Složení výfukových plynů
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na co možná nejpodrobnější složení výfukových plynů a jestli jsou pro to nějaké limity stanovené zákonem. Jde mi nejvíce o to složení, dostal jsem za úkol vypracovat referát o SMOGU. (Jelikož je výfukový plyn jeden ze zdrojů vzniku smogu potřeboval bych znát jeho složení)
Odpověď
Dobrý den,
složení výfukových plynů můžete nalézt na internetu například v dokumentu: "Vývoj složení emisí z automobilové dopravy v závislosti
na technickém pokroku v konstrukci vozidel", který naleznete na: http://www.recetox.muni.cz/sources/transformace/Autoemise_TR116.pdf .
Nebo v dokumentu "Evropské emisní normy" dostupné na :http://envi.upce.cz/pisprace/prezencni/04/27_SP_05_06.pdf . Oba dokumenty jsou autorským dílem.
Legislativní dokumenty:
Vyhláška Ministerstva dopravy a spojů ze dne 7. srpna 2001 o technických prohlídkách a měření emisí vozidel:
http://www.sagit.cz/pages/sbirkatxt.asp?zdroj=sb01302&cd=76&typ=r
normy:
ČSN 83 4421 : Ochrana ovzduší. Emise znečišťujících látek z motorových vozidel. Názvosloví a rozdělení. Účinnost od 01.leden 1983 - máme k dispozici v STK
ČSN 83 5707 : Ochrana ovzduší. Měření a hodnocení znečištění ovzduší automobilovou dopravou. Účinnost od 01.březen 1988 - máme k dispozici v STK
Publikace nalezené za využití souborného katalogu Caslin na www.caslin.cz, vyhledávací termín: výfukové plyny
Hlavní: záhlaví Šuta, Miroslav, 1969-
Název: Účinky výfukových plynů z automobilů na lidské zdraví / Miroslav Šuta
Nakl. údaje Plzeň : Děti Země, 2008
Popis (rozsah) 30 s. : il. ; 21 cm
Dostupné v:
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1214.120
CBA001 [Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice]
KLG001 [Středočeská vědecká knihovna Kladno] -- sign. J 264982
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-201.980
OSA001 [Moravskoslezská věd.knih. Ostrava] -- sign. G 316.734
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 391A57704
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. N202078
Hlavní záhlaví Petrás, Zdeněk
Název Měření emisí / [Autoři: Zdeněk Petrás, Antonín Růžička]
Vydání 1. vyd.
Nakl. údaje Praha : Robert Bosch, c 1997
Popis (rozsah) 63 s. : il. ; 30 cm
Dostupné v:
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. TK-A-0263.617
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.06.2009 12:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu