SDH Pražské Předměstí
Text dotazu
Dobrý den, chci se zeptat, kdy zanikl sbor dobrovolných hasičů na Pražském Předměstí (Hradec Králové), resp. místní jednota Československého svazu požární ochrany, a je známo kde měl zbrojnici? Předem díky!
Odpověď
Dobrý den,
informace, které vás zajímají, v našich dostupných zdrojích nejsou. Nejspíš byste je našel v oblastním archivu  Hradce Králové http://vychodoceskearchivy.cz/hradeckralove/. Našli jsme však dvě pamětní knihy v digitální podobě, viz níže, kde by mohly informace být, ale musíte si text projít sám.
http://vychodoceskearchivy.cz/ebadatelna/zobrazeni-publikace-hradec/?adresar=CZ_225101010_1290_p3&nadpis=Pam%C4%9Btn%C3%AD+kniha+obce+Pra%C5%BEsk%C3%A9+P%C5%99edm%C4%9Bst%C3%AD+1918+-+1939&strana=1
Pamětní kniha obce Pražské Předměstí 1918 - 1939
http://vychodoceskearchivy.cz/ebadatelna/zobrazeni-publikace-hradec/?adresar=CZ_225101010_1290_p2&strana=45&nadpis=Pam%C4%9Btn%C3%AD%20kniha%20obce%20Pra%C5%BEsk%C3%A9%20P%C5%99edm%C4%9Bst%C3%AD%201225%20-%201918
Pamětní kniha obce Pražské Předměstí 1225 - 1918 Str. 41 je např. záznam - 13.10.11 - Podpůrný sbor dobrovolných hasičů
Posíláme vám další odkazy, které sice nejsou zcela relevantní vašemu dotazu, ale mohly by vás zajímat:
http://zpravy.hradeckralove.cz/dobrovolni-hasici-z-placic-uz-brzy-nastartuji-svuj-vanocni-darek-15616/
V Národní digitální knihovně v systému Kramerius na www.nkp.cz je v několika příspěvcích zmíněn královéhradecký hasičský sbor, ale informace o vzniku, zániku nebo zbrojnici tam není.
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/5988944
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/6082326
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/6794686
Doporučujeme obrátit se na městský úřad Hradce Králové http://www.hradeckralove.org/  nebo na instituci hasičů, viz níže, třeba by se dochovala nějaká kronika nebo by vám mohli jinak poradit.
http://hradec-kralove.nejlepsi-adresa.cz/firmy/Urady-instituce/Hasici/
http://najisto.centrum.cz/124583/sdruzeni-hasicu-cech-moravy-a-slezska-okresu-hradec-kralove/
Na Magistrát města Hradec Králové http://www.hradeckralove.org/urad/magistrat jsme se  obrátili,  na náš dotaz se nám zatím neozvali, třeba budete mít větší štěstí.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.05.2014 13:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu