Rosolova ulice
Text dotazu
Po kom je pojmenovaná ulice Rosolova v Pelhřimově?
Napadl mě tento muž, ale nevím, co měl společného s Pelhřimovem.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Emanuel_Rosol
Odpověď
Dobrý den,
na internetových stránkách města Pelhřimova se můžete dočíst, že zdejší
ulice Rosolova nese jméno Antonína Rosola, sládka pelhřimovského pivovaru a
majitele hotelu na pelhřimovském náměstí. Antonín Rosol zastával v letech
1886 - 1896 a 1900 - 1907 úřad starosty města. Ulice Rosolova byla
pojmenována městským zastupitelstvem na základě návrhu Musejního spolku v
Pelhřimově v roce 1938.
Zdroj: https://www.mupe.cz/seznam-ulic-a-mistnich-nazvu/ds-1704
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.03.2012 12:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu