Syntax
Text dotazu
Dobrý den,
nemůžu nikde najít v knihách historický vývoj parataxe a hypotaxe.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
k tématu vývoje hypotaxe a parataxe Vám doporučujeme prohlédnout především následující dokumenty, které se věnují historickému pohledu na syntax a jeho vývoji:
* SVOBODA, Karel. Kapitoly z vývoje české syntaxe, hlavně souvětné. 1. vyd.. Praha : Univerzita Karlova, 1988. 243 s.
* HOŠNOVÁ, Eva. K vývoji české syntaxe : (ve vědeckých textech z poslední čtvrtiny 19. století). Vyd. 1.. Praha : Karolinum, 1994. 148 s. ISBN 80-7066-844-X.
* GEBAUER, Jan. Historická mluvnice jazyka českého. Díl IV, Skladba. K vydání upravil  František Trávníček. Vyd. 2., V Academii 1.. Praha : Academia, 2007. v, 763 s. ISBN 978-80-200-1557-0
* Otázky slovanské syntaxe : Sborník brněnské syntaktické konference, 17.-21.4.1961. 1. vyd.. Praha : SPN, 1962. 465 s.
- knihu si registrovaní uživatelé mohou objednat prostřednictvím naskenovaného katalogu KATIF, který je dostupný na adrese http://katif.nkp.cz/ . Pro dohledání publikace zvolte Generální katalog II ( http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx ) /ORGANIZ - PETRD/ OT-OTTE/ záznm č. 338.
Signatura 54 G 6174, při vyplnění objednávky je třeba uvést, že se jedná o svazek 85, Spisy Univerzity J.E.Purkyně v Brně
Informace by také mohli být obsaženy v publikacích:
* Principy strukturní syntaxe. [Díl] III, U pramenů moderní syntaxe : Skriptum pro posl. matematicko-fyz. fakulty Univ. Karlovy. Sest. Petr Sgall, Oldřich Leška. 1. vyd..  Praha : Univerzita Karlova, 1984. 127 s
* FISCHER, Olga. Morphosyntactic change : functional and formal perspectives. 1st pub.. Oxford : Oxford University Press, 2007. xviii, 378 s. ISBN 978-0-19-926705-7 (brož.) * 978-0-19-926704-0 (váz.)
* BAUER, Jaroslav. Vývoj českého souvětí. 1. vyd.. Praha : ČSAV, 1960. 402 s.
Záznamy knih spolu s možností jejich objednání (pokud jste registrovanou uživatelkou NK ČR) naleznete v online katalogu NKC na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ . Dostupnost dokumentů ve fondech ostatních českých knihoven naleznete v Souborném katalogu ČR na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2008 11:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu