Rudé Právo 1964
Text dotazu
Pekny den, potrebovala bych se podivat na Rude Pravo z roku 1964 ale to jsem nikde nenasla.Mohu se optat cim to je? Nebo jsem se pouze divala, ti predem dekuji za zaslani odkazu.
Odpověď
Dobrý den,
Rudé právo z roku 1964 naleznete ve fondu různých knihoven v České republice, k dohledání můžete využít např. Souborný katalog Periodik (báze SKCP, http://aleph.nkp.cz/F/). U záznamu novin zde naleznete seznam knihoven, které dokument vlastní.
Pokud jste čtenářkou Národní knihovny ČR, můžete využít digitální knihovnu Kramerius (http://kramerius.nkp.cz), kde naleznete digitalizované Rudé právo za roky 1945-1983. Vyhledávat v digitální knihovně lze volně, plné texty jsou však volně dostupné pouze do roku 1890 - tzn. všechna novější vydání lze v plném textu zobrazit pouze na vybraných počítačích v Národní knihovně ČR (konkrétně např. v Referenčním centru).
Zajímavý by pro Vás také mohl být odkaz na digitalizovaný archiv časopisů Ústavu pro českou literaturu AV ČR, který naleznete na adrese http://archiv.ucl.cas.cz/. V seznamu titulů naleznete také Rudé právo a zde i rok 1964, http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=RudePravo.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.09.2013 14:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu