publikace akademických pracovníků

Text dotazu

Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala, kde získat vyčerpávající informace o tuzemských i zahraničních publikacích akademických pracovníků / jedná se zejména o monografie/ z určité vysoké školy.
Vím o možnosti sestavení alertů z databází SCOPUS a Web of Science. Jaké existují další možnosti?
Děkuji velice za odpověď

Odpověď

Dobrý den,

domníváme se, že kromě databází Web of Science a Scopus byste mohla využít také databázi RIV = Rejstřík Informací o Výsledcích státem podporovaného výzkumu a vývoje (výsledky VaV), která shromažďuje podklady pro účely hodnocení výsledků účelově i institucionálně podporovaného výzkumu a vývoje z celé ČR a předání dat (publikací) do RIV je tak jednou ze základních podmínek pro poskytnutí institucionálních prostředků na výzkum a vývoj.

Rozhraní pro vyhledávání v RIV je dostupné na adrese http://www.isvav.cz/prepareResultForm.do, vhodnější je vyhledávat v Rozšířeném vyhledávání (možnost vpravo), které umožňuje zvolit také typ dokumentu (vyhledávací pole „Druh výsledku“). Publikace konkrétní vysoké školy nebo univerzity pak získáte v návěští „Předkladatel výsledku“, kde zadáte její název (např. Univerzita Karlova). Výsledky je možné omezit také pomocí roků nebo dalších kritérií.

V případě, že byste si při vyhledávání nevěděla rady, lze využít také nápovědu pro práci s databází - http://www.biomed.cas.cz/fgu/knihovna/riv_navod.html.

Většina vysokých škol či univerzit si také udržuje vlastní databázi publikační činnosti, některé obsahují velmi aktuální údaje, některé jsou zpracovány spíše retrospektivně. Uvádíme několik příkladů, hledáte-li publikace z konkrétní vysoké školy, měla byste databázi nalézt na jejích webových stránkách, pokud existuje.

* Univerzita Karlova - http://kram4.ruk.cuni.cz/bib09.html

* Univerzita Palackého v Olomouci - http://oldwww.upol.cz/skupiny/vyzkum/publikacni-cinnost/

* Ostravská univerzita v Ostravě - http://www.osu.cz/index.php?kategorie=20&id=1172

* Vysoká škola ekonomická v Praze - http://www.vse.cz/zdroje/vypis.php?ID_zdroje=29

Obor

Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura

Okres

--

Knihovna

Národní knihovna ČR

Datum zadání dotazu

11.10.2011 10:40

Přidat komentář

Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.

Kolik je 10 + 4?

Hledání v archivu