Rudé právo v letech 1920-1938
Text dotazu
Dobrý den,
hledám jakýkoliv materiál k deníku Rudé právo v letech 1920-1938.
Odpověď
Dobrý den,
informace o vzniku Rudého práva můžete nalézt v následujících publikacích:
*  30 let Rudého práva. Praha : Rudé právo, [1950]
*  DOLEJŠÍ, Vojtěch. 40 let Rudého práva. 1. vyd. Praha : SNPL, 1960.
*  Svědek a bojovník : 50 let Rudého práva.  1. vyd.  Praha : Svoboda, 1970.
*  DOLEJŠÍ, Vojtěch. Noviny a novináři : z poznámek a vzpomínek. 1. vyd.
Praha : NPL, 1963.
Přehled jednotlivých podnázvů, vydavatelů a příloh nabízí bibliografie
novin:
*  Česká retrospektivní bibliografie. Řada 1, Noviny. Noviny České republiky 1919-1945. Brno : Sdružení knihoven ČR, 2004.
Ročníky 1920 - 1938 Rudého práva vlastní v České republice knihovny (dle
databáze: Periodika vydávaná v českých zemích
(http://aleph.mzk.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=sbp01_per):
* Knihovna Národního muzea  (Z 18 A 1)
* Parlamentní knihovna  (C 54)
* Národní knihovna ( 54 B 1389 - Naskenované katalogy (KATIF):
http://katif.nkp.cz/, Generální katalog III, PRACE/W-PREE, číslo záznamu:
325)
* Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice
* Vědecká knihovna Olomouc (IV 82.061, ročníky: 1934-1937)
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.10.2010 08:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu