Moderátor olympijských her 1980
Text dotazu
Prosím, kdo byl český moderátor olympiády v Moskvě 1980. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
informaci, kteří sportovní komentátoři komentovali olympiádu v Moskvě v r. 1980, se nám bohužel nepodařilo dohledat.
Mezi sportovní komentátory Československé televize tehdy patřili např. Štěpán Škorpil, který komentoval např. i MS v atletice či Jan Slepička. Tito dva by tedy mohli být vážnými kandidáty na komentování OH v Moskvě, ale bohužel se nám to nepodařilo potvrdit.  V té době působil v televizi i Petr Vichnar, ale jak v rozhovoru říká, on se této olympiády - na rozdíl od většiny redakce - neúčastnil:
Přesto jste se stal velmi rychle uznávaným. Kdy nastal ten zlom?
Bylo to v době olympijských her v Moskvě v roce 1980, kam většina lidí z redakce odjela. S jedním slovenským kolegou jsme tak "odsloužili" celé zpravodajství. A povedlo se nám to, vybudovali jsme si respekt a dobrou pozici ve své profesi.
http://www.ibestof.cz/media-a-literatura/petr-vichnar-%E2%80%93-sportovni-redaktor-a-komentator.html
Procházeli jsme knihy o sportovních komentátorech, jejich vzpomínkách i o tehdejším vysílání Československé televize. Bohužel bez výsledku.
Pokud se o tuto problematiku hlouběji zajímáte, doporučujeme Vám obrátit se přímo na Českou televizi, ta by Vám jistě podala zcela přesnou odpověď (http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/archiv-a-programove-fondy-ct/; http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/kontakty/).
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2015 16:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu