Rozdíl mezi vínovicí a brandy
Text dotazu
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda existuje rozdíl mezi pojmy vínovice a brandy. Pokud ano, jaký. V některých textech jsou oba pojmy používány jako synonymum, jinde jako pojmy rozdílné.
Děkuji!
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Alkoholickými nápoji a jejich charakteristikou se zabývají následující publikace:
Ševčík, Libor. Šumivá vína a brandy: hledání pravdy o víně. 1. vyd. Praha: Grada, 2000. 160 s., [4] s. obr. příl. ISBN 80-7169-702-8. Záznam dostupný z: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000983811&local_base=SKC
Vilmorin, Louise de. Cognac. Paris: Remy Martin, 1962. [34] s. Záznam dostupný z: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=005461537&local_base=SKC
Dyr, Josef et al. Výroba slivovice a jiných pálenek. 4., dopl. vyd. Praha: Maxdorf, [1999?]. 219 s. ISBN 80-85800-80-2. Záznam dostupný z: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000971345&local_base=SKC
Výše uvedené publikace nejsou dostupné u nás v knihovně, ale můžete si je vypůjčit přes meziknihovní výpůjční službu (https://www.techlib.cz/cs/2731-meziknihovni-sluzby-a-objednavani-clanku), pokud se u nás zaregistrujete (https://www.techlib.cz/cs/2691-registrace-a-volny-vstup).
Pokud byste chtěl zjistit ještě další informace, vztahující se k tématu, přikládáme Vám další užitečné odkazy:
http://www.dobravinoteka.cz/magazin-o-vine/Vyroba-vinovice-122
http://www.zahrada.cz/forum/paleni/destilace-vina-vinovice-5207/?kotva=destilace-vina-vinovice-192209
http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59117980-palenky-z-vina-nejsou-jen-konak-a-grappa-seznamte-se-s-nimi
https://cs.wikipedia.org/wiki/Brandy
http://www.brandy.cz/
http://www.brandy.cz/clanky/co-je-to-brandy-co-je-to-konak.html
Pokud budete mít další dotazy, neváhejte se na nás obrátit.
S pozdravem
Vojtěch Turek
Oddělení informačních služeb
Národní technická knihovna
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
04.04.2016 21:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu