Singer
Text dotazu
Dobrý den, prosím o informaci o vydaných knihách
(českých i zahraničních), týkající se životopisu spisovatele židovského
původu I.B.Singera - nositele Nobelovy ceny.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
elektronický katalog Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) k životu Isaaca Bashevise Singera nabízí následující publikace:
* ZAMIR, Jisrael. Cesta za mým otcem, Isaacem Bashevisem Singerem. Praha: Volvox Globator, 1999. 238 s.; 21 cm. ISBN 80-7207-287-0.
* židovští spisovatelé -- Spojené státy americké -- 20. stol. * izraelští spisovatelé -- 20. stol. * američtí spisovatelé -- 20. stol. * biografie
* Conversations with Isaac Bashevis Singer / Isaac Bashevis Singer and Richard Burgin. New York : Farrar, Straus and Giroux, 1986, c1985. x, 178 s. ; 21 cm. ISBN 0-374-51994-3.
* Singer, Isaac Bashevis, 1904-1991 * židovští spisovatelé -- Spojené státy americké -- 20. stol. * rozhovory
* Isaac Bashevis Singer: an album / edited by Ilan Stavans ; biographical commentary by James Gibbons. New York : The Library of America, c2004. 127 s. : il., faksim., fot. ; 23 cm. ISBN 1-931082-64-2.
* Singer, Isaac Bashevis, 1904-1991 * spisovatelé píšící jidiš -- Spojené státy americké -- 20. stol. * židovští spisovatelé -- Spojené státy americké -- 20. stol. * biografie
* SINGER, Isaac Bashevis. Láska a vyhnanství. Praha: Argo, 1997.337 s.; 21 cm. ISBN 80-7203-146-5.
* Singer, Isaac Bashevis, 1904-1991 * romány * autobiografie
* Singer: krajiny paměti / Agata Tuszyńska ; [z polského originálu ...přeložila Vlasta Dvořáčková]. Jinočany : H & H, 2006. 342 s. : portréty ; 22 cm. ISBN 80-7319-050-8.
* Singer, Isaac Bashevis, 1904-1991 * spisovatelé píšící jidiš -- Spojené státy americké -- 20. stol. * židovští spisovatelé -- Spojené státy americké -- 20. stol. * vzpomínky
* SINGER, Isaac Bashevis. Světnice, kde otec soudil. Praha: Argo, 2003. 292 s.; 21 cm. ISBN 80-7203-521-5.
* Singer, Isaac Bashevis, 1904-1991 * židovští spisovatelé -- 20. stol. * Varšava (Polsko) -- náboženské poměry -- 20. stol. * americké povídky * jidiš povídky * autobiografické povídky
Další publikace, především cizojazyčné, může obsahovat Souborný katalog ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ). Můžete je nalézt zadáním spojení isaac bashevis singer do vyhledávacího pole Předmět.
Pokud máte zájem o úplný přehled děl k danému tématu, doporučili bychom hledat také v zahraničních zdrojích, jako světovém souborném katalogu WorldCat, který je dostupný v rámci placené databáze OCLC FirstSearch nebo ve volné verzi na http://www.worldcat.org. Databáze OCLC FirstSearch je k dispozici pro registrované uživatele s platným čtenářským průkazem také v Národní knihovně (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#oclc ), je možné v ní vyhledávat buď přímo z počítačů NK ČR, nebo prostřednictvím vzdáleného přístupu i mimo budovu knihovny (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104). Z dalších zahraničních katalogů by také mohl být vhodný katalog Library of Congress v USA (http://catalog.loc.gov), katalog British Library (http://catalogue.bl.uk/F/?func=file&file_name=login-bl-list ), Karlsruher Virtueller Katalog - KVK (http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk.html ), který umožňuje vyhledávání v souborných katalozích jednotlivých spolkových zemích Německa, souborných katalozích Velké Británie, Rakouska a Švýcarska a dalších zdrojích, nebo The European Library (http://www.theeuropeanlibrary.org/portal/libraries/map_en.html ), portál nabízející informace o fondech evropských národních knihoven.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.05.2011 08:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu