sekundární literatura (Isaac Newton)
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi prosím poradit, jaká je sekundární literatura k dílu Isaaca Newtona "Matematické principy přírodní filozofie"? Děkuji moc.
Odpověď
Dobrý den, služba Ptejte se knihovny nezpracovává přehledy sekundární literatury - tedy seznamy dokumentů (knihy, články, statě ze sborníku, recenze atd.), které se dané práci věnují. K tomuto účelu slouží rešeršní služby.
Tato služba Vám může pomoci se zdroji, které je možné využít pro vyhledání sekundární literatury:
Zdroje NK ČR http://sigma.nkp.cz/F/
Báze NKC - různá vydání obsahují seznam literatury k tématu Báze ANL - články pod roku 1991- báze neobsahuje článek k Vámi uvedené práci, ale obecněji články k I. Newtonovi (zde také může být zmínka o konkrétním dílu), např.
Byl Newton opravdu vědcem osvícenství? / Otakar Jelínek
In: Teologické texty. -- ISSN 0862-6944. -- Roč. 12, č. 1 (2001), s. 12-15
Isaak Newton - I have calculated it. (Vypočítal som to) / Dušan Jedinák. -- 3 obr
In: Rozhledy matematicko-fyzikální. -- Roč. 74, č. 2 (1997), s. 80-83
Tištěná bibligrafie Články v českých časopisech za roky 1953-1990 - dostupná v Referenčním centru NK ČR nebo retrospektivní lístková bibliografie 1945-1952 - více o ní:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_retrospektiva1945_1952.htm
Vzhledem k tomu, že jste nenapsala, v jakém jazyce má být sekundární literatura, doporučujeme také zahraniční licencované zdroje. Seznam zdrojů, které mohou využívat registrovaní uživatelé NK ČR, naleznete na
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3 , doporučujeme kontaktovat knihovnu na Vaší škole, jistě také poskytuje přístup k licencovaným zdrojům, včetně školení pro práci s nimi.
Z volných zdrojů doporučujeme využít světový souborný katalog WorldCat http://www.worldcat.org pro získání dokumentů vydaných v různých jazycích k tématu či vyhledávání pomocí Google Scholar http://scholar.google.com.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.10.2009 07:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu