Technologie nýtování Eiffelovi věže
Text dotazu
Dobrý den, velice by mne zajímalo, jakým způsobem nýtovali Eiffelovu věž.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme Vám za využití služby Ptejte se knihovny.
K Vašemu dotazu jsem dohledala publikace pojednávající o Eiffelově věži v Souborném
katalogu ČR (www.caslin.cz) (z názvů publikací lze předpokládat, že by mohly rovněž
obsahovat informace o technologii její stavby) a informace z prostředí volného internetu.
Zdroj: Souborný katalog ČR (www.caslin.cz), z uvedeného url u každého záznamu
si zobrazíte celý záznam, kde máte uveden přehled knihoven, které mají publikaci ve svém
fondu, případně můžete využít meziknihovní výpůjční služby, ale to je nutné se obrátit na knihovnu, které jste členem
1) 1889 : la Tour Eiffel et l'exposition universelle / Musée d'Orsay. -- Paris : Editions de la Réunion des musées nationaux, 1989. -- 269 s. : il.
ISBN 2-7118-2244-3 (brož.) viz záznam na této adrese: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002907218&local_base=SKC
2) Eiffel, Gustave, 1832-1923
The Eiffel tower : the three-hundred metre tower = La Tour de trois cents metres : planches / Gustave Eiffel ; text by Bertrand Lemoine ; [ed.: Brigitte Beier]. -- reprint. -- Hong Kong ; Köln ; London : Taschen, 2008. -- 160 s. : il., plány ; 43 cm
ISBN 978-3-8365-0903-9 (váz.) : Kč 1200,00
viz záznam na: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004058355&local_base=SKC
3) tento záznam přidávám pouze pro zajímavost k tématu
Harvie, David. Eiffel : the genius who reinvented himself / David I. Harvie. -- 1st pub.. -- Stroud : Sutton, 2004. -- xvi, 282 s., [6] s. obr. příl. : il. ; 23 cm. ISBN 0-7509-3308-9 (váz.)   ISBN 978-0-7509-3308-7 (chyb.)
viz záznam na této adrese: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003951848&local_base=SKC
4) Marrey, Bernard, 1932-
Der Eiffelturm / Bernard Marrey. -- Paris : Monum, 2001. -- 64 s. : barev. il.. -- (Itinéraires) (Éditions du patrimoine)
ISBN 2-85822-623-7 (brož.)
viz záznam na této adrese: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004373664&local_base=SKC
Zdroj: Volný internet
http://www.tour-eiffel.com/everything-about-the-tower/themed-files/69
https://cs.wikipedia.org/wiki/Eiffelova_v%C4%9B%C5%BE
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
05.01.2012 13:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu