Václav Černý (1905-1987)
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych vědět, zda existuje nějaká sekundární literatura, která se zabývá dílem Václava Černého. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, předpokládáme, že se Vám jedná o literárního kritika a historika Václava Černého.
Záznam z databáze národních autorit NK ČR:
Černý, Václav, 1905-1987
Narozen 26.3.1905 v Jizbici u Náchoda, zemřel 2.7.1987 v Praze. PhDr., profesor srovnávacích dějin literatury, literární historik a kritik, autor esejí, monografií, memoárů, překladatel z románských jazyků.
Na stránkách NK ČR jsou volně k dispozici zdroje ke zjištění sekundární literatury http://sigma.nkp.cz/F/ :
Báze ANL - Články v českých novinách, časopisech a sbornících, od roku 1991- Báze NKC - online katalog NK ČR
Zadáním jména do předmětového hesla budou nalezeny záznamy, doporučujeme přístup přes Rejstřík, neboť autorů se stejným jménem bylo více.
Po zadání do příslušného pole v Rejstříku a výběrem hesla Černý Václav (1905-1987) budou nalezeny relevantní záznamy, např.
Česká literární kritika 20. století : k 100. výročí narození Václava Černého. -- Vyd. 1.. -- Praha : Památník národního písemnictví, 2006. -- 390 s. : portréty
Pro články publikované do roku 1990 doporučujeme tištěnou bibliografii Články v českých časopisech 1953-1990, která je dostupná v NK ČR v Referenčním centru nebo v krajských knihovnách.
Pro úplnost dodáváme, že Ústav pro českou literaturu vystavuje na svých stránkách databáze k oboru http://www.ucl.cas.cz/katalog.html
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.03.2008 18:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu