Španělsko
Text dotazu
Zeměpisné názvy měst,hor,provincií,pohoří a řek Španělska začnající psmenem L.
Odpověď
Dobrý den,
v rámci služby Ptejte se knihovny Vám můžeme pomoci nalézt vhodnou literaturu k tématu.
Nejpodrobněji jsou zeměpisná jména Španělska rozepsána ve španělsky psaných dokumentech. Doporučujeme proto vycházet především z těchto dokumentů.
V Národní knihovně ČR jsou mimo jiné dostupné následující tituly:
* GARCÍA SÁNCHEZ, Jairo Javier. Atlas toponímico de España. Madrid : Arco/Libros, c2007. ISBN 978-84-7635-660-9.
* España [kartografický dokument] : mapa = Spain = Espagne = Spanien. [S.l.] : Turespaña, 1998.
* Atlas Gráfico de España : Indice general de topónimos. Madrid : Aguilar, 1980.
Ve fondu ostatních knihoven (dle Souborného katalogu SKC: http://aleph.nkp.cz/cze/skc)
*  España [kartografický dokument] = Spain = Spanien = Espagne ; Portugal. Ostfildern : MairDumont, [2008?].
*  Espana [kartografický dokument] = Espagne : carte = Spain : map = Spanien : Landkarte : mapa. [S.l.] : Turespana, [2003].
Některé česky psané průvodce obsahují taktéž rejstříky místních jmen (např.):
* Španělsko. 3., (rozš.) vyd. V Praze : Ikar, 2007. ISBN 978-80-249-0958-5.
* Španělsko : turistický průvodce. 1.vyd. Brno : Jota, 2005. ISBN 80-7217-312-X.
V těchto dokumentech jsou ovšem uvedena již pouze vybraná místa.
Na internetu nabízí abecední seznam španělských měst server:
* http://www.celysvet.cz/mesta-spanelsko?
Na Wikipedii naleznete přehled španělských provincií a krajů:
* http://en.wikipedia.org/wiki/Comarcas_of_Spain
* http://en.wikipedia.org/wiki/Provinces_of_Spain
Názvy španělských řek, hor a pohoří uvádějí následující interentové stránky:
* http://www.iberianature.com/material/rivers.html#watersheds
* http://www.aularagon.org/files/espa/atlas/riosEspanaGrand.htm
* http://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Monta%C3%B1as_de_Espa%C3%B1a
* http://www.vacation2spain.com/themes.php?theme=Mountains
Využít můžete samozřejmě i map, které jsou součástí různých atlasů (např.):
* Školní atlas světa [kartografický dokument]. [1. vyd.]. Vizovice : SHOCart, 2004. ISBN 80-7224-031-5.
* Atlas světa [kartografický dokument]. Praha : Reader's Digest Výběr, 2009. ISBN 978-80-7406-032-8.
* Nový velký atlas světa [kartografický dokument]. 1.vyd. V Praze : Euromedia Group - Knižní klub, 2008. ISBN 978-80-242-2180-9.
Další literaturu k tématu můžete nalézt prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborném katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc či Jednotné informační brány: http://www.jib.cz/ .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2010 13:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu