ulice Meskářova v Praze
Text dotazu
Dobrý den, rád bych znal původ názvu ulice Meskářova v Praze Slivenci. Můžete mi prosím napsat, kdo byl tento Meskář, po němž je ulice pojmenována?
Děkuji vám, hezký den
Odpověď
Dobrý den,
Meskářova ulice ve Slivenci byla pojmenována už v roce 1948 po sliveneckém občanovi panu Josefu Meskářovi, který zahynul za druhé světové války v koncentračním táboře. Tato ulice byla přejmenována někdy před rokem 1970, protože byla na plánu pod chybným pojmenováním Mezkařova.
Zdroj: LAŠŤOVKA, Marek a kol. Pražský uličník. Encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. Praha: Libri, 1997. D. 1. (A - N). Heslo na straně 451.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2013 10:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu