Škvorecký: Tankový prapor - předmluva
Text dotazu
Dobrý den, prosím Vás o pomoc při hledání \"ztracených slov\" v předmluvě ke Škvoreckého Tankovému praporu od J. Voskovce. Ve vydání z roku 1990 (Galaxie, 1. vyd.)se v předmluvě na straně 8 objevují slova \"... malé násobilky hokynářských účtů, chřipek, SRAND, VELKOZBABĚLSTVÍ A MINIHEROISMU, ZOUFALSTVÍČEK či arcinadějí - k tomu nám scházel...\" Ve vydání např. Ivo Železný, 1998, již ta slova, která jsem napsala velkými písmeny, chybí (s.10). Dotaz zní:bylo by možné zjistit, ve kterém vydání k této změně došlo a kdo byl odpovědným redaktorem vydání?
Odpověď
Dobry den, podle elektronickeho katalogu NK CR - baze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) vysly v letech 1990-1998 v cestine pouze tri vydani Tankoveho praporu (1990, 1991 a 1998), jejich zaznamy z NKC jsou v priloze.
Vydani z roku 1991 bylo (podle udaju z tiraze) dotiskem 1.vydani. Predmluva je tedy stejna jako ve vydani z roku 1990.
Ve vydani z roku 1998 skutecne zminena slova nejsou v predmluve uvedena. Tuto knihu pripravila k vydani Lenka Scerbanicova (Ščerbaničová), edicni poznamku napsal Michal Spirit (Špirit) a odpovednou redaktorku byla Marie Valkova (Válková).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 18:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu