Skleničková, Jaroslava: Jako chlapce by mě zastřelili
Text dotazu
Prosím zjistit přesný název knihy "Kdybych byla chlapec, tak mě zastřelili" Podle kusých informací čtenáře, by se mělojednat o historii vypálení Lidic nebo Javoříčka. Děkuji za poskytnutí informací o tomto titulu.
Odpověď
Dobrý den, patrně jde o následující knihu. Podařilo se nám ji vyhledat v České národní bibliografii (http://sigma.nkp.cz/F/).
Skleničková, Jaroslava, 1926-
Jako chlapce by mě zastřelili-- : příběh nejmladší lidické ženy / Jaroslava Skleničková ; k vydání připravila Jana Havlíková. -- Vyd. 1.. -- Praha : Prostor, 2006. -- 158 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 18 cm. -- (Česká paměť ; sv. 6) ISBN 80-7260-164-4 (váz.) : Kč 195,00
* Skleničková, Jaroslava, 1926-
* Lidice, vyhlazení, 1942
* válečné zločiny -- Československo -- 1942
* druhá světová válka, 1939-1945 -- Československo
* děti a válka -- Československo
* Lidice (Česko) -- dějiny
* autobiografické vzpomínky
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.04.2009 15:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu