slovo "krážem"
Text dotazu
krážem (ze souvětí křížem krážem)
Odpověď
Dobrý den, samostatně se slovo "krážem" neužívá. Slovníky jazyka českého uvádějí slovo pouze ve spojení "křížem krážem", kde slovo krážem umocňuje pocit pohybu všemi směry (prošel svět křížem krážem).
S dotazy na český jazyk se můžete obracet také na Jazykovou poradnu ústavu pro jazyk český AV ČR:
http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.php?page=poradna.
Použitá literatura:
*  Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost : s Dodatkem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. 2., opr. a dopl.vyd. Praha : Academia, 1994. ISBN 80-200-0493-9.
*  Slovník spisovného jazyka českého. 1. vyd. Praha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1960-1971.
*  Příruční slovník jazyka českého. V Praze : Státní nakladatelství : Školní nakladatelství : SPN, 1935-1957.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2009 14:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu