatel a ona sama je klonem Trevorovy zesnulé manželky Cathryn. Aeon Trevorovi věří a postaví se na jeho stranu. Od té chvíle ji však pronásleduje nejen Orenova* armáda, ale také Monicani, kteří ji považují za zrádkyni. Když se s Trevorem ocitá ve smrtelném obklíčení, pokusí se o nemožné - přesvědčit bývalé kolegy, aby neposlouchali vůdce, ale přidali se na její stranu a pomohli zachránit Trevora před Orenem.“ (oficiální text distributora, TV Nova)
*Oren je Vámi zmiňovaný bratr
Petr píše:
Neděle 12.06.2022 05:06
Dobrý den.
Poprosil bych Vás o radu. Snažím se najít film, ale bez úspěchu. Bohužel si nepamatuju název a rok. Pamatuju si pouze trošku děj. Film by měl být o holčině s rodinou. Do holčiny se zamiluje kluk, který žarlí a zabíjí ostatní. Pamatuji si scénu, kde kluk zlomil někomu vaz.
Děkuju moc za pomoc najít název filmu.
PSK - admin píše:
Středa 15.06.2022 12:51
Dobrý den,
mohlo by se jednat o americký film „Milenec nebo vrah“ z roku 1996, podrobně o něm v Československé filmové databázi: https://www.csfd.cz/film/2829-milenec-nebo-vrah/prehled/. K Vašemu dalšímu pátrání doporučujeme funkci podrobného vyhledávání ve zmiňované databázi, kde lze použít klíčová slova („tagy“), případně vyhledávat podle herců (a dalších tvůrců) nebo roku vzniku snímku (https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/).
Zdroj:
Československá filmová databáze https://www.csfd.cz/
S pozdravem
služba PSK
Double píše:
Pondělí 13.06.2022 18:56
Zajímal by mě nazev filmu, asi nebude moc slavný. Je to spíše o parodie. Pamatuju si že tam byli indiáni, pointou bylo myslím že šli od jednoho amerického pobrezí k druhemu, tedy pres celou ameriku, plavili se tam na lodích (kanoich) jeden typek mel urizle ucho a jiny mu do nej mluvil a on ho tak normalne slysel na dálku. A co by jeste mohlo poradit je to že to byla strasná sranda. Díky
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.06.2022 15:10
Dobrý den,
je nám líto, ale film podle Vašeho zadání se nám bohužel nepodařilo najít. Trošku by Vašemu popisu možná odpovídal film Manituova bota z roku 2001 (https://www.csfd.cz/film/70393-manituova-bota/prehled/, https://cs.wikipedia.org/wiki/Manituova_bota), některé ukázky jsou dostupné také YouTube.
Pokud byste si vzpomněl na nějaké další podrobnosti, můžete pro hledání použít Česko-Slovenskou filmovou databázi (https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/), portal Showbiz.cz (https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/) nebo Internet Movie Database (https://www.imdb.com/search/).
Double píše:
Čtvrtek 16.06.2022 19:35
Děkuji za odpověď. Manituova bota to není. Myslím si že se jedná o starší film rekl bych nekdy z doby kdy frčeli parodie jako bláznivá střela, utoponec na útěku... Ale nebyl tak slavný protože jsem ho už od té doby nikdy v TV nevidel. Bohužel si na více nevzpomínám. :)
Double píše:
Čtvrtek 16.06.2022 19:55
No už to mám. Jmenuje se to: Málem hrdinové (Almost heroes 1998) (Chris Farley, Matthew Perry...). Ale na 100% to potvrdím až to shlédnu.
Plša píše:
Úterý 21.06.2022 13:20
Dobrý den, kdysi jsem videl film, už nevím kdo tam hrál, pamatuju si akorát že tam byli hadi v letadle.
PSK - admin píše:
Úterý 21.06.2022 18:09
Dobrý den, mohl by to být film Hadi v letadle z roku 2006 - https://www.csfd.cz/film/220735-hadi-v-letadle/prehled/
Ondřej Švorčík píše:
Pátek 24.06.2022 18:54
Dobrý den, potřebuji zjistit název filmu. Pamatuju si že tam byli různý životní třídy a jedna holka se rozhodla stát se vojákem nebo tak něco. Potom si pamatuju že měli skočit do díry jako test ale neviděli že dole je trampolína. Pak začal výcvik.
Snad někdo bude vědět.
Děkuji
PSK - admin píše:
Sobota 25.06.2022 09:50
Dobrý den, zkuste prosím děj trochu upřesnit, zadat např. žánr filmu, děj nebo dobu, ze které film pochází. Podle Vámi zadaných indicií jsme žádný film nenalezli.
Služba PSK
PSK - admin píše:
Pondělí 27.06.2022 10:16
Dobrý den, mohl by to být film Divergence - https://www.csfd.cz/film/328760-divergence/prehled/. Služba PSK
eliska píše:
Sobota 25.06.2022 19:44
dobrý den hledám jeden film byl to byl policista nebo nějaký chlap ale unese svědkyni nebo nevinou ženu a drží ve svém dome ve sklepe v cele.
PSK - admin píše:
Pondělí 27.06.2022 09:49
Dobrý den, namátkou vybíráme film Cellular https://www.csfd.cz/film/82443-cellular/prehled/, ale filmů s podobnou tematikou je celá řada. Doporučujeme např. v Česko-Slovenské filmové databázi vyhledávání podle klíčových slov "unesené ženy". "unesené svědkyně" apod. Mohou Vám pak napovědět uveřejněné plakáty. S pozdravem služba PSK
Heda píše:
Neděle 26.06.2022 22:55
Dobrý den,
Hledám film o klukovi, který má alergii na včelí bodnutí a velmi dávno se mu ztratil dědeček. Potom se nějak zmenšil a proměnil na skřítka a zjistil, že jeho dědeček byl dlouho uvězněn. Je to velmi známý film vhodný pro děti.
PSK - admin píše:
Pondělí 27.06.2022 15:07
Děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Film, který hledáte se asi jmenuje Artur a Minimojové (2006).
Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.
Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)
https://www.csfd.cz/[…]/
Marta píše:
Pátek 15.07.2022 15:02
Dobrý den, nemůžu najít film nebo dokument o malé holčičce jejíž rodiče jsou vychovatelé, odstěhují se a zapojí se do projektu ve stylu SOS vesničky a starají se o skupinu dětí, vytvoří spolu rodinu - v té rodině je problémových kluk, který jejich vlastní dceři odstřihnout vlasy a později se k nim přidá i Teen dívka, která v předchozí rodině měla problémy. Na konci filmu je zmíněno, že je to kvůli tomu, že její mladší bráško zůstal v dětském domově a jestli by ho nemohli vzít sem.
Byl to nějaký předpokládám ČSSR film podle kvality zpracování a před pár lety jsem ho viděla na YouTube
Nevzpomenu si na název
PSK - admin píše:
Čtvrtek 04.08.2022 15:25
Dobrý den,
Bohužel se nám podle Vámi zadaných informací nepodařilo dohledat, o který film jde.
Doporučujeme nahlédnout například do seznamu doporučené literatury a filmů na téma „náhradní pěstounská péče“ https://pestouni.plzensky-k[…]tema-nahradni-rodinne-pece.
Tomáš Hlavica píše:
Pondělí 18.07.2022 10:19
Dobrý den, nemůžu si vzpomenout na název filmu, ve kterém muž vypráví v domově důchodců své ženě její život a ona si nemůže vzpomenout. Vím, že to končí (SPOILER!) tak, že oba umřou v náručí... Víc moc nevím... Díky
PSK - admin píše:
Pondělí 18.07.2022 14:12
Dobrý den,
domníváme se, že se jedná o film Daleko od ní, viz https://www.csfd.cz/film/224095-daleko-od-ni/prehled/ .
Také by se mohlo jednat o film Notebook, viz https://en.wikipedia.org/wiki/The_Notebook.
Služba PSK
Aleš Čechovský píše:
Čtvrtek 28.07.2022 22:08
Dobrý den, hledám film o mužích a každý z nich hledal bohatou ženu... je to komedie a byl to film pravděpodobně z tohoto století. viděl jsem to jako malé dítě... předem děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Pátek 29.07.2022 13:44
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (ve slovenském, českém, anglickém jazyce) anebo také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze. Využíváme také vyhledávání prostřednictvím portálu „Showbiz“ zde: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/ – pomocí klíčových slov, témat, žánrů apod. portál filtruje filmy podle jejich obsahu. Nemáme však k dispozici databázi, která by úspěšné dohledání filmu podle obsahu zaručovala a Vámi popisovaný film se nám, bohužel, nepodařilo nalézt.
Připojujeme alespoň odkaz na seznam filmů z mezinárodní filmové databáze, které obsahují dějový motiv o chudém muži a bohaté ženě: https://www.imdb.com/[…]/?keywords=rich-woman-poor-man.
Připojujeme také odkaz na film, který má obdobný děj, jak popisujete, ale v obráceném smyslu, tedy že ženy hledají muže: https://www.csfd.sk/[…]/.
Můžete také zkusit obrátit se na knihovnu Národního filmového archivu, která poskytuje poradenství, ale zejména k fondům československých a českých filmů. Avšak možná by Vám dovedli doporučit užitečné zdroje informací: https://nfa.cz/cz/sbirky/reserse/. Rovněž přikládáme kontakt na knihovnu Ústavu filmu a audiovizuální kultury FF MUNI, kde také můžete zkusit hledat informace: https://fav.phil.muni.cz/[…]/lide-kontakty-a-konzultace#videoteka.
Anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Lukáš píše:
Úterý 09.08.2022 20:50
horor kde muž láká ženy a prodává jejich maso,končetiny bohatým lidem
PSK - admin píše:
Středa 10.08.2022 14:53
Dobrý den,
domníváme se, že se jedná o film Fresh z roku 2022, viz https://www.csfd.cz/film/1131588-fresh/prehled/.
ONdras píše:
Pondělí 05.09.2022 00:12
Ahoj nevíte, jak se jmenuje film o dvou ženách a muži, kteří přepadávají banky.
PSK - admin píše:
Pondělí 05.09.2022 14:06
Dobrý den,
Bohužel, informace, které udáváte, jsou příliš obecné na to, abychom mohli přesně určit o jaký film se jedná. K dalšímu pátrání by bylo vhodné objasnit zda-li snímek spadá do nějakého žánru, jaké jsou jeho dějové linky, z jakého je přibližně roku, případně pokud v něm účinkují známí herci nebo herečky.
Filmů s tematikou bankovní loupeže s ženským duem v hlavních rolích je mnoho, například Thelma & Louise (https://www.csfd.cz/film/8275-thelma-a-louise/prehled/) nebo The Great Texas Dynamite Chase (https://www.csfd.cz/[…]/).
Přikládáme seznamy filmů, které s touto dějovou linkou pracují, snad mezi nimi najdete snímek, který hledáte.
https://www.imdb.com/[…]/?keywords=bank-robbery&ref_=fn_kw_kw_1
https://en.wikipedia.org/[…]/Category:Films_about_bank_robbery
Paja píše:
Pondělí 26.09.2022 19:38
Dobrý den,
již dlouho sháním název filmu, který jsem viděl kdysi v televizi. Ze začátku filmu se mladý černoch účastní pouliční bitky na nějakém hřišti. Tam si ho myslím vyhlédne starší mistr bojových umění a po slibu, že již nebude bojovat v nesmyslných pouličních soubojích ho začne trénovat na velký zápas, který je ale jen pro vyvolené. Trénink probíhá na pláži (běhání v písku, horku), ale také na horách ve sněhu - kliky s kládou na zádech do půl těla. Trénuje tak jeho rychlost sílu ale také odolnost proti extrémním teplotám. Při kvalifikaci do zápasu nechtějí ostatní přijmout žáka toho mistra a tak mu dělají schválnosti - ztěžují kvalifikační úkol. Žák měl myslím strávit nějaký čas v jakési budově s bludištěm, kde se v některých místnostech střídá nejprve mráz, pak extrémní teplo, ... Žák však přesto vydrží a dostane se do hlavního souboje. Nakonec samozřejmě vyhraje...
PSK - admin píše:
Úterý 27.09.2022 16:11
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (v českém, anglickém jazyce) anebo také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). Nemáme však k dispozici databázi, která by úspěšné dohledání filmu podle obsahu zaručovala a Vámi popisovaný film se nám, bohužel, nepodařilo nalézt.
Připojujeme alespoň odkazy na různé žebříčky filmů, jejichž hlavní dějovou linii tvoří bojová umění:
https://www.pastemagazine.com/[…]/
https://www.timeout.com/[…]/best-martial-arts-movies-of-all-time
Žebříček filmů o turnaji v bojovém umění:
https://www.imdb.com/list/ls055027107/
Seznam filmů o bojových uměních:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_martial_arts_films
Snad pro Vás budou alespoň tyto seznamy nápomocné.
Tonda píše:
Čtvrtek 29.09.2022 07:20
Dobrý den.
Před lety jsem viděl film ale nedaří se mi ho nikde podle popisu nalézt.
Film pojednává o třech mladících afroameričanech. Co jsou odsouzeni do vězení kde už od začátku jsou rozděleni do různých cel k ostatním vězňům. A vím že jeden z nich je tam hned znásilňováný skupinou spoluvězňů bělochů co si po cele lepí nějaké komixy. A asi v půlce filmu jednoho toho bělocha na dvoře pobodá kartáčkem na zuby s kterého si vyrobí čůro. A ti druzí dva jeho kamarádi tam taky mají problémy. Byl to americký film. Děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Čtvrtek 29.09.2022 12:03
Dobrý den,
Film, který hledáte je pravděpodobně Přežít kriminál (Lockdown, USA, 2000) v režii Johna Luessenhopa.
„Trvalo to dlouho, ale na Averyho se přesto konečně usmálo štěstí. Po nucené přestávce, kdy se staral o svou přítelkyni Kristu a o syna Jordana, se konečně mohl vrátit do světa závodního plavání a začíná opět vyhrávat. Univerzitní skauti se o něho perou, všichni mu předpovídají velkou kariéru. Po malé oslavě s přáteli Cashmerem a Drem se však věci začínají měnit. Jsou zatčeni policií a omylem odesláni do vězení, kde vládnou gangy, korupce, násilí a právo silnějšího. Jedná se o nejtěžší zkoušku v jejich životě, ve které rozhodně není vítězství dáno dopředu. Přežít za zdmi této káznice je téměř nemožné“ (oficiální text distributora)
https://www.csfd.cz/film/29634-prezit-kriminal/prehled/
Podrobnou zápletku filmu si můžete přečíst například na anglické Wikipedii: https://en.wikipedia.org/wiki/Lockdown_(2000_film)
Adéla píše:
Sobota 01.10.2022 11:10
Dobrý den,
hledám film, který byl pravděpodobně natočen mezi lety 1990-2000. Pojednává o manželském páru, kdy se žene nedaří otěhotnět. Nakonec se zadaří a zjistí že čekají více dětí (5-7 nevím jistě). Film na mě působil částečně dokumentárně, ukazoval celou cestu od početí až po porod, který proběhl CS. Bylo to založeno na reálném příběhu. Film končil tím že byly ukázány fotky, kdy dětem byl 1,2,3,... Roky.
V hlavě mi utkvěla scéna, kdy si žena ráno dělá těhotenský test, přiběhne do ložnice, vzbudí manžela a nadšeně křičí "je to modrý". On na to koukne, řekne, že neni a oba nešťastná sedí na posteli a brečí.
Myslim že šlo o americký film, děkuji za případnou odpověď
PSK - admin píše:
Úterý 04.10.2022 12:21
Dobrý den,
určit film pouze na základě obsahu je velmi složité a z velké části ovlivňuje jeho nalezení šťastná náhoda. Samozřejmě, že existují knihy významných filmů, ale pokud nevíte např. alespoň režiséra či některého z herců, rok natočení atd., není možné tyto knihy využít. Zkoušeli jsem Vámi popisovaný film dohledat za použití různých slov z uvedeného obsahu, ale bohužel, i když filmů s podobnou tematikou je velká řada, film s Vámi uvedenou zápletkou jsme nenalezli.
Můžete zkusit využít různé filmové databáze či fóra, zda se film někde časem neobjeví.
Odkazy:
https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/
https://www.filmovamista.cz/dilo/strucnyseznam
https://www.atlaso.cz/jak-najit-nazev-filmu/
https://www.imdb.com/
https://www.fdb.cz/
Aneta píše:
Čtvrtek 06.10.2022 20:18
Dobry den, marne hledam film, ktery sem kdysi videla.jednalo se o holcicce asi (11)let., Ktera mela maleho brasku a chodili si hrat do lesa kde narazili na dva piloty, kteri ztroskotali a uz tam byli mrtvi hoodne let.a slo o duchy videli je jen ty sourozenci a nakonec jim pomohli dostat se zpet domu.davali to na hallmarku myslim tak rok 2003
PSK - admin píše:
Pátek 07.10.2022 13:18
Dobrý den,
Film, který hledáte se jmenuje Nepokojní duchové. Jde o kanadský televizní film z roku 1999.
„Dvanáctiletá dívka Katie, jejíž otec zahynul při zkušebním letu, jede proti své vůli i s malým bráškou Simonem na prázdniny k babičce do Newfoundlandu. Na břehu tamního jezera jednou objeví dva podivné francouzské piloty, poručíka Charlese Nungessera a jeho navigátora Francoise Coliho. Ukáže se, že jsou to duchové letců, kteří zde tragicky havarovali v roce 1927 při pokusu přeletět Atlantik. Teď jsou z nich bludné bytosti, odsouzené prožívat svůj neúspěch pokaždé, když v kraji padne mlha...“
https://www.fdb.cz/[…]/81781
evinek píše:
Sobota 15.10.2022 22:54
Dobry den, marne hledam podle ruznych slov film, na ktery jsem si vzpomnela kvuli dnesnimu koncertu pro svetlusku. Nevim, zda to byla hlavni dejova linka, ale pamatuji si ho proto, ze slo o zenu ( mozna tmavovlasku), ktera se musela vyrovnat s tim, ze prijde o zrak, ale emocne to moc nezvladala. Nedriv to vubec odmitala a nechtela se ucit chodit s bilou holi, pak chodila do nejakeho strediska, kde ji vysvetlovali co a jak bude muset zvladnout doma i venku, tak se naucila chodit s holi a zase odmitala, ze to bude cim dal horsi, ze by bylo dobre mit vodiciho psa. Pamatuji si ten film proto, ze je tam scena, ktera ukazuje, jak slepecka hul nestaci. Sla sebejiste s holi kolem nejakeho auta, ze ktereho trcel vodorovne do cesty ve vysi hlavy nejaky tramek nebo co to bylo. Hul na rozpoznani takove prekazky nestacila, takze v plne rychlosti do toho nakracela a pekne ji to sejmulo. Az pak souhlasila s tim psem. Bohuzel nevim, zda tam byla i nejaka jina dejova linie. Tipla bych, ze film mohl byt francouzsky nebo italsky, tak bych rada vedela, zda si nekdo nevzpomene. Bude to patrne uz starsi film,hadala bych 80. nebo 90. leta.
PSK - admin píše:
Úterý 18.10.2022 15:10
Dobrý den,
film, který by přesně odpovídal Vašemu popisu jsme nenalezli, ale zmíněný detail připomíná děj filmu „Apple of my Eye“ z roku 2017 (viz https://www.imdb.com/title/tt5579982/?ref_=ttls_li_tt). Dále jsme objevili snímky, které pojednávají o nevidomých dívkách, které se nemohou smířit se svým handicapem, například francouzský snímek Marie Heurtin (Příběh Marie) z roku 2014, viz https://www.csfd.cz/film/389158-pribeh-marie/prehled/, nebo americký film The Miracle Worker (Divotvůrce) z roku 1962, https://www.csfd.cz/film/7199-divotvurkyne/prehled/.
Pro Vaše další vyhledávání doporučujeme Československou filmovou databázi, v níž lze vyhledávat mj. podle klíčových slov; zde např. za použití tzv. tagu „slepota“. Podrobně můžete vyhledávat v tomto formuláři: https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/. A například Internet Movie Database nabízí seznam filmů s hlavní postavou, která je nevidomá: https://www.imdb.com/list/l[…]amp;mode=detail&page=1.
Zdroje:
www.csfd.cz
www.imdb.com
https://www.cnib.ca/en/news[…]-front-and-centre?region=on
https://www.imdb.com/search[…]&mode=detail&page=1
Filip píše:
Neděle 30.04.2023 02:31
To co popisujete, mi připomnělo japonský film HUSTY. Mohl by to být on:
https://www.csfd.cz/film/324257-husty/recenze/
Vlastimil D. píše:
Čtvrtek 20.10.2022 21:10
Dobrý večer,
Hledám název filmu. Dávali jej v TV tak mezi 1990-1995. Myslím, že by mohl být ruský nebo francouzský. Pamatuji si scénu: Hraběnka nebo dáma ze společnosti na koni prosnásleduje muže, nebo se s ním chce rozloučit, k něčemu jej přesvědčit. Zastaví v jakémsi průjezdu po několika prohozených větách si roztrhává kabátec a ukazuje mu nahá prsa. Víc z toho nevím. Tuto scénu vidím před očíma už 25 let a nemůžu si vzpomenout na nic dalšího, snad jen že tam lidé jezdili na saních po městě zapadaném sněhem. Ale to si nejsem jistý.
Děkuji za případnou odpověď
PSK - admin píše:
Čtvrtek 10.11.2022 13:25
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (v českém, anglickém jazyce) anebo také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). Využíváme také vyhledávání prostřednictvím portálu „Showbiz“ zde: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/ – pomocí klíčových slov, témat, žánrů apod. portál filtruje filmy podle jejich obsahu. Nemáme však k dispozici databázi, která by úspěšné dohledání filmu podle obsahu zaručovala a Vámi popisovaný film se nám, bohužel, nepodařilo nalézt.
Můžete zkusit obrátit se na knihovnu Národního filmového archivu, která poskytuje poradenství, ale zejména k fondům československých a českých filmů. Avšak možná by Vám dovedli doporučit užitečné zdroje informací: https://nfa.cz/cz/sbirky/reserse/. Rovněž přikládáme kontakt na knihovnu Ústavu filmu a audiovizuální kultury FF MUNI, kde se také můžete pokusit zeptat na informace: https://fav.phil.muni.cz/[…]/lide-kontakty-a-konzultace#videoteka.
Na portálu Moviezone funguje diskuzní fórum, kde se můžete zapojit (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Petr píše:
Neděle 23.10.2022 20:53
Dobrý den,
chtel bych zjistit nazev filmu. Jednalo se o mistnost, kde lide plnily nejaky vstupni test (nejspis pohovor). Meli tam bily papir, ktery nesmeli poskodit. Kdo ho poskodil, toho z mistnosti vyvedli. Byla tam nejaka casomira, a tusim si nesmeli rict o napovedu. Vi asi nedam dohromady :D
Dekuji
PSK - admin píše:
Úterý 25.10.2022 09:14
Dobrý den,
v tomto případě by se mohlo jednat o film Exam (Zkouška) z roku 2009: https://www.csfd.cz/film/268852-zkouska/prehled/
Pavlína píše:
Středa 02.11.2022 18:33
Prosím hledám film, který dávali cca před 30 lety. Odehrává se v Africe. Dívka špatně viděla, rozbila si brýle a paní ( sousedka, farmářka??, ke které chodila na návštěvy) ji pomáhala cvičením s očima navrátit zrak.
PSK - admin píše:
Pátek 04.11.2022 09:50
Dobrý den,
děkujeme za Vás dotaz. Filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (v českém, anglickém jazyce) anebo také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). Využíváme také vyhledávání prostřednictvím portálu „Showbiz“ zde: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/ – pomocí klíčových slov, témat, žánrů apod. portál filtruje filmy podle jejich obsahu. Nemáme však k dispozici databázi, která by úspěšné dohledání filmu podle obsahu zaručovala a Vámi popisovaný film se nám, bohužel, nepodařilo nalézt.
Prohledávali jsme různé žebříčky filmů, kterých děj se odehrává v Africe anebo s problematikou afrického kontinentu souvisí, ale žádný z filmů neodpovídal Vašemu popisu:
https://theculturetrip.com/[…]/
https://theworldpursuit.com/movies-about-africa/
https://safarijunkie.com/[…]/
Vyhledávali jsme také filmy s tematikou očních problémů, poruch, navrácení zraku apod., no výsledky neodpovídaly ději filmu, který jste popsali.
Na portálu Moviezone funguje diskuzní fórum, kde se třeba můžete zapojit (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Eliška Štíchová píše:
Neděle 13.11.2022 18:39
Dobrý den hledám jeden film zena mela autonehodu a mam neco s oblicejem a jde na plastiku a ten doktor ji to udela ale musi jist sirove maso a pit krev a moc se jí to nelíbí tak se snazí zabit a ten doktor ji zachrani a pak ji zavre do jedne mistnosti atam ji drzi.
PSK - admin píše:
Pondělí 28.11.2022 16:04
Dobrý den,
Děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Film, který hledáte je pravděpodobně snímek Rabid. Tento film má dvě verze – původní snímek z roku 1977 a jeho remake z roku 2019.
„Rose je po nehodě na motocyklu podrobena experimentální operaci, která zapříčiní přeměnu části jejího těla. V podpaží jí vyrůstá zvláštní orgán a sílí v ní touha po krvi. Při bezcílných potulkách městem se nechává svádět od mužů, aby je poté přeměňovala v krvežíznivé šílence. Chaos v ulicích roste... Hlavní roli měla původně odehrát Sissy Spacek, nakonec však byla obsazena pornoherečka Marilyn Chambers.“ (ČSFD)
https://www.csfd.cz/film/1798-rabid/prehled/
„Tichá Rose (Laura Vandervoort) pracuje v dámskom módnom podniku a dúfa, že raz bude návrhárkou. Dopravná nehoda poškodzuje jej tvár. Dostáva experimentálnu liečbu kmeňovými bunkami a zanecháva ju silnejšou a krajšou, ako kedykoľvek predtým – ale má to vedľajší účinok...“ (ČSFD)
https://www.csfd.cz/film/670519-rabid/prehled/
Renca píše:
Středa 16.11.2022 10:01
Dobry den, uz dlhsie hladam taky kratsi film, ktory sme pozerali v skole, lenze zazvonilo a nepoznam koniec. Je o otcovi so synom (je mozne, ze to je dedo a vnuk), otec ma nastarosti kolajisko a vyhybku a jedneho dna chlapec spadne do strojovne, medzi ozubene kolesa na vyhybku, pricom sa blizi vlak a ten jeho otec sa ma rozhodnut, ci zachrani syna, ale vykolaji sa vlak, alebo zatiahne vyhybku a zachrani ludi vo vlaku a necha umriet syna. To je vsetko, co si k tomu pamatam a strasne by som chcela vediet, ako sa rozhodol.
PSK - admin píše:
Úterý 22.11.2022 16:12
Dobrý den,
patrně se jedná o film „Most“ („The Bridge“) režiséra Bobbyho Garabediana z roku 2003. Více informací o něm naleznete v Československé filmové databázi, celý děj snímku popisuje příslušné heslo na anglické Wikipedii: https://en.wikipedia.org/wiki/Most_(2003_film).
Zdroje:
https://www.csfd.cz/film/117954-most/prehled/
https://en.wikipedia.org/wiki/Most_(2003_film)
https://www.imdb.com/title/tt0345672/?ref_=kw_li_i
S pozdravem
služba PSK
Ondrej píše:
Sobota 03.12.2022 14:36
Dobry den, hledam film (pravdepodobne usa) o muzi, ktery vyuzival zeny, tak ho vsechny zeny nesnaseli. Pak ho nekdo zastrelil v bazenu myslim a on mel jit do pekla. Ale dostal sanci, ze kdyz ho bude mit rada alespon jedna zena, tak pujde do raje. Tak ho buh poslal zpet na zem, ale aby to mel tezsi - poslal ho na zem jako zenu. Nakonec, kdyz uz byl bezradny, opil se muzem, ktery byl jeho partak v kancelari, kdyz byl jeste jako muz. Otehotnel a narodila se mu dcera. A ta ho jako jedina zena mela rada, takze do pekla nemusel.
PSK - admin píše:
Úterý 06.12.2022 18:10
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o snímek Proměna (Switch) režiséra Blake Edwardse z roku 1991. Více informací se dozvíte například v Československé filmové databázi: https://www.csfd.cz/film/2560-promena/prehled/.
Zdroj:
https://www.csfd.cz/film/2560-promena/prehled/
https://en.wikipedia.org/wiki/Switch_(1991_film)
https://www.imdb.com/title/tt0103016/?ref_=fn_al_tt_2
S pozdravem
služba PSK
Ondrej Leipert píše:
Úterý 06.12.2022 21:11
Dobry den,
Mel bych jeste jeden pozadavek. Predem dekuji. Jde o americky serial ( z konce 90 let nebo zacatek 20) Tehdy se myslim jmenoval: Zazraky ( nadaboval myslim p. Munzar ), ale nikdy jsem to nenasel. Serial obsahoval vzdy tri pribehy, vetsinou o duchach.
PSK - admin píše:
Pátek 09.12.2022 16:20
Dobrý den,
nalezli jsme seriál Zázraky z roku 2003, snad by to mohl být ten, který hledáte. Viz záznam v Československé filmové databázi: https://www.csfd.cz/film/73805-zazraky/epizody/; podrobnější popis seriálu je dostupný na anglické Wikipedii: https://en.wikipedia.org/wiki/Miracles_(TV_series).
Adéla píše:
Pátek 09.12.2022 14:12
Dobrý den,
Kdysy dávno jsem viděla film kde nějaká paní chodila do obchodu a brala si umělá těhotenská břicha, aby ji přítel věřil že je těhotná. Ke konci když byla ve sprše tak jí její sestra to břicho zničila. Paní si dala místo umělého břicha balónek a ten poté praskl, pán se s ní nakonec rozešel.
PSK - admin píše:
Sobota 10.12.2022 13:10
Dobrý den,
domníváme se, že by se mohlo jednat o film Šéfe jsem v tom:
https://www.imdb.com/title/tt1231287/
https://en.wikipedia.org/wiki/Labor_Pains_(film)
https://www.csfd.cz/film/257193-sefe-jsem-v-tom/prehled/
Služba PSK
Vojta píše:
Pátek 09.12.2022 21:38
Dobrý den,
mám velkou prosbu s hledáním jednoho filmu. Vybavuji si jej velmi matně. Budu rád za nápady.
Viděl jsem jej někdy v 90. letech. Pravděbodobně to byl starší, možná český film, kriminálka. Šlo o vraždu. Nevím jestli černobílý, ale snad byl barevný.
Událo se to za bílého dne a já si pamatuji zřetelně jen jednu scénu - V lese, nebo parku se právě udála vražda. Vrah se následně rozběhl pryč od oběti a někde cestou z lesa potkal náhodného svědka. Ten svědek byl asi nějaký běžec, co si tam šel zaběhat a když toho vraha potkal, zastavil jej a poprosil, jestli neví kolik je hodin. Vrah mu to sdělil a oba běželi dál. Následně ten náhodný svědek o kus dál objevil mrtvolu. Pravděpodobně tou obětí byla žena. Nevím jistě.
Pak ještě matně tuším, že právě na základě toho, že vrah svědkovi sdělil, kolik je hodin, jej policie usvědčila.
To je všechno. Bohužel. Zkoušel jsem všechny majory Zemany, duo Hrušínský–Brzobohatý aka major Kalaš, hříšní lidé města pražského, nic z toho to není.
Moc díky za tipy. Hezký den.
PSK - admin píše:
Úterý 13.12.2022 12:29
Dobrý den,
Vámi uvedené detaily děje by mohly směřovat jak ke krimi filmu, tak k dílu některého z mnoha českých (ale i zahraničních) seriálů. Jmenovaná zápletka a jednotlivé prvky jsou poměrně časté v daném žánru, tedy nefigurují v databázích jako výrazný odlišovací princip; jediným dalším způsobem vyhledávání by pak bylo filmy a seriály postupně zhlédnout. Ve vyhledávání by Vám mohly pomoci další údaje, na které byste si vzpomněl: zda šlo o český film, jestli to byl vícedílný snímek, seriál, jací herci v něm hráli, v jaké době byl natočen atd. Patrně jste sám zjistil, že databáze audiovizuální tvorby mají omezené nástroje a úspěšné hledání v nich je z velké části dílem náhody. My jsme pro Vás relevantní výsledky nenalezli. K dalšímu případnému hledání můžete použít níže uvedené odkazy.
Zdroje:
Československá filmová databáze, https://www.csfd.cz/
Filmový přehled, https://www.filmovyprehled.[…]=&searchfor=film&q=
https://www.kinobox.cz/[…]/jen_ceske
https://www.imdb.com/find?s[…];q=murder&ref_=nv_sr_sm
Jiři píše:
Čtvrtek 15.12.2022 13:51
zdravim
hledam fiml kdy se divky v noci vkradou na ranc a vyvedou kone pak ho zase vratej ale jsou odhaleni vsechny utecou a jedna je chycena a dostane trest pomoc na ranci a zamiluje se do te prace koni atd ale budu hledat dal kdyby nahodou jste vedeli tak pomoc neodmitnu dekuji
Jiři píše:
Pátek 16.12.2022 12:07
dekuji uz sem film nasel jmenuje se Šance pro Emmu
PSK - admin píše:
Pátek 16.12.2022 13:22
Dobrý den,
Ano, film, který hledáte se jmenuje Šance pro Emmu (USA, 2016).
„Vzorná středoškolačka Emma se náhodou připlete k partě spolužáků, kteří se na cestě ze školy hecují, kdo přeleze plot ranče, kde chovají koně. Věci se trošku zvrtnou, a když dorazí policie, je to právě Emma, kterou zadrží, ostatním se podaří včas zmizet. Emma nikoho neprozradí a přijme trest v podobě veřejně prospěšných prací, které má vykonávat právě v ranči Red Bucket, kde se starají o nemocné a týrané koně. Ranč vede obětavá Susan se dvěma zaměstnanci – Kevinem a Lexi. Emmě se práce na ranči brzy začne líbit, spřátelí se s koněm Chance, který jí viditelně dává přednost před všemi ostatními, a když minou tři týdny jejího trestu, dochází na ranč dobrovolně dál, stará se o zvířata a začne se učit jezdit právě na Chanceovi. Ranč má ale finanční potíže. Susan obtížně shání peníze na jeho provoz od donátorů a odolává nabídce Wade Thomsona, o kterém se ví, že skupuje koně s vadami na aukcích a prodává je se ziskem do Mexika. Lexi se rozhodne zúčastnit jezdecké soutěže, v níž je hlavní cena dotována deseti tisíci dolary, a tajně doufá, že byt ranč mohla zachránit...“ (TV Nova).
https://www.csfd.cz/film/418362-sance-pro-emmu/prehled/
Tomáš píše:
Pátek 16.12.2022 20:33
Dobrý den
Prosím název filmu (thriller,možná i horor),mladík přijede ke svému strýci(moždá dědovi) a zamiluje se do krásné leč starší sousedky která s ním zpočátku flirtuje a která se rozvádí s manželem ,vyspí se s ní a ona to utne ale on jí začne stalkovat a vygraduje to tím že se pokusí oba dva zabít.Film je nejspíš USA a není starší víc jak 10let.
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 20.12.2022 18:16
Dobrý den,
dle obsahu filmu by se mohlo jednat o titul s názvem „Kluk od vedle“, odkaz přikládáme: https://www.csfd.cz/film/358374-kluk-od-vedle/prehled/
Petra píše:
Pondělí 19.12.2022 22:49
Dobrý den, hledám film. Moc toho nevím, ale rodina se stěhovala do domu a cestou měli autonehodu a nikdo nepřežil a oni to nevěděli. A začali žít v tom domě, kde začalo strašit. Přišel tam nějaký duchovní, byl to černoch a on viděl to auto a zeptal se, jestli nechějí pomoct. On jim řekl, že si všimnul auta a na konci to zjistila jen manželka a pak se vrátila do domu a konec moc nevim. Děkuji.
PSK - admin píše:
Úterý 20.12.2022 18:12
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Film jsme vyhledávali pomocí zadávání klíčových slov v angličtině do vyhledávače Google. Domníváme se, že půjde o americký film Haunting of Winchester House (Prokletí domu Winchesterů, 2009), který nejvíc odpovídá Vašemu popisu děje.
Více informací o filmu naleznete na následujících odkazech:
-Česko-slovenská filmová databáze: https://www.csfd.cz/[…]/
-Internet Movie Database: https://www.imdb.com/title/tt1521787/
-Anglická Wikipedie s podrobným opisem děje: https://en.wikipedia.org/wiki/Haunting_of_Winchester_House
Pokud by nešlo o film, který jste hledali, můžete se zapojit do diskuzního fóra na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Anonym píše:
Středa 21.12.2022 12:07
Dobrý den, hledám film z produkce Hallmark mezi lety 1999-2006. Film pojednává o manželích, kterým se nedaří otěhotnět. Jejich kamarád zároveň vedoucí kliniky, jim nabídne uměle oplodnění. Tento doktor mezitím na svých cestách objeví zmrzlé tělo pravěkého muže, kterému odebere sperma a zmrazí ho. Mezitím je vzorek odebrán i manželovi a zmrazen. Jednoho dne je institut vykradených ztratí se vzorek manžela a doktor má strach to jim říct, tak ženu oplodní spermatem pravěkého muže. Vše probíhá v pořádku až do doby, kdy syn onemocní běžnými nemocemi, na které umírá.
PSK - admin píše:
Pátek 23.12.2022 13:29
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Film jsme vyhledávali pomocí zadávání klíčových slov v angličtině do vyhledávače Google. Domníváme se, že půjde o americký film Evolution´s Child (Dítě evoluce, 1999), který nejvíc odpovídá Vašemu popisu děje.
Více informací o filmu naleznete na následujících odkazech:
-Česko-slovenská filmová databáze: https://www.csfd.cz/film/102158-dite-evoluce/recenze/
-Internet Movie Database: https://www.imdb.com/title/tt0214677/
Wendyx píše:
Pondělí 26.12.2022 14:13
Dobrý den hledám krátký animovaný film o holčičce která si píše dopisy s pánem přez půl světa ona má ochočeného kohouta
Výrazi z filmu : poplematený (popletený a zmatený) nebo sňáto (sníh a bláto)
Je to už víc než 10 let co jsem ten film viděla a je dost možné že to vyhrálo nějakou filmovou cenu ale to si nejsem uplně jistá děkuji vám za snahu pomoci
PSK - admin píše:
Úterý 27.12.2022 16:39
Dobrý den,
Film, který hledáte se jmenuje Mary a Max (Austrálie, 2009)
„Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné osudy a půlka světa spojuje tento animovaný příběh, který vypráví o přátelství dvou zcela odlišných lidí, kteří se znají jen prostřednictvím svých dopisů. Mary Daisy Dinkle, baculaté osmileté holčičky žijící na předměstí australského Melbourne a Maxe Horowitze, velmi obézního čtyřiačtyřicetiletého Žida žijícího v pulsujícím New Yorku, trpícího Aspergerovým syndromem. Film sleduje Maryino dospívání a Maxův přechod ze středního k pozdnímu věku a objevuje mezi nimi silné pouto, které překoná o hodně víc než obvyklé kamarádské vzestupy a pády. Mary a Max nás vedou cestou neobyčejného přátelství, které musí čelit autismu, taxidermii, psychiatrii, alkoholismu, obezitě, kleptománii, sexuálním rozdílům, důvěře, kopulujícím psům, náboženským rozdílům, agorafobii a mnoha dalším životním překvapením. Celovečerní animovaný film MARY A MAX byl poprvé uveden na filmovém festivalu Sundance v roce 2009. Tento film autora a režiséra Adama Elliota produkovala Melanie Coombs a postavičky namluvili Toni Collette (Mary), Philip Seymour Hoffman (Max), Barry Humphries (Vypravěč) a Eric Bana (Damien).“ (oficiální text distributora)
https://www.csfd.cz/film/253387-mary-a-max/prehled/
Olga píše:
Neděle 01.01.2023 11:54
Dobrý den hledám,,, zahraniční,,,film kde se mají spolužáci sejít na třídním srazu,akorát 1 z nich nemá čím by se pochlubila,tak si vymyslela že vynalezla,,, připínáčky,,,,pak na srazu potkají spolužáka,kterému se ve škole všichni vysmívali,a on je z něj nyní velký boháč
PSK - admin píše:
Úterý 03.01.2023 18:42
Dobrý den,
mohlo by se jednat o film Třídní sraz z roku 2011 (https://www.csfd.cz/film/289694-tridni-sraz/prehled/).
Případně o film Nádherný holky z roku 1996 (https://www.csfd.cz/film/17797-nadherny-holky/prehled/)
Roman píše:
Pátek 24.02.2023 01:19
Jde o film Romy a Michele z roku 1997.
Více zde: https://www.csfd.cz/film/22419-romy-a-michele/prehled/
Sandra píše:
Úterý 03.01.2023 15:12
Dobrý den, hledám krátkometrážní film, nevím jestli česky nebo zahraniční. Kde vysoce postavený otec zneužívá dceru a manželka chce se rozvést, ale on ji vyhrožuje, že ji dceru veme. Nikdo to matce nevěří. Tak musí s nim zůstat a dále tomu přihlížet. Pozor nejde o Soukromé pasti s Etzlerem. Děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 05.01.2023 10:23
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (v českém, anglickém jazyce) anebo také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). Využíváme také vyhledávání prostřednictvím portálu „Showbiz“ zde: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/ – pomocí klíčových slov, témat, žánrů apod. portál filtruje filmy podle jejich obsahu.
V případě Vámi hledaného filmu však naše vyhledávání bohužel nebylo úspěšné.
franta píše:
Pátek 06.01.2023 19:22
Dobrý den hledám pohádku film teď nevím jestli to je bratři grimmu nebo české pohádky ale začatek si pamatuju malinko jednalo se o to že rodiče museli dát dceru pryč když byla malá a vyrustala ( asi sama ) a na konci je že je ve zamku a král se zeptat jak se jmenuje a holka říka jmeno a za ní je dav lidí koukají co to je za holku zač a kdyz řekla jméno tak se ozvali rodiče že to je naše dcera a král se jim ptá co se děje a rodiče že to je naše dcera.
Nevíte jak se jmenuje ? Nevadí když třeba nebudete vědět .
Děkuji vám za odpověď . :)
PSK - admin píše:
Úterý 10.01.2023 12:17
Dobrý den,
dle uvedeného popisu se nám bohužel Vámi hledanou pohádku dohledat nepodařilo. Pokud by hlavní postavou nebyla dívka ale muž, mohlo by se jednat o pohádku O Plaváčkovi. Takto ovšem bohužel nedokážeme hledanou pohádku určit.
Služba PSK
IvanZbořil píše:
Sobota 07.01.2023 21:42
Dobrý den.
Když jsem byl malý (cca kolem roku 1970-75) jsem viděl v televizi film, kde děti, pravděpodobně někde na zámku na půdě našli obraz, kde byla namalovaná postava, která rukou ukazovala někam do spodního rohu obrazu, kde se pak zjistil zamalovaný nápis, asi o nějakém pokladu.
Nevím ani, jestli byl český nebo zahraniční. a samozřejmě černobílý.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 12.01.2023 11:22
Dobrý den,
Děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel se nám nepodařilo dohledat film, který by korespondoval s Vámi zadanými informacemi.
Můžete se ale pokusit film vyhledat v různých databázích, kde je možné nastavit si filtr na roky nebo žánr filmu. Informace o filmech pak obsahují i fotografie, což by Vám mohlo v identifikaci pomoci.
Např.:
https://www.filmovyprehled.cz/cs/databaze
https://www.kinobox.cz/[…]/jen_ceske
https://www.fdb.cz/katalog-filmy/roky/1970-1979/
Michaela píše:
Pondělí 09.01.2023 03:59
Dobrý den,
hledám název filmu o vraždách na silnici v malém americkém městečku, myslím, že projíždějícím autům prostřelili gumy a pak posádku zabili, policii tam potom přijedou pomáhat muž a žena vyšetřovatelé z FBI (asi), ale jsou divní a začnou všechny terorizovat, nakonec se zjistí, že to oni jsou ti vrazi...
PSK - admin píše:
Úterý 10.01.2023 12:19
Dobrý den,
Přestože jste obsah děje popsali zcela detailně, vyhledávání nebylo jednoduché a nepřineslo zcela relevantní výsledky. Jediný film, který se nám podařilo vyhledat a nejvíce se blíží Vašemu popisu, je film s názvem Surveillance (Pod kontrolou, 2008).
Více informací o filmu naleznete na následujících odkazech:
-Česko-slovenská filmová databáze: https://www.csfd.cz/film/182111-pod-kontrolou/prehled/
-Internet Movie Database: https://www.imdb.com/title/tt0409345/
Pokud by nešlo o film, který jste hledali, můžeme Vám ještě doporučit zkusit se zapojit do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
pavel píše:
Neděle 22.01.2023 18:47
zdravím a přeji pěkný večer. nedokážu si vzpomenout na romantický film, kde žena (možná lékařka) lehce po 40ce je už smířená, že nechce dítě. jednou její kamarádky si potřebovala odskočit a mám pocit, že to bylo také v ordinaci a tak poprosila tuto paní o chvilku pozornosti nad jejím dítětem. byla to roční holčička a moc pěkně se na tu paní dívala. ta to komentovala slovy...no moc na mě nekoukej, mě si tím nezískáš. ale po chvíli ji docházelo, o co vše se v životě připravuje a začínala přemýšlet o vlastním dítěti. víc si bohužel nepamatuji. budu rád, když mi někdo ze skupiny připomene název filmu. díky moc
PSK - admin píše:
Středa 25.01.2023 14:52
Dobrý den,
Děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel se nám nepodařilo dohledat film, který by korespondoval s Vámi zadanými informacemi. V dalším hledání doporučujeme zaměřit se i na jiné aspekty filmu, jako je například přibližný rok vydání, herecké obsazení, země, kde byl film natočen/produkován, či další příběhové linky, které by mohly snímek lépe přiblížit.
Anonym píše:
Sobota 29.07.2023 20:17
Dobrý den ,mohlo by se jednat o film jak přežít single
Daniel píše:
Pondělí 23.01.2023 22:52
Dobrý den,
Hledám název filmu je to asijský film o samurajovi , který měl na obličeji tetováný a umíral a na konci bojoval proti někomu na hoře.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 26.01.2023 15:11
Dobrý den,
film, který by odpovídal Vašemu zadání, se nám bohužel nepodařilo nalézt. Našli jsme pouze tyto filmy s podobnou zápletkou: 47 Ronin (https://en.wikipedia.org/wiki/47_Ronin_(2013_film), https://www.imdb.com/[…]/?playlistId=tt1335975&ref_=vp_rv_ap_0) a Ninja Assassin (https://en.wikipedia.org/wiki/Ninja_Assassin, https://www.imdb.com/[…]/mediaindex?ref_=tt_mv_close). Zde můžete najít filmy o samurajích: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/samuraj/ nebo https://www.imdb.com/[…]/?s=kw&q=samurai&ref_=nv_sr_sm.
Pokud si vzpomenete na další podrobnosti, můžete využít vyhledávání např. v Česko-Slovenské filmové databázi (https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/), na portálu Showbiz (https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/) nebo v zahraniční databázi Internet Movie Database (https://www.imdb.com/search/).
Anonym píše:
Pátek 10.02.2023 12:13
Dobrý den, snažím se vzpomenout na název filmu, co vyšel cca 10 let zpět (anebo jsem ho tehdy viděla a byl o pár let ještě starší, ale určitě ne o moc). Odehrával se na ostrově, kde byla skupina lidí, už si nepamatuji proč to byli zrovna tito (možná skupina vědců nebo vězňů nebo něco takového). Nicméně zápletka byla, že jeden z nich byl vrah a každý den ve stejný čas zabil někoho z ostatních. Zabíjel jedem nebo něco na někoho nastražil, co ho zabilo atd. Všichni se snažili vraha odhalit, tvořili skupiny, navzájem se obviňovali a nevěřili si.
PSK - admin píše:
Úterý 14.02.2023 17:21
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Filmy jsme vyhledávali zadáváním klíčových slov a slovních spojení v angličtině do vyhledávače Google. Dle Vámi uvedeného popisu děje předpokládáme, že jde o film s názvem Lovci myšlenek (Mindhunters, 2004). Více informací o filmu zde:
https://www.csfd.cz/film/43098-lovci-myslenek/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt0297284/
Připojujeme i odkazy na další dva filmy s podobnou zápletkou, které se odehrávají na ostrově:
-Dokonalý únik (A Perfect Gateaway, 2009):
https://www.csfd.cz/film/237869-dokonaly-unik/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt0971209/
-Fear Island (2009):
https://www.csfd.cz/film/287458-fear-island/recenze/
https://www.imdb.com/title/tt1109583/?ref_=nv_sr_srsg_0
Viktor píše:
Sobota 11.02.2023 22:32
pro "deti", videl jsem to kdyz jsem byl maly, treba pred 13-14 lety mozna i trochu dele. Na zacatku hlavni hrdina jede na letajicim skateboardu, nebo tak neco a honi ho roboticky policista, ktery jede na nejake litajici motorce v kanonech, dal uz si toho moc nepamatuju jen ze tam byla litajici lod na ltere se oak cely film odehraval a nekam leteli neco ziskat. Dekuji
PSK - admin píše:
Středa 17.05.2023 11:34
Dobrý den,
Děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Film, který hledáte je s největší pravděpodobností animovaný snímek Planeta Pokladů („Treasure Planet“, 2002, USA). Přikládáme odkaz na scénu, o které píšete: https://www.youtube.com/watch?v=1ainH4-EuwU
„Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit.“
https://www.csfd.cz/film/18251-planeta-pokladu/prehled/
Anonym píše:
Pondělí 20.02.2023 08:12
Dobrý den, už léta hledám,snad teď budu mít stesti. Když jsem byla ještě dítko, cca 30 let zpět, viděla jsem pohádku o velrybach. Mám jen maličké útržky. Pohádka byla animovaná. Byla tam určitě bílá velryba a na moři se objevila obří ropná skvrna. Ony to musely podplout. Jedna to ale bohužel nevydržela a i přes prosbu ostatních se vynořila a zahynula. Víc si bohužel nepamatuju. Moc ráda bych to viděla znovu.
PSK - admin píše:
Pondělí 20.02.2023 08:49
Dobrý den,
jedná se asi o film Samson a Sally (https://www.csfd.cz/film/139127-samson-a-sally/prehled/)
Karolína Zedníková píše:
Pondělí 20.02.2023 20:34
Dobrý den už dlouho hledám film, který má i pokračování. Byl kdysi asi na nova cinema a hlavní postava se jmenovala Tom, který byl detektiv, který kdysi zabil vraha co zabíjel a ženy a malé dívky. Má kamaráda gay, který o všem ví. Někdo začal zase zabíjet podobným způsobem. Je to vrahův syn, který si myslí že tím ty holky zachraňuje před svým otcem. Syn si nakonci vykoukne jazyk a je tam holka co to přežila, ale může hýbat jenom očima. Tom se se svým kamarádem pohádá a rozbije mu hubu. V další díle se objevuje i žena a zemře mu matka. Tom se snaží zase s kamarádem udobřit.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 23.02.2023 10:12
Dobrý den,
Michal píše:
Pondělí 20.02.2023 21:49
Ahoj. Nepamatuji si přesnou pointu, ale manželství syna se rozpadá. Otec mu poradil jak manželství a vztah zachránit (nevím už jestli nějakou knihu), aby ji znovu miloval. Byl to proces, ale krásnej film, bohužel si nepamatuji název...
PSK - admin píše:
Čtvrtek 23.02.2023 09:35
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Film jsme vyhledávali zadáváním klíčových slov a slovních spojení v angličtině do vyhledávače Google. Dle Vašeho popisu děje se domníváme, že může jít o film V jednom ohni (Fireproof, 2008). Informace o filmu naleznete zde:
-Internet Movie Database: https://www.imdb.com/title/tt1129423/
-Česko-slovenská filmová databáze: https://www.csfd.cz/film/246107-v-jednom-ohni/prehled/
Tereza píše:
Čtvrtek 23.02.2023 20:43
Dobrý den,
hledám film cca z roku 2000. Šlo tam o to, že se partneři vydali někam na ostrov, asi na dovolenou nebo líbánky. Hlavní hrdinka neuměla plavat a její přítel jí poté schoval antikoncepci, chtěl totiž po ní, aby tam s ním zůstala žít a měli spolu dítě atd. Vím, že se ona pak nějak tajně učila plavat, když byl on zrovna pryč.
Děkuji.
PSK - admin píše:
Pondělí 27.02.2023 15:20
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Film jsme vyhledávali zadáváním klíčových slov a slovních spojení v angličtině do vyhledávače Google. Dle Vašeho popisu děje se domníváme, že jde o film Ostrov smrti (Devil´s Pond, 2003). Informace o filmu naleznete zde:
-Česko-slovenská filmová databáze: https://www.csfd.cz/film/40375-ostrov-smrti/prehled/
-Internet Movie Database: https://www.imdb.com/title/tt0329162/
-anglická Wikipedie: https://en.wikipedia.org/wiki/Devil%27s_Pond
Kristina píše:
Středa 08.03.2023 22:12
Dobrý den, jako malá (jsem roční 1978), takže to bylo ještě za komunist. režimu, jsem viděla německý seriál, jednalo se o chlapce, který tuším vlivem auta skončil na vozíku. Tuším, že se hlavní hrdina jmenuje Sebastian či Bastian nevím.. vím, že je toho hodně málo, co si pamatuji, nevěděli byste prosím nějakou nápovědu?
PSK - admin píše:
Pondělí 20.03.2023 10:58
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo najít název dětského německého seriálu, který Vás zajímá. Pokud byste měla nějakou upřesňující informaci, napište, můžeme zkusit ještě hledat.
Aneta píše:
Pondělí 13.03.2023 09:43
Dobrý den, film byl natočený v 90 letech.bylo to o ženě která byla ve vězení a bylo jí tam moc dobře .propustili ji a byla z toho nešťastná nejradši by tam zůstala.nasla si práci jako chůva.dve děti tam byli holka a kluk.byla to komedie.. dekuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.03.2023 11:33
Dobrý den,
podle Vašeho popisu by se mohlo jednat o film The Crazysitter (v češtině "Radši zpátky za mříže!") z roku 1994.
Více k filmu naleznete například na těchto stránkách:
https://www.csfd.cz/[…]/
https://www.imdb.com/title/tt0111525/
https://www.youtube.com/watch?v=3igi6r2Go-0
Winston Smith píše:
Úterý 28.03.2023 10:22
Kdysi v 70. letech 20. století se v ČSSR krátce promítal norskej film "Léto, kdy mi bylo patnáct." Natočen byl podle románu "Léto hmyzu" (Insektsommer), kterej v roce 1972 napsal norskej spisovatel a novinář Knut Faldbakken. JAKEJ JE ORIGINÁLNÍ NORSKEJ NÁZEV TOHOTO FILMU? Děkuji za odpověď a pa.
PSK - admin píše:
Úterý 28.03.2023 12:28
Dobrý den,
originální název tohoto filmu je Den sommeren jeg fylte 15. Přikládáme odkaz na záznam o filmu v databázi ČSFD: https://www.csfd.cz/[…]/.
Kateřina píše:
Pátek 07.04.2023 17:48
Dobrý den,hledám cizí starou komedii, možná 70/80 léta . Je ze školního prostředí,kde ne moc hezká dívka,je zamilovaná do chlapce ze školy ale ten si ji nevšímá. Chce být krásná tak navštíví čarodějnici a ukáže ji ročenku,kde chce vypadat jako blondýna ale čarodějka ji precaruje na zrzavou vlnitou krásku. Prosím název?
PSK - admin píše:
Úterý 11.04.2023 15:48
Dobrý den,
určit film pouze na základě obsahu je velmi složité a z velké části ovlivňuje jeho nalezení šťastná náhoda. Samozřejmě, že existují knihy významných filmů, ale pokud nevíte např. alespoň režiséra či některého z herců, rok natočení atd., není možné tyto knihy využít. Zkoušeli jsem Vámi popisovaný film dohledat za použití různých slov z uvedeného obsahu, ale nalezli jsme pouze film Teen Witch z roku 1989, viz https://www.csfd.cz/film/88267-mlada-carodejnice/prehled/.
Pokud se nejedná o Vámi hledaný film, můžete zkusit využít některou z níže uvedených databází.
Odkazy:
https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/
https://www.filmovamista.cz/dilo/strucnyseznam
https://www.atlaso.cz/jak-najit-nazev-filmu/
https://www.imdb.com/
https://www.fdb.cz/
Janiska píše:
Neděle 09.04.2023 20:24
Dobrý den, cca před 8 lety jsem viděla film a bohužel si nepamatuju název. Pomůžete prosím?
Bylo to o děsně bohatém “ asi” vynálezci, či programátorovi a ten měl dceru v pubertě a o něco mladšího syna. Bydleli v super moderní vile- beton sklo a veškeré elektro vymoženosti. Něco skovával doma a přišli si pro to lupiči na objednávku. Děti drželi jako rukojmí. Dětem se snad nějak podařilo utéct vzduchotechnikou či čipm a jeden z únosců se před očima té holčiny upálil. Vyprávěla jsem ten film manželovi a docela by jsme ho zkoukli. Pokud by někdo vědel název, budeme moc rádi:) Děkuji:)
PSK - admin píše:
Úterý 11.04.2023 10:26
Dobrý den,
dle Vašeho popisu děje se domníváme, že jde o film s názvem Rukojmí (Hostage, 2005).
Více informací o filmu naleznete na následujících stránkách:
https://www.csfd.cz/film/77042-rukojmi/prehled/
https://en.wikipedia.org/wiki/Hostage_(2005_film)
https://www.imdb.com/title/tt0340163/
Kristián píše:
Sobota 15.04.2023 08:22
Dobrý den,
Hledám film/ dil seriálu, který se snažím už nějakou chvilku najít.
Ve filmu/ seriálu se malá holčička utopila v jezeře mezi labutěmi, když krmila labutě tak měla spadnout do jezera ale později zjistili, že jí tam strčila druhá holčička.
Předem děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Úterý 18.04.2023 13:59
Dobrý den,
je nám líto, ale film či epizodu seriálu se nám podle Vašeho popisu nepodařilo najít. Pokud si vzpomenete ještě na nějaké další podrobnosti, filmy je možné, kromě internetových vyhledávačů, hledat např. prostřednictvím Česko-Slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/), portálu Showbiz (https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/) nebo zahraniční databáze Internet Movie Database (https://www.imdb.com/search/).
Kateřina píše:
Pondělí 15.05.2023 13:36
Dobrý den, hledám film o tom jak syn z bohaté rodiny se zamiloval do holky, která ho doučovala a v tom filmu zabil jejího partnera a další 2 hochy a ona vyvázla jen tak tak.
To vše si bohužel pamatuji. Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 17.05.2023 11:18
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (v českém, anglickém jazyce) anebo také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). V případě Vámi hledaného filmu však bylo naše vyhledávání bohužel neúspěšné.
Připojujeme odkaz na film s podobnou zápletkou (Fear, 1996), avšak ne všechny detaily děje odpovídají Vašemu popisu:
https://www.csfd.cz/film/2829-milenec-nebo-vrah/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt0116287/?ref_=tt_urv
Můžeme Vám ještě doporučit zkusit se zapojit do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Radek píše:
Středa 28.06.2023 18:44
Dobrý den, nedávno jsem slyšel v rádiu o filmové novince, jakoby nové verzi "Znovu 17náct", ale v podání dívky.
Nevíte prosím název? Nemohu nikde dohledat.
Předem děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 29.06.2023 08:53
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Nalezli jsme film s podobnou zápletkou, ale není to filmová novinka, pochází z roku 2019. Více o filmu zde:
https://www.imdb.com/title/tt8085790/?ref_=fn_al_tt_2
https://www.csfd.cz/film/684684-divenka/prehled/
Petra píše:
Sobota 01.07.2023 19:12
Dobrý den,
hledám název filmu, komedie, natočený před mnoha lety, americká. V hlavní roli herec, známý komik. Ve filmu herec má několik přání, nějaká slavná herečka mu je splní, ale ne na 100% nebo s malou změnou, např. dostane se ke krásným ženám, ale v tu chvíli je z něj gay.
Splní mu jeho přání, ale pokaždé je tam nějaká klička a herec nezíská přesně to, co chtěl.
Děkuji
P.
PSK - admin píše:
Pondělí 03.07.2023 10:59
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Vašemu popisu děje nejvíce odpovídá film Smlouva s ďáblem (ang. Bedazzled) z roku 2000: https://www.imdb.com/title/tt0230030/.
Pokud to daný film není, vyzkoušejte k podrobnějšímu vyhledávání výše uvedenou webovou stránku imdb anebo čsfd (http://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/), kam můžete zadávat filmové žánry, klíčová slova, období, ze kterého film může být aj.
Petr píše:
Neděle 02.07.2023 12:11
Dobrý den, chtěl bych zjistit, jak se jmenuje film, který jsem viděl léta zpátky. Film byl o záhadném a pohledném muži, který zakotvil se svojí malou lodí v přístavu a pak sbalil jednu bohatou dívku a to za jediným cílem a to ji okrást. Ten muž v tom byl profík a film končil tak, že si někde na pláži našel další oběť. Nevíte prosím, jak se ten film jmenuje?
PSK - admin píše:
Pondělí 17.07.2023 14:49
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Honza píše:
Neděle 16.07.2023 14:27
Dobry den, hledam nazev filmu je zde certice v cernem obleceni s rohy a kridly ktery ji nasledne budou odrezany
PSK - admin píše:
Pondělí 17.07.2023 12:52
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Majlos píše:
Pátek 25.08.2023 13:39
Maleficent - Zloba...A. Jolie v hlavní roli
david píše:
Úterý 18.07.2023 23:15
Zdravím,
prosím nemůžu dohledat název staršího filmu, jehož dějová linka se točí kolem drobného vynálezce a jeho přítele (myslím že byl na vozíčku), který vyrobil přístroj na převedení snů na video (dále tam byl i nějaký domácí robot - pomocník). V jednom z pokusů se mu zjeví žena, kterou později potká v prázdném divadle, ovšem je to jen duch a to jeho partnerky z předchozího života. V současném životě žije s manželkou, jsou bezdětní a moc se jim nedaří. Drama se stupňuje, kdy se muž stále častěji setkává s duchem ženy a chce s ní být. Ta to vyřeší tím způsobem, že projde do nového života a narodí se mu jako jeho dcera. Kvalita snímku byla nižší, odhaduji cca někdy kolem roku 1990..., produkce možná francie/itálie, nebo brazílie či argentina? Nevíte prosím někdo jak se jmenoval? Děkuji za každý tip.
PSK - admin píše:
Středa 19.07.2023 10:04
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Film, který hledáte, se jmenuje No te mueras sin decirme adónde vas (Neoficiální český název: Neumírej, dokud mi neřekneš, kam jdeš, 1995, Argentina).
„Čtyřicátník Leopoldo žije v poklidném manželství, ze kterého se dávno vytratila vášnivá láska a okouzlení, věnuje se svým vynálezům, ale protože tato práce ho není schopna uživit, pracuje jako promítač, stejně jako jeho otec, po kterém povolání zdědil. Jeho poklidný život změní jeho nový vynález - zachycovač snů. Jeho žena se k jeho dalšímu vynálezu staví skepticky, oporu má pouze ve svém příteli, rovněž vynálezci, bývalém pilotovi Oscarovi. Leopoldův vynález zachytí obraz krásné ženy, k níž Leopoldo cítí něco, co neumí pojmenovat, matou ho city k neznámé ženě ze sna a vzápětí i to, že se žena objeví v jeho kině a tvrdí mu, že je jeho manželka z minulého života. Krásnou Rachel vidí pouze Leopoldo a je schopen ji zachytit robot Carlito, Oscarův výtvor. Leopoldo postupně přistupuje na myšlenku, že je novou inkarnací Williama, Rachelina manžela a čím dál víc touží být se svou láskou doopravdy.
Jako se Leopoldo bojí smrti, bojí se Rachel života. Aby mohli být spolu, jeden z nich bude muset svůj strach překonat. Láska má mnoho podob.“ (ČSFD) https://www.csfd.cz/[…]/
Pepa píše:
Pátek 28.07.2023 15:42
Dobrý den sháním název staršího filmu cca 10 let. Jenom vím že je to podle skutečné události a pojednává o muži, který vlastní byt má normální život a práci. Takže ráno vstane, hygiena, snídaně a vyrazí do práce, ale jakmile zavře dveře od bytu, tak ze spoda postele mu vyleze cizí chlap vypadá jak bezdomovec, vousatej a jen v trenkách a vlastně používá jeho byt. Kartáček na zuby, snídani koupelnu atd... Tak poprosím jestli náhodou nevíte název filmu
PSK - admin píše:
Úterý 01.08.2023 11:23
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Kaja píše:
Sobota 05.08.2023 23:09
Dobrý deň, nemôžem dohľadať jeden film. Viem, že podľa obsahu je náročné hľadať, ale možno ho niekto spozná. Ide o snímku, kde mlady chalan išiel na vysoku školu, ale jeho priateľka otehotnela takže išli bývať spolu do kampusu. Žena po narodení dieťaťa starostlivosť prestala zvládať a od dieťaťa aj muža odišla. Ten sa však dieťaťa vzdať nechcel a vzal dieta aj na prednášku / strážila ho suseda alebo iná pani. Popri tom pracoval v knižnici.
Jedna scéna z filmu mi tiež utkvela, kde dieťa ochorelo a on v noci behal zháňať liek.
Tak keby niekto spoznal budem vďačná, moje snahy boli márne.
Ďakujem veľmi pekne
PSK - admin píše:
Pondělí 14.08.2023 10:24
Odpověď jsme Vám odeslali na e-mail. Služba PSK.
Majlos píše:
Pátek 25.08.2023 13:33
Zdravím,
Hledám film cca z 1990, kde holčička na táboře našla nějaký magický amulet, který zároveň chtěli i podivní strážci tábora, co každou noc šli v kapucích a s hořícími holemi k majáku.
PSK - admin píše:
Úterý 29.08.2023 09:55
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Anonym píše:
Pondělí 28.08.2023 23:13
Hlavni hrdina zacne chodit do tridy kde potka holku z jeho snu. Pozdeji zjisti ze maji sdilene snění a zamiluji se do sebe
PSK - admin píše:
Středa 30.08.2023 09:11
Dobrý den,
mezi filmy, v jehož ději se vyskytuje setkání dvou lidí ve snech jsme nalezli například následující tituly:
*Jako ve snu, https://www.csfd.cz/film/372800-jako-ve-snu/prehled/
*O těle a duši, https://www.csfd.cz/film/485355-o-tele-a-dusi/prehled/
*Nauka o snech, https://www.csfd.cz/film/116511-nauka-o-snech/prehled/
V uvedených snímcích ale nefiguruje přímo dějové prostředí školy nebo situace, kdy by hrdina potkal dívku ze snů. Kdybyste si vzpomněl/a na další detaily z hledaného filmu, můžete pro Vaše další hledání použít např. Československou filmovou databázi (https://www.csfd.cz/) nebo Internet Movie Database (https://www.imdb.com), kde lze vyhledávat pomocí klíčových slov, žánrů atd.
Stanislav píše:
Úterý 29.08.2023 14:14
Dobrý den, hledám název filmu ve kterém žena hledá sestru, která se ztratila někde v jižní americe, zatkne ji vojenská junta, která ji odveze do kasáren, řidiče zabijí a ji znásilňuji, jak vyplyne z toho, že ji od tam zachrání muž, který má styky s vládou a odvede ji zabalenou jen v dece, nevím jestli nakonec sestru našla. Zkoušel jsem i klíčová slova v Google, neúspěšně.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 31.08.2023 11:28
Dobrý den,
také jsme se pokoušeli nalézt film především zadáváním klíčových slov a jejich různých kombinací v angličtině do internetového prohlížeče, avšak naše vyhledávání nepřineslo relevantní výsledky.
Pro vyhledávání filmů Vám jinak doporučujeme stránky Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a také mezinárodní portál Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). Můžete také zkusit zapojit se do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Lucka píše:
Pátek 08.09.2023 22:13
Dobrý den, hledám film, který začíná autohavarií (je tam tma, blikajici policejni auto), kde se zraní hlavní postava (muž). Dostane se do nemocnice, kam za ním chodí jeho přítelkyně. Chodí si tam povídat s jiným pacientem do jiného patra (toho myslím nakonec zabije). Důležité je, že zjisti, ze jeho bratr kvůli penězům zabil jejich otce a s pomocí přítelkyně bratra zabije. Nakonci filmu je opět počáteční scéna nehody, kde policie oznámí, že vlastně pri nehodě zemřel.
Tuším že to bylo natočeno kolem roku 2003 v USA a hráli tam známí herci, ale jistá si nejsem.
PSK - admin píše:
Středa 13.09.2023 08:34
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
DachFu píše:
Středa 13.09.2023 00:02
Dobrý den, kdysi jsem viděl film, ale bohužel neznám název. Jedná se o western, kde parta banditů vykrade asi banku a na útěku se ukryjí na nějaké osamocené faře, kde zjistí že farář znásilňoval své dvě dcery. Jedna z dcer se přidá na stranu banditů zastřelí otce, sestru, zbylé bandity a sebere ukrytý lup. Její zničená matka na konci zastřelí šerifa co je hledá. Tak nějak si to pamatuji. Můžete mi prosím osvěžit paměť? Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 13.09.2023 10:11
Dobrý den,
Vašemu popisu se nejvíce blíží snímek Brimstone (2016, USA).
https://www.csfd.cz/film/405784-brimstone/prehled/
https://en.wikipedia.org/wiki/Brimstone_(2016_film)
Pokud nejde o film, který hledáte, doporučujeme se zohlednit v pátrání následující: rok vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, či další dějové linky nebo specifické detaily, kterými snímek vynikal.
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Roman píše:
Sobota 23.09.2023 09:38
Dobrý den hledám dva filmy francouzský filmu 70 -80 léta je o detektivce,která pátrá po uspávači žen a dostaneho tím, že ji bude chtít uspat a znásilnit.A ten druhý je americký také 70-80 léta pamatují si jen že jde o přepadení z rukojmími a mají jít na střechu mrakodrapu k vrtulníku kde jsou dveře a jeden z rukojmích je tajný policista a na dveřích je z druhé strany přilepená pistole,kterou pak osvobodí všechny rukojmí
PSK - admin píše:
Úterý 03.10.2023 10:12
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel se nám na základě Vámi uvedených informací nepodařilo dohledat snímky, které by odpovídaly Vašemu popisu. V dalším pátrání doporučujeme zohlednit i následující informace, které mohou být nápomocné v identifikaci filmu: rok vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, žánr, či další dějové linky nebo specifické detaily, kterými filmy vynikaly. Hledání filmů podle obsahu je často neúspěšné, jelikož mnoho snímků není v internetových databázích detailně popsáno.
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Tereza píše:
Středa 04.10.2023 16:07
Dobrý den hledám film kde: ve městě se ztrácejí a zabíjejí kluci, první část je o vyšetřování a je to z pohledu jedné rodiny a hlavně jednoho policajta, u nej doma se dijí divné věci
Draha část - je z pohledu holky a kluka kteří bydlí bez povšimnutí u jedné rodiny na půdě(u rodiny toho policajta - to jsou ty divné zvuky a věci)
Nakonec zjišťujeme že ten kluk je straší atd hlavně kvůli tomu, že i on byl oběti vraha ale jako jediný utekl a jako jediný ví kdo je ten vrah
PSK - admin píše:
Čtvrtek 05.10.2023 11:42
Dobrý den,
domníváme se, že by se mohlo jednat o film s názvem Vidím tě (I see you, 2019). Více o filmu naleznete zde:
https://www.csfd.cz/film/700901-vidim-te/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt6079516/
Honza píše:
Sobota 07.10.2023 23:22
Dobrý den, snažím se najít film z 80. nebo 90. let vysílaný v televizi, ve kterém se hlavní hrdina (nějaký kluk, nebo teenager, sám nebo s kamarádem?) dostane do velmi zabezpečeného komplexu, ve kterém mají být televizní studia a on zjistí, že prostory jsou prázdné a že všechno, co se vysílá v televizi už není realita, ale že je to pouštěno ze záznamu nebo z počítače. Po tomto odhalení se snaží najít způsob jak přesvědčit lidi ve svém okolí, že v televizi není realita, ale že je to zmanipulované. Zároveň majitelé (hlídači?) toho studia ze záznamu kamer zjistí, že tam dotyčný kluk vniknul, a tak se jej snaží vypátrat a zneškodnit, protože "on ví pravdu". Děkuji.
PSK - admin píše:
Úterý 10.10.2023 09:47
Dobrý den,
podle uvedeného nástinu děje se nám nepodařilo dohledat odpovídající snímek. K Vašemu případnému dalšímu hledání doporučujeme například Československou filmovou databázi (https://www.csfd.cz/) nebo Internet Movie Database (https://www.imdb.com/), kde lze vyhledávat podle klíčových slov a předmětových hesel nebo tvůrců či roku natočení. Jestliže jste film viděl/a v poslední době, mohl by k dohledání pomoci i například program dané televize – nyní většinou již dostupný online.
S pozdravem služba PSK
Milan Kupka píše:
Úterý 17.10.2023 13:37
Dobrý den, prosím, nevzpomene si někdo na film pro děti více jak čtyřicet let starý. Na začátku filmu bylo dítě zavřeno do koupelny, zdá se mu sen, což je celý děj filmu. pak se dítě probouzí a film končí? Díky. :-)
PSK - admin píše:
Úterý 17.10.2023 16:05
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Eliška Nováčková píše:
Pátek 03.11.2023 09:00
Dobrý den, hledám film ze70.-80. let o dívce, která se provdá za amerického vojáka a žije s ním v domku na vojenské základně. Snad mají i dítě. Pak je muž povolán do Vietnamu, kde padne a ona po jeho smrti musí dům opustit.
PSK - admin píše:
Pátek 03.11.2023 12:49
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Anonym píše:
Sobota 25.11.2023 06:36
Dobrý den,
hledám film o asi 8 holce původem z Indie kterou dá její táta na dívčí internátní školu. Děj se odehrává dehrává někdy během první světové války v Americe. Poté se dozví že její táta umřel a na té škole se asi všichni kdo na té škole přijdou o rodiče se stanou školními služkami. Za nějakou dobu se pak zjistí že její táta žije akorát ztratil paměť a podivnou náhodou teď žije v domě vedle té školy. Poté se mu pomalu vrací paměť
PSK - admin píše:
Pondělí 27.11.2023 10:26
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o film A Little Princess z roku 1995, viz https://en.wikipedia.org/wiki/A_Little_Princess_(1995_film).
Anonym píše:
Pátek 01.12.2023 06:47
Hledám film který jse mviděl tak pár let zpět pamatuji si jen že tam bylo+- 8 lidí kteří ztrozkotaly na ostrově který prozkoumávaly a něco asi hledali a první co jsi pamatuji tak tam prvního sebral pteranodon a zabil ho ostatní ho šly zachránit pak jsi jěště pamatuji že pak došly k nějaké budově vstopili do ní a bylo to bludiště a pak jim něco zablokovalo cestu zpět a naháněli je raptoři a to je vše co jsi pamatuji
PSK - admin píše:
Pondělí 04.12.2023 11:50
Dobrý den,
Vašemu popisu snímku nejlépe odpovídá film Zapomenutý ostrov (The land that time forgot) z roku 2009.
Popis filmu zde: https://www.imdb.com/title/tt1410205/ a trailer můžete zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=dGYOLjMprSw.
Lukáš píše:
Čtvrtek 21.12.2023 20:37
Zdravím, cca 15 let zpět jsem viděl film kde byl hrdinou muž který vykrádal bankomaty a dával peníze chudým....sám byl někde na vrakovišti kde si svaril neprůstřelný oblek když po něm policie střílela.
Nevím zda to bylo v tom stejném, ale myslím že bydlel někde na poloostrově který pak chtěli lodi odtáhnout pryč. Byla tam stará pumpa která explodovala a vyletěla do vesmíru a pak zpět...jak raketa.
Nedohledal jsem nikde nic ☹️
PSK - admin píše:
Pátek 22.12.2023 13:21
Dobrý den,
film jsme hledali zadáváním klíčových slov z Vašeho popisu v angličtině do internetového vyhledávače. Bohužel jsme ale nenašli film, který by odpovídal Vašemu popisu děje.
Pro vyhledávání filmů Vám můžeme doporučit stránky Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) anebo mezinárodní portál Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). Můžete také zkusit zapojit se do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Petra píše:
Pátek 05.01.2024 22:17
Zdravím, hledám film, bude z USA. Pamatuju si pár detailů. Policistka (nebo agentka) se po nějakém traumatu vrací do služby, její bývalý manžel je její nadřízený. Hledají nějakého vraha a ona má nějaká vidění nebo tak nějak. Ale ostatní jí mají za blázna. Víc bohužel nevim. Děkuji
PSK - admin píše:
Pátek 12.01.2024 08:33
Dobrý den,
Vámi hledaný film se nám dohledat nepodařilo. Nalézt film jen podle určitého výseku z děje je bohužel velmi složité. Pokud byste si vzpomněla ještě na nějaké další sekvence a zápletky filmu, můžete zkusit pokročilé vyhledávání např. v české filmové databázi ČSFD (https://www.csfd.cz/) či některém zahraničním vyhledávači filmů (např. https://www.whatismymovie.com/; https://www.imdb.com/ )
Přehled filmů, ve kterých je hlavní protagonistkou policistka: https://www.imdb.com/search[…]officer&ref_=fn_kw_kw_1
Jana píše:
Čtvrtek 18.01.2024 14:50
Zdravím,
hledám názvy dvou filmů:
1) Film je starý cca 30 let, odehrával se v Indii a měl myslím 3 díly. Anglická rodina přijíždí do Indie, kde budou žít. Mají dvě dcery a jedna z nich je unesena v mladém věku a vychovávána a schovávána do dospělosti, aby mohla být jako panna obětována bohyni Kálí.
Mladému indickému chlapci, který pochází z královské rodiny, zabijí rodiče a jeho schovají a vychovávají služební. V dospělosti chlapec náhodou pozná už dospělou mladou anglickou dívku, kterou unese z jejího zajetí a milostný příběh může začít. Vše kočí hapyendem a už ne chlapec, ale mladý muž najde schovaný poklad svých královských rodičů. Ve filmu má svého oblíbeného tygra, který ho doprovází.
2) Upoutávka, která teď běží na fc, prý se bude nebo vysílá na Netflixu, ale nikde v komentáři není název. Chlapec je syn bohatého otce a šikanuje všechny ve svém okolí, kolemjdoucí lidi, učitele, spolužáky, prostě všechny a všichni se ho bojí, je to urostlý kluk. Jednoho dne ve škole objeví nového spolužáka, který se ho nebojí a postaví se mu, zlý chlapec mu dá ale pěstí. K němu domů si přijde stěžovat babička napadeného vnuka a když vidí, že zlý kluk se nechce omluvit, pronese kletbu a ráno druhý den se místo zle vypadajícího kluka objeví v zrcadle mírumilovně vypadající mladý chlapec. Jeho povaha se sice nezměnila, ale už se ho pro jeho vzhled nikdo nebojí a všichni se k němu chovají tak, jak se choval on k nim.
Díky moc za názvy filmu.
PSK - admin píše:
Pátek 19.01.2024 11:45
Dobrý den,
první film který hledáte se jmenuje Záhady temné džungle (Misteri della giungla nera, Itálie, 1991).
„Natočeno podle literární předlohy Emilia Salgariho, autora populárního Sandokana.Odvážný bojovník Kammamuri v podání Kabira Bediho, slavného předtavitele Sandokana, zachrání z hořícího paláce, zapáleného nepřáteli, malého prince Tremala Naika. Žije s ním v džungli, učí ho znát základy přírody a vychovává ho jako obyčejného rybáře. Tremal Naik žije v harmonii s přírodou, jeho největším přítelem je tygří mládě Dharma. Osud však na mladého prince chystá další zkoušku - přivádí mu do cesty půvabnou mladou dívku Adu, dceru britského důstojníka. Kammamuri pro ni riskuje život a zachrání ji před hadím uštknutím. Adina rodina nešetří vděkem. pro místního Mahárádžu Chandru Singha je však tento čin podle staré legendy významným znamením - bílé dítě zachráněné před uštknutím se stává poslem Bohyně Kálí, která znovu uvede v život sektu Tágů. Mahárádža unáší Adu a vězní ji v tajemném chrámu uprostřed džungle. Po deseti letech již její rodina ztratila jakoukoli naději ma její nalezení. Jako zjevení se však dvacetiletá Ada objevuje jednoho dne v hloubi džungle před Tremalem Naikem. A opravdové dobrodružství teprve začíná...“
Zmiňovaná upoutávka se pak váže k seriálu Disney + Z jiného světa (Just Beyond, USA, 2021), konkrétně k epizodě „Standing Up For Yourself“.
Miluše Špidlová píše:
Sobota 27.01.2024 23:16
Prosím, hledám film ke stáhnutí z roku 1991 "Mladá Kateřina Veliká" v hlavní roli Julia Ormond. Film sice najdu, ale nemám možnost ho stáhnout. Poradíte mi ?
PSK - admin píše:
Pondělí 29.01.2024 12:37
Dobrý den,
film se nám nepodařilo nalézt na žádné z hledaných českých filmoték nebo ho již nelze z licenčních důvodů přehrát. Dá se však zakoupit na zahraničních stránkách v původním anglickém jazyce s anglickými titulkami jako např.: https://www.amazon.com/[…]/B086H5G52F.
S hledáním filmů pro stažení Vám s ohledem na autorskoprávní ochranu nemůžeme více pomoci:
https://www.filmynejsouzadarmo.cz/cs/co-je-autorske-pravo/.
Ondra píše:
Neděle 28.01.2024 08:51
Dobrý den,
již nějakou dobu hledám název strašidelné české televizní pohádky o princezně, která byla unesena vodníkem, který stahoval lidi v místním rybníku.
Bohužel mám v paměti jen útržky:
1) Hlavní hrdina je chlapec, který dostane kouzelné žábry
2) Pomáhá mu žena, babka, která miluje koláče
3) Kdykoliv se hrdina vrací do vesnice, děti děsivě zpívají toto: https://www.prodeticokoliv.cz/[…]/
Dávali to jako odpolední pohádku někdy kolem roku 2005. Všem v rodině nám to v tu chvíli přišlo děsivé.
Moc děkuji za název filmu
PSK - admin píše:
Pondělí 29.01.2024 15:43
Dobrý den,
film se nám na základě poskytnutých informací dohledat nepodařilo. Můžete ještě vyzkoušet projít kompletní seznam českých televizních pohádek, které jsou rozděleny vždy podle roku vydání: Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Seznam českých televizních pohádek [online]. c2023. Dostupné z: <https://cs.wikipedia.org/w/[…]dek&oldid=22745818>.
Popřípadě využijte následující platformy s podrobným vyhledáváním nebo katalogem českých a československých filmů: https://nfa.cz/cs/sluzby/distribuce/databaze-filmu a https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/.
Jana píše:
Sobota 03.02.2024 17:27
Hledám název filmu.Matka žije sama s dcerkou a ona ma svuj maly vysneny domek.Pak jednou v aute tento domek uvidí, vybehne ven a vbehne dovnitr.Tam je majtel a hleda rodinu aby dostal penize z Mexika od Dona Campa asi.Je si je najme, ab predstírali, že jsou manžele s dcerkou.. Po čase se do sebe zamiluji a sponzor z Mexika odíde a poslednym žmurknutím devčatko zistí že je to Santa.
PSK - admin píše:
Úterý 06.02.2024 14:01
Dobrý den,
podle Vašeho popisu se pravděpodobně jedná o film Srdce k pronajmutí (Borrowed Hearts) z roku 1997. Bližší informace k filmu naleznete na níže uvedených odkazech:
https://www.csfd.cz/film/19441-srdce-k-pronajmuti/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt0132893/
https://en.wikipedia.org/wiki/Borrowed_Hearts
Petr píše:
Pondělí 19.02.2024 07:53
Dobrý den,
hledám název filmu. Slušný kluk požádá svého bratra lupiče, aby mu řekl, jak má přepadnout dodávku s penězi. Přepadnou ji spolu, z tohoto slušného bratra se postupně stává horší člověk, rozejde se s přítelkyní (nejsem si jistý, jestli ji dokonce nezabije), když mu po rozchodu v bytě zanechá pouze televizi. Jedná se spíše o komedii. Pamatuji si scenku a matně hlášku, kdy stojí před mražákem s mrtvolou a je jim přikázáno, aby se této mrtvoly zbavili. "nevím, kam se odklízí mrtvoly. No přece do místního lesíka" odvětí na to bratrův kumpán.
Bude to už cca 10 let, co jsem to viděl a něrekl bych, že to tenkrát byla novinka. Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 19.02.2024 15:02
Dobrý den,
je nám velice líto, ale podle Vámi uvedených indicií se nám film nezdařilo nelézt.
Pro vyhledávání filmů Vám můžeme doporučit stránky Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) anebo mezinárodní portál Internet Movie Database (https://www.imdb.com/).
David píše:
Neděle 25.02.2024 21:26
Dobrý večer , hledám film ve kterém jede holka v Americe se svojí fenkou a hledá práci . Auto se jí rozbije a nemá moc peněz a tak krade v obchodě , kde jí chytnou a zavřou . Pak hledá svého psa a když ho najde , nechá ho u nového páníčka a odjede bez něj . Myslel jsem ,že to je film , Hledá se Lucky , ale asi ne , nic mi to nenašlo . Dík za pomoc
PSK - admin píše:
Úterý 27.02.2024 15:46
Dobrý den,
film jsme dle uvedeného nástinu děje nenalezli. Jestliže se pes ve filmu jmenoval „Lucky“, můžete toto jméno využít jako předmět vyhledávání – námi nalezené filmy „You Lucky Dog“ (2010) či „Lucky Dog“ (2015) ale dějem neodpovídají Vašemu popisu.
Jestliže si vzpomenete na další podrobnosti o snímku, doporučujeme funkci podrobného vyhledávání např. v Československé filmové databázi - www.csfd.cz nebo v Internet Movie Database - https://www.imdb.com/, kde lze hledat podle klíčových slov a dalších parametrů.
Honza píše:
Pátek 01.03.2024 19:07
Dobrý den,
mám malou otázku. Nemůžu si vzpomenout na jeden film. Něco málo z děje, co si pamatuji: Žena přijde vyyučovat a vychovávat jednu nezvladatelnou dceru jednoho bohatého(?) pána domu. Pvně dcera odmítá spolupracovat, ale po čase se uklidní a spolupracuje s výukou. Potom dcera mizí na altán obklopený zamrzlou vodou, kde vzpomíná na zemřelou(?) matku. Žena ji tam pak jednou najde. A otec dcery se zamiluje nato do oné ženy, která dceru hlídala a vyučovala.
Tak asi tak něco z děje... :-)
Předem moc díky za odpovědi. :-)
PSK - admin píše:
Pondělí 04.03.2024 12:41
Dobrý den,
dle uvedeného popisu se nám nepodařilo dohledat odpovídající snímek. Jestliže si vzpomenete na více informací, doporučujeme k dalšímu hledání využít např. Československou filmovou databázi (https://www.csfd.cz/), Internet Movie Database (https://www.imdb.com/) nebo The Movie Database (https://www.themoviedb.org/). Databáze nabízejí rozšířená vyhledávání, kde lze použít klíčová slova a další podrobnosti o filmu, jeho tvůrcích, žánru atd.
S pozdravem
služba PSK
kuba píše:
Neděle 03.03.2024 12:44
Dobrý den , chtěl bych se zeptát jestli to budete vědět, hledám film ale nvm jak se jmenuje, vím zhruba něco z toho co se tam děje .
Davají to někdy v letě jako letní filmy ale těžko to chytnou ten moment když je člověk práci a ja to narazím jednou za čas na tv v jakém kanalu.
Pamatuju si že manželka přijela a uviděla kamarada který byl policajt jestli nechce hodit za přítelem který má dřevěnej domek u vody aby podepsal rozvodové papíry a pak přisel přítel domu a uvidí jí a ptá se jak se sem dostala , ten přítel pil plechovky piva byl trošku bordelař , tak jí pujčil kartu aby si něco nakoupila na tu dobu co tu bude a ona to vybrala dost peněz a pak když přišel přítel a vzal si plechovku tak ona to řekla příteli ten moment měl plechovku piva puse a jak to uslyšel tak zmačkal plechovku protože se rozčilil, pak nějak přijel kamarad policajt jestli se chová dobře jestli ho nema zatknout a ona že je to dobrý že nic nedělá , ale pamatuju si že měl malý cestovní letadlo na vodě že opravoval motor a ona přisla co děla. A pak na konci podepsal rozvodové papíry aby byla volna a ona vratila zpět peníze které utratila ..
Kdyby jste prosím vás věděli .
Děkuji vám za odpověď Nashledanou . :)
PSK - admin píše:
Pondělí 04.03.2024 11:35
Dobrý den,
rádi bychom Vám s nalezením filmu pomohli, ale na základě Vašeho popisu jsme nenalezli snímek, který by mu odpovídal. Kromě volného internetu a běžně dostupných filmových portálu nemáme k dispozici nějakou databázi, která by úspěšné dohledání filmu dle děje zaručovala.
Můžeme Vám doporučit vyhledávání filmů dle různých kritérií na stránkách:
-Česko-slovenská filmová databáze: https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/
-Postál Showbiz: https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/showbiz/
-Internet Movie Database: https://www.imdb.com/search/title/
Sophie píše:
Středa 20.03.2024 22:53
Dobrý den,
Už dlouho hledám jeden film, který jsem kdysi viděla, ale pamatuji si pouze část děje
Jedná se o barevný film. Děj by se měl odehrávat v období mezi viktoriánskou érou a druhou světovou válkou.
Jsou dvě dívky možná okolo 13 let.
Chodí spolu do školy. A kamarádí se.
Jsou do sebe buď zamilované nebo to předstírají. Každopádně si hrají na manžele. Udělají fiktivní svatbu. Jedna z nich si hraje na kluka. Druhá předstírá těhotenství a porod.
Poté jedna z nich dostane tuberkulózu. Začne kašlat ve škole a učitelka si myslí, že simuluje, ale nakonec začne vykašlávat krev.
Dostane se do sanatoria a s tou druhou si píší dopisy.
Nevěděl by někdo název filmu prosím?
PSK - admin píše:
Středa 17.04.2024 10:37
Dobrý den,
název filmu, který hledáte, se nám podle Vašeho zadání nepodařilo najít. Zkuste nějakou skupinu na chatu na webu, kde si uživatelé doporučují a hodnotí filmy, třeba by si někdo vzpomněl. Speciální zdroje na vyhledávání filmů podle obsahu nemáme, někdy na film narazíme úplnou náhodou., Mrzí nás, že jsme nedokázali poradit.
Honza píše:
Sobota 23.03.2024 16:33
Ahoj narazil jsem na vaše stránky a proto také zkusím požádat o pomoc s filmem. Začíná to tak že sedí chlap u sebe v místnosti hraje hru která mu napíše že sedí na trůnu jestli chce další pohár a objeví se mu další pivo. Pak na něj zavolá manželka otravuje ho a hra se ho zeptá tuším jestli oko nebo jazyk. A potom to skočí už do normálního děje že kluk s holkou najdou starou kazetu se hrou a soutěží a když jí zapnou tak potom musí splnit 5 úkolů. Třeba holka je v restauraci a když nesplní úkol tak servírka tam sní sklo ze skleničky. Nebo mámu tý holky honí doma krysa a holka musí mámu navigovat kam má doma jít aby jí utekla. A nakonec se potká s tím chlapem z úvodní scény zjistí že když se někomu něco stane tak se to děje tomu druhému holka skočí do bazénu a tím vlastně chlapa utopí. A ještě pomůcka že zjístí během filmu že ta hra je "prokletá" pomocí různých symbolů.
PSK - admin píše:
Pondělí 25.03.2024 12:27
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Film, který hledáte se jmenuje Rozhodnutí nebo život (Choose or Die, Velká Británie, 2022), s Iolou Evans a Asou Butterfieldem v hlavních rolích.
„Dva kamarádi mají políčeno na výhru, o kterou se nikdo nepřihlásil, a tak oživí tajemnou videohru z 80. let. Ocitnou se ale v neskutečném světě plném nečekaných hrůz.“
https://www.csfd.cz/[…]/
ondřej Mráz píše:
Pondělí 25.03.2024 17:38
Hledám film ale neznám jeho název, začíná tím, že se jeden umírající rytíř vrací z války, jeho žena je čarodějka, ta ho zachrání, ale vedlejší produkt jeho záchrany je, že se stal nesmrtelným. V 21. století začal hledat mladý lidi, kteří by mu pomohli. Ti pak několikrát cestují časem, aby on mohl být smrtelný. To se stane jen když se malý dřevěný ježíš vrátí na křížek. Děti se v minulosti několikrát střetnou s čarodějkou. Nakonec vyhraje ten nesmrtelný s dětmi a čarodějnice byla poražena.
to je popis příběhu. snad my pomůžete najít tento film.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 28.03.2024 14:28
Dobrý den,
je nám líto, ale film, který popisujete, se nám nepodařilo najít. Pokud byste si vzpomněl/a ještě na nějaké podrobnosti, filmy je možné kromě internetových vyhledávačů hledat také například prostřednictvím Česko-Slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/), portálu Showbiz (https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/) nebo zahraniční databáze Internet Movie Database (https://www.imdb.com/search/title/).
Radek píše:
Pondělí 08.04.2024 18:48
Dobrý den,
hledám film, kde byl chlapec a muž, ten muž byl postizeny, ten chlapec ho naucil takovy ten trik jak se hodi bombon do vzduchu a spolkne. Ten muž spadne pod vlak tusim.
PSK - admin píše:
Úterý 09.04.2024 15:07
Dobrý den,
film se nám na základě poskytnutých informací nepodařilo nalézt. K dohledání budeme potřebovat více podrobností např. další dějové linky, jména postav, případně žánr nebo přibližné stáří filmu apod. Můžete případně ještě vyzkoušet dohledávat s pomocí klíčových slov na platformě IMDb viz https://www.imdb.com/search/keyword/.
Honza píše:
Úterý 16.04.2024 23:47
Zdravím všechny. Opět bych vás chtěl poprosit, zda někdo neví o jaký jde film. Z děje toho vím jen velice málo. V podstatě jen z popisku na obalu DVD. Odehrávalo se to asi někdy v 17. - 18. století. Mělo jít o nějaké tajemství, záhadu, zradu, intriky, spiknutí asi mezi vladařem a ženami. Nejsem si vědom, že bych tento film už někdy viděl v TV. Ale kdysi jsem viděl v jednom obchodě DVD-obal, kde na titulní straně byl zobrazený ten vladař(?) a kolem něj stálo asi služebnictvo nebo i některé jeho milované ženy. Vážně nevím... :-/ Snad si tento film vybavíte. Předem moc dík. :-)
PSK - admin píše:
Středa 17.04.2024 12:00
Dobrý den,
Vaše zadání nabízí větší množství titulů. Níže uvádíme odkaz na historické filmy na DVD, třeba byste obálku poznal.
https://www.zbozi.cz/[…]/?historicky=ano
Můžete také sledovat různé skupiny uživatelů na webech, kde si informace o filmech sdělují, hodnotí a doporučují.
Ondra píše:
Neděle 21.04.2024 15:46
Dobrý den,
prosím o radu, nemůžu si vůbec vybavit název filmu, pouze jeho děj. Během letních prázdnin (myslím, že to byly letní prázdniny, to není důležité) přijede kluk k dědovi, v ulici bydlí holka, kterou okázale ignoruje, ale k jeho překvapení se to holka skamarádí s jeho dědou a ti dva (kluk a holka) se nakonec dají dohromady. Je to americký film, myslím, že natočený někde mezi lety 2000 - 2010. Kdysi jsem ho viděl se sestrou a teď si ani jeden nemůžeme vzpomenout na název. Děkuji.
PSK - admin píše:
Pondělí 22.04.2024 11:38
Dobrý den,
mohlo by se jednat o níže uvedené?
Má mě rád, nemá mě rád, USA, 2010, 90 min
Režie: Rob Reiner
Předloha: Wendelin Van Draanen (kniha)
V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří.
https://www.csfd.cz/[…]/?page=21
Služba PSK
Tereza píše:
Neděle 19.05.2024 19:35
Dobrý den,
pro známou hledám název filmu který viděla v cca roce 1968 a byl cca z padesátých let. V názvu by mělo být moon, měsíc nebo měsíční.
Měl by to být snad anglický černobilý film o mladém sportovci (nejspíš fotbalista), který se po nějakém úrazu dostal na vozík. Film je z nějaké léčebny, kde se seznámí s dívkou také také po úraze. Zdravotní sestra jim má vztah přát a pomoct jim ,,utéct,, na výlet snad k moři.
PSK - admin píše:
Pondělí 20.05.2024 12:51
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Věříme, že jde o britský film The Raging Moon (Běsnící měsíc) z roku 1971. Více o filmu si můžete přečíst zde:
https://www.csfd.cz/film/14699-besnici-mesic/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt0067357/?ref_=tt_urv
Majda Knetlová píše:
Středa 22.05.2024 10:41
Dobrý den,
Hledám film kdy dívka s přítelem budu v autonehode a ona oslepne. Později se dozví že měla matku a podědila hrad či zámek, a rozhodnou se tam s kamarády podívat, lidí ve vesnici je varují že tam straší, ale oni neposlouchají, později tam objeví svoji sestru, která je jakoby monstrum, její přítel s ní má pohlavní styk ale omylem a ona ( to monstrum) čeká potomka a takhle film končí. Děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Středa 22.05.2024 16:08
Dobrý den,
mohlo by se jednat o film „Castle Freak“ (Zámecká hrůza) z roku 1995. Více informací o snímku naleznete v odkazech níže.
Zdroje:
Castle Freak. Online. In: Wikipedia. Stránka byla naposledy editována 7. 5. 2024. Dostupné z: https://en.wikipedia.org/wiki/Castle_Freak [cit. 22. 5. 2024].
Zámecká hrůza. Online. In: Československá filmová databáze. Dostupné z: https://www.csfd.cz/film/3342-zamecka-zruda/prehled/ [cit. 22. 5. 2024].
Natalie píše:
Pátek 24.05.2024 19:29
Dobrý den, ráda bych našla film co jsem videla kdysi v TV , je to podobný příběh jako Romeo a Julie, ale konec byl takový že oba přežili a probudili se před rodinami kteří si mysleli ze jsou mrtví a tak se chtěli národy udobrit, je to fakt podobne jak romeo a Julie ale nezemřeli
PSK - admin píše:
Pondělí 27.05.2024 13:53
Dobrý den,
speciální zdroje na hledání filmů bohužel nemáme, nicméně nabízí se několik titulů, viz níže:
Ořechový chléb (Orechovyj chleb ), drama Sovětský svaz, 1977, 68 min. Režie: Arunas Žebriunas. Kamera: Algimantas Mockus. Hudba: Vjačeslav Ganělin. Hrají: Vladas Bagdonas, Kostas Smoriginas, Gediminas Girdvainis, Kristina Kazlauskaite
Obsah: Komediálně laděný snímek nám umožňuje nahlédnout do litevské mentality. Příběh se točí okolo dvou znesvářených rodin v malé litevské vesnici a milostného vztahu dcery a syna z těchto rodin. Reálné situace řešené absurdním jednáním dělají z tohoto filmu výjimečný počin, ze kterého občas zamrazí, ale současně je vše "kropeno" onou litevskou dávkou humoru.
Nádherná, poetická filmová balada, litevská variácia na Rómea a Júliu - tak trochu netradičná, lyrická a hravá…
Nebo:
Dobrý den, sousede (Sami swoi). Komedie Polsko, 1967, 78 min. Režie: Sylwester Chęciński. Scénář: Andrzej Mularczyk. Kamera: Stefan Matyjaszkiewicz. Hudba: Wojciech Kilar. Hrají: Wacław Kowalski, Władysław Hańcza, Zdzislaw Karczewski, Eliasz Kuziemski, Ilona Kuśmierska, Jerzy Janeczek, Maria Zbyszewska, Aleksander Fogiel
Obsah: Komediální příběh o dvou znesvářených rodinách: před válkou kráva rodiny Kargulů vstoupila na louku Pawlaků, což způsobilo, že vzplanuly dvě stodoly a začala téct krev. Jaśko Pawlak musel utéct před trestem pořezání kosou do Ameriky. Po válce se, již jako John, vrací do Polska a vidí, že situace je neobvyklá: obě rodiny žijí ve shodě a harmonii. Tak tomu ale nebylo od začátku - život přinutil rodiny, přesídlené po válce na nově získaná polská území, k ukončení dávného sporu a láska dvou z nich je spojila rodinnými pouty. Tento film si v době svého vzniku získal přízeň kritiky i diváků, což přimělo režiséra k natočení dalších dvou pokračování. Ta však již mimořádný úspěch první části nezopakovala.
Podobnou zápletku má také americký televizní film Pizza My Heart (2005), https://www.imdb.com/title/tt0446016 nebo https://www.csfd.cz/[…]/.
Služba PSK
Simon píše:
Čtvrtek 20.06.2024 10:08
Hledám českou komedii v níž dá manžel své ženě jako dárek nakreslený kožich místo skutečného a ona mu večer dá místo sexu obrázek s kosočtvercem. Mám pocit, že v té scéně hraje Polívka s Holubovou, ale jistý si nejsem.
PSK - admin píše:
Úterý 25.06.2024 14:53
Dobrý den,
jedná se o scénu z filmu Pupendo (2003) Jana Hřebejka, kde Eva Holubová a Bolek Polívka ztvárnili role manželů Márových. Už si snímek bohužel detailně nevybavujeme, ale uvedená scéna se zřejmě do filmu nakonec nedostala.
Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=SzfoM0sKg44 nebo https://www.youtube.com/watch?v=muEZBIquWlw
Šimon píše:
Úterý 25.06.2024 15:23
Moc děkuji, ani nevíte jak dlouho mi to vrtalo v hlavě. Vůbec mě nenapadlo, že by mohlo jít o vystřiženou scénu. A přitom je tak vtipná :-)
David píše:
Sobota 29.06.2024 16:48
Dobrý den,
už hodně dlouho pátrám po filmu, kde nějaký "cirkusák" jezdí asi do afriky, tam mu děti předvádějí co umí a doufají, že si je do cirkusu vybere. Takhle si vybral hlavního hrdinu a jeho kamarádku. Poté, co je však přiveze, tak zjistí, že nejsou v cirkusu, ale on je učí loupit. Toho kluka si oblíbí a holku asi prohraje v kartách... později ten malý kluk vyloupí jeho trezor, aby za ty peníze svou kamarádku vykoupil. Víděl jsem to asi před dvaceti lety, vůbec netuším, zda tam hraje někdo známý.
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 02.07.2024 09:54
Dobrý den,
podle Vašeho popisu by se mohlo jednat o film Král zlodějů z roku 2003. Bližší informace k filmu jsou k dispozici například ve Filmovém přehledu (https://www.filmovyprehled.cz/cs/film/20333/kral-zlodeju) nebo v Internet Movie Database (https://www.imdb.com/title/tt0206866/).
David píše:
Neděle 07.07.2024 21:49
Je to on, děkuji 👍
Eliška píše:
Neděle 07.07.2024 19:17
Dobrý den, ráda bych zjistila jak se jmenuje jeden horror kde jeden kluk umírá znovu a znovu. Omluvám se, víc nevím. Doufám že se to dozvím.
PSK - admin píše:
Pondělí 08.07.2024 10:58
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Následující filmy obsahují zápletku, kde hlavní hrdina opakovaně prožívá jeden den i svoji smrt. Snad jeden z nich bude ten, který jste hledali:
-Mistrovská úroveň (2020): https://www.csfd.cz/film/572033-mistrovska-uroven/prehled/
-Na hraně zítřka (2014): https://www.csfd.cz/film/307556-na-hrane-zitrka/prehled/
-Zdrojový kód (2011): https://www.csfd.sk/film/269231-zdrojovy-kod/prehlad/
Milan píše:
Sobota 20.07.2024 15:04
Dobrý den, hledám film o partě lidí, která byla v nějakém pravděpodobně pronajatém domě, bytě, sídle. Z nějakého důvodu se nemohli dostat ven a neměli jídlo ani pití. Bylo vidět, že postupně ztráceli rozum, přicházela velká dehydratace, halucinace. Bohužel si více nepamatuji :(
PSK - admin píše:
Pondělí 22.07.2024 11:36
Dobrý den,
film se nám bohužel nalézt nepodařilo. Potřebovali bychom znát více detailů jako například jméno či jména postav, případně jestli si vzpomenete na jména herců/hereček; další dějové linky či nějaké specifické detaily, kterými film vynikal. Případně vyzkoušejte ještě vyhledávání na platformách https://www.imdb.com/ a https://www.csfd.cz/. Možná také pomohou fanoušky vytvořené seznamy filmů, které se týkají jednoho společného tématu jako jsou (v tomto případě) lidé uvězněni na jednom místě bojující o život. Součástí těchto seznamů jsou vždy fotografie postav z filmů, které by mohly pomoci. Tyto seznamy jsou běžně dostupné na internetu, jen častěji v angličtině. Pokud znáte film z televize a byl vysílán nedávno, vyzkoušejte určitě i online TV program, který jde zpětně o jeden týden.
Robert píše:
Úterý 23.07.2024 22:48
Dobrý deň, hľadám názov filmu, taký socialistický z polovice 80. rokov asi. Možno bulharský, príbeh ženy, ktorej muž tuším ochrnul a ona sa musela starať o rodinu, tak tuším robila aj šoféra nákladného auta... Viac si toho nepamätám...
PSK - admin píše:
Středa 24.07.2024 10:55
Dobrý den,
na základě uvedeného obsahu a indicií se nám bohužel nepodařilo film dohledat. Můžete ještě zkusit rozšířené vyhledávání na stránkách Česko-slovenské filmové databáze, kde je možné filtrovat vyhledávání podle země i období vzniku: https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/ .
Veronika píše:
Středa 31.07.2024 12:29
Dobrý den, hledám jeden film: Děkuji za tyto nové informace. Možnost, že se jedná o starší francouzský film dabovaný do češtiny, otevírá zcela nové směry pro naše hledání. Pojďme aktualizovat naše shrnutí:
1. Pravděpodobně starší francouzský film dabovaný do češtiny
2. Hlavní postavou je blonďatá dívka ve věku 6-9 let
3. Její kamarád/bratr má černé vlasy
4. V příběhu figuruje deštník, tramvaj (černá nebo červená) a nějaká kytka (možná sedmikráska)
5. Dívka nesmí zastavit, jinak by zakořenila
6. Musí být zalévána, aby neuschla
7. Bylo jí několikrát řečeno, že se k dané kytce nemá přibližovat
PSK - admin píše:
Středa 31.07.2024 15:25
Dobrý den,
pokoušeli jsme se film dohledat pomocí klíčových slov v běžném internetovém prohlížeči podle indicií, které uvádíte, ale naše vyhledávání bylo bohužel neúspěšné.
Pro vyhledávání filmů Vám jinak můžeme doporučit stránky Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) anebo mezinárodní portál Internet Movie Database (https://www.imdb.com/), na kterém je možné vyhledávat filmy podle klíčových slov a žánrů. Můžete také zkusit zapojit se do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Efi píše:
Pondělí 05.08.2024 22:13
Dobrý deň, hľadám film, ktorý som (asi len koniec) videla ako dieťa v českom jazyku. Prešla som snáď všetky databázy, rôzne slová som dávala do internetu v rôznych jazykoch, pýtala som sa chatu GPT a nikde nič. Nemyslím si, že je novší ako 2010. Mladé dievča sa pomocou amuletu, ktorý pasoval na čelo šatníka, cez ten šatník dostane o 100 rokov do minulosti za svojou (pra?)babkou, ktorá je práve v rovnakom veku. Bývala vlastne v rovnakom dome, pamätám si v záhrade 2 spletené brezy, myslím, že aj posledný záber filmu bol práve na tie brezy (po tom čo sa mladé dievča vrátilo späť do súčasnosti). Potom si pamätám ďalšiu scénu, u ktorej si nie som istá, či patrí k tomuto filmu, mohla sa mi len v spomienkach primiešať. Išli tá babka s vnučkou (obe teda mladé) do nejakej jaskyne a keď prišli na jej koniec tak tam bolo niekoľko dverí. Na zemi našli vyrytý odkaz vo forme hádanky o tom, ktorými dverami sa majú vydať. Viem, že jedny dvere mali ma sebe akúsi divnú trojku. Ak niekto bude vedieť, čo by to mohlo byť, tak budem vďačná.
PSK - admin píše:
Středa 14.08.2024 12:36
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz, je nám líto, ale film se nám podle Vámi popsaného děje nepodařilo dohledat.
Pro vyhledání filmu bychom potřebovali mít více informací : přibližný název, kteří herci ve filmu hráli, země, pro kterou byl film natočen, apod.
Pokud by se Vám podařilo zjistit další údaje k filmu, můžete sama zkusit vyhledávat např. ve velmi obsáhlé internetové databázi filmů IMDB - http://www.imdb.com nebo v Česko-slovenské databázi filmů - http://www.csfd.cz anebo https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/.
Existuje také Encyklopedie fantastického filmu, která vyšla v roce 1994 (Praha, Cinema 1994. ISBN 80-901675-3-5) obsahující 1000 nejlepších filmů žánru sci-fi, fantasy, horror.
Tato encyklopedie je dostupná nejen v papírové, ale i ve zdigitalizované podobě: https://ndk.cz/view/uuid:d8[…]f9a3-427b-adec-862a523c4c40 (přístup pro držitele čtenářských průkazů knihoven zapojených do projektu DNNT: https://ndk.cz/knihinst ).
Matěj píše:
Úterý 27.08.2024 21:09
Dobrý den hledám horor který je asijskej a chci vědět jak se jmenuje jeto o tom že nějakej pán měl film a on si pustil film a jak on si pustil film tak v tom filmu paní zemřela a on jak to dokoukal tak šel na chodbu myslím a viděl jí a ona ho chtěla zabít po tom na konci on šel do kina a šel do toho platna nevím a on byl ten pán takový místnosti kde byla ta paní která ho chce zabít a ona mu zmačkala oči a potom když ten film vyšel v kině tak lidi šly na ten film si podívat a ona pak řekla že všechny zabije a po tom konec.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 29.08.2024 09:07
Dobrý den,
reagujeme na Váš komentář ve vlákně. Vašemu popisu by mohl odpovídat thajský film Poslední premiéra z roku 2008 (https://www.csfd.cz/film/254077-posledni-premiera/prehled/ nebo (https://www.imdb.com/title/tt1307057/?ref_=ttpl_ov ). Bohužel jsme z Vámi zadaných informací nemohli dohledat přesněji.
Pro případné vyhledávání filmů a seriálů doporučujeme Česko-Slovenskou filmovou databázi (https://www.csfd.cz/), případně americkou databázi Internet Movie Database (https://www.imdb.com/?ref_=nv_home).
Jana píše:
Neděle 15.09.2024 17:45
Dobrý den, také sháním název filmu pro kamaráda. Zkoušela jsem se ptát i AI, ale bohužel bez výsledku. Mělo by se jednat o nějaký film zřejmě mezi 80. a 90. léty a děj by měl být takovýto: Jel kluk s holkou v autě a jeli po nějaké silnici, na kterou asi museli odbočit, protože hlavní byla neprůjezdná. A jak projeli určitým místem tak se auto přeneslo jinam, na jiné místo (a zřejmě i čas). Ten kluk se nějak vrátil zpátky a ona zůstala na tom jiném místě a on pak jezdil autem znovu po té silnici sem a tam v naději že ji znovu najde. Což se nakonec asi i podařilo. Nevěděl byste někdo? Díky.
PSK - admin píše:
Středa 06.11.2024 08:46
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Petra píše:
Pondělí 14.10.2024 16:53
Dobrý den, hledám film, o kterém toho nevím moc. Je to podobné stylu lovců pokladů. Dva lidi (muz a zena) něco hledají, pomáhá jim strážný (myslí, že z muzea). Podle různých indicií se snaží poklad nebo tu věc najít. V jedné scéně jde ten muž hledat stopu někam do jeskyně na skálu a málem pak spadne a zachrání ho ten strážný, který ho našel, protože mu dal do kapsy sledovací zařízení. V jiné scéně je starší černoch z nějaké společnosti (možná templáři, zednáři nebo ilumináti, nevim) a oni budou u nej v tajné knihovně. Pak v jiné scéně budou ve staré důležité knize v jiné knihovně hledat dalsi indicie a pořád po nich někdo jde. Snad poradíte, moc děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 17.10.2024 09:41
Dobrý den,
přes celkem přesný popis některých scén se nám film nepodařilo vyhledat. Zkoušeli jsme to pomocí klíčových slov v angličtině v běžném internetovém prohlížeči i na vyhledávacím filmovém portálu využívajícím umělou inteligenci (https://whatismymovie.com/).
Můžete ještě zkusit mezinárodní portál Internet Movie Database (https://www.imdb.com/), na kterém je možné vyhledávat filmy podle klíčových slov a žánrů, anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Jovana píše:
Pondělí 04.11.2024 18:41
Zkusim stesti, snazim se najit nazev filmu ktery jsem kdysy davno videla: zena v domacnosti, vdana, ma deti, se zamiluje. S milencem se potom potkava, kazdy rok, presne v stejny cas, jen jednou za rok na 14 dnu. Asi nekde u more, Recko, Italie..nepamatuji si. Videl nekdo neco takoveho..?
PSK - admin píše:
Čtvrtek 07.11.2024 12:13
Dobrý den,
Vašemu popisu by odpovídal americký film Same time, next year (Příští rok ve stejnou dobu) z roku 1978. V hlavních rolích se objevili Ellen Burstyn a Alan Alda. Podrobnější informace k filmu naleznete na následujících odkazech:
https://www.csfd.cz/[…]/
https://www.imdb.com/[…]/?playlistId=tt0078199&ref_=tt_pr_ov_vi
https://en.wikipedia.org/wiki/Same_Time,_Next_Year_(film)
Darknes26 píše:
Sobota 09.11.2024 01:50
Hledám film asi relativně nový podle toho co si pamatuji. Byl film něco na styl Monsters Temný Kontinent. Vím nebo aspoň si myslím že to bylo na benzínce a šlo o rodinu která se před těmito monstry schovávala. Všechno si pamatuji mlhavě a moc si toho nepamatuji ale rád bych se na film podíval ale za boha si nemohu vzpomenout. Vím že monstra zářily když se nějakou formou pařila. Snad někoho něco napadne předem děkuji.
PSK - admin píše:
Úterý 12.11.2024 15:10
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Na základě Vámi uvedených informací by mohlo jít o snímek Pod kůží (Splinter, USA, 2008), bohužel ale není Váš popis dostatečný na přesné určení snímku a jde o pouhý odhad na základě klíčových slov: horror, rodina, mostrum a benzinová stanice.
„Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice.“ https://www.csfd.cz/film/183077-pod-kuzi/prehled/
V dalším pátrání doporučujeme zohlednit i následující informace, které mohou být nápomocné v identifikaci filmu: rok vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, žánr, či další dějové linky nebo specifické detaily, kterými snímek vynikal. Hledání filmů podle obsahu je často neúspěšné, jelikož mnoho snímků není v internetových databázích detailně popsáno.
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Lucka píše:
Neděle 17.11.2024 19:13
Zdravím, za boha nemohu najít jeden film který jsem kdysi měla na DVD. Začalo to tím, že mladá blondýna, mohlo ji být třeba tak 23, si vzala zpět do své péče syna, tomu mohlo být tak 4roky nějak. No a jemu se pochopitelně nechtělo, u pěstounské byl spokojený ale ona prostě jako jeho matka ho dostala zpět a byla příšerná, neuměla se starat, nezodpovědna... a film ukazuje její cestu životem, alkohol, drogy, prostituce... a tomu všemu prihlizel ten malý syn.. jak si na ni musel zvyknout a svým způsobem se spíš musel pak starat on o ní a ne ona o něj... snad někdo bude vědět... Google najde ledacos.. ale tohle bohužel neee. Jednalo se o americký film myslím, je to ale už hodně dlouho co jsem ho viděla, tudíž bude trochu i starší.
PSK - admin píše:
Pátek 22.11.2024 08:37
Dobrý den,
Vámi hledaný film se nám bohužel taktéž dohledat nepodařilo. Nalézt film dle určitého výseku z děje je velmi složité. Pokud byste si vzpomněla ještě na nějaké další sekvence a zápletky filmu, herce, kteří ve filmu hráli, popřípadě na nějaké další jiné doplňující informace, můžete zkusit pokročilé vyhledávání např. v české filmové databázi ČSFD (https://www.csfd.cz/) či v některém zahraničním vyhledávači filmů (např. https://www.imdb.com/search/title/; https://www.whatismymovie.com/; https://www.imdb.com/)
Služba PSK
Darina píše:
Čtvrtek 12.12.2024 20:31
film o holce ktera se prestehuje aby byla v bezpeci ma velkeho cerneho psa a jednou utece a najde v pasti v lese kralika. v pokoji ma proskleny strop a vidi na hvězdy.zije tam s nejakou pani teď nevím kdo to byl.zacina to pohřbem a prestehujou se kde je někdo v kočáre přepadne .
PSK - admin píše:
Pátek 13.12.2024 13:43
Dobrý den,
podle Vašeho popisu by se mělo jednat o film: Kletba Měsíčního údolí (The Secret of Moonacre) z roku 2008. Na trailer a popis se můžete podívat například zde: https://www.imdb.com/title/tt0396707/ .
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu