Sčítání lidu
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, kde lze nalézt sčítání lidu z let 1900 a 1921 pro obec Mšeno (Mělník).
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
najít tyto údaje je velmi jednoduché. Stačí zadat kraj: Středočeský, okres: Mělník a obec: Mšeno do tabulky  a databáze Českého statistického úřadu Vám najde jednoznačnou odpověď.
Odkaz: https://www.czso.cz/csu/sldb/pocet-obyvatel-a-domu-podle-vysledku-scitani-od-roku-1869
Ve Vašem případě tedy v roce 1900 bylo v obci Mšeno evidováno 2925 obyvatel a 501 domů, v roce 1921 najdete v téže obci 2788 obyvatel a 467 domů.
Pokud bude potřebovat další údaje, obraťte se na Český statistický úřad na kontaktním e-mailu: nfoservis@czso.cz.
Co se týče sčítacích operátů z roku 1900 a 1921, ty jsou umístěny v SOKA  Mělník, e-mail: soka-melnik@soapraha.cz
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.03.2017 23:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu