Slovo Merengue

Text dotazu

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat na porobnosti ohledně slova merengue, jedná se o to, co přesně tento význam znamená, v jakém je toto slovo rodě a jak se vyslovuje, zdali "merenka" nebo "merenge". Moc Vám děkuji za jakoukoli bližší informaci.

Odpověď

Dobrý den,

 

slovo  merengue se čte merenge. Jedná se o španělské slovo, mužského rodu, které v překladu znamená sněhová pusinka.

Označuje se jím styl hudby a tance z Dominikánské republiky. Pohyb nohou na tanečním parketu prý připomíná šlehání bílků.

Merengue  původně  tančily převážně nižší vrstvy obyvatelstva. V Dominikánské republice se merengue rozšířilo během vlády diktátora Rafaela Leonida Trujilla (1930 - 1961) a stalo se národním tancem.

 

Merengue má tříčtvrteční rytmus, tzv. pochodový. Na každou dobu se tančí jeden krok. Normální tempo merengue je rychlé, ale základní kroky jsou tak jednoduché, že je možné začít tančit bez jakékoli přípravy. Z doprovodných nástrojů v merengue uslyšíte především bubny, také akordeon či kytary.

 

Další informace naleznete na:

http://en.wikipedia.org/wiki/Merengue_(dance)

http://www.zumbaholky.cz/informace/rytmy-zumby-merengue/

Obor

Jazyk, lingvistika a literatura

Okres

--

Knihovna

Národní knihovna ČR

Datum zadání dotazu

06.06.2013 15:06

Přidat komentář

Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.

Zapište číslici "pět".

Hledání v archivu