slepice
Text dotazu
Kdy se poprvé začaly na světě chovat slepice?
Odpověď
Dobrý den,
slepice, tj. kur domácí (Gallus domesticus) vznikl z kura bankivského (Gallus gallus), zdomácněn byl kolem r. 2000 před naším letopočtem. Chov kura se zřejmě šířil z Indie. V Evropě byl chován již v předřímské době.
Podle:
Universum : všeobecná encyklopedie. -- Vyd. 1.. -- Praha : Odeon, 2000-2001. -- 10 sv. : il. (některé barev.), mapy, portréty ; 25 cm
Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. -- Praha : J. Otto, 1888-1909. -- 28 sv. : il. ; 25 cm
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.02.2008 10:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu