Roman Ráž: Šokmistr
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mně, prosím, poradit, kde je možno objevit nějakou recenzi na knihu Romana Ráže ŠOKMISTR? Vyšla poprvé r. 1985 a pak vR. 1990. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, pro vyhledání recenzí můžete použít článkové databáze v elektronické podobě
- databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl), která však zahrnuje články až od r. 1991 nebo oborové Bibliografie české literární vědy budované Ústavem pro českou literaturu AV ČR (http://isis.ucl.cas.cz/).
Prošli jsme databázi ANL, avšak s nulovým výsledkem, v Bibliografii ÚČL (Česká literární věda 1981-1996) jsme na knihu Šokmistr nalezli několik
recenzí:
1) "Zbyteční lidé" naší doby. / Štěpán Vlašín. In: Kulturní práce. - Roč. 26, č. 12. - 1986. - S.16
Američanka. [román] / Vladimír Přibský. - Praha, Mladá fronta 1985. - 222 s.
[Recenze; mj.o knihách: Nenadál Radoslav, Rakvářova dcera a jiné prózy; Ráž Roman, Šokmistr.]
2) Karikatura poněkud samoúčelná. / Jan Lukeš. In: Svobodné slovo. - Roč. 42, č. 118 (22.5.). - 1986. - S.5
Šokmistr. [román] / Roman Ráž. - Praha, Čs. spisovatel 1985. - 363 s.
[Recenze.]
3) Otvírání padoušských studánek aneb Ze života nemehla. / Petr Nový. In: Tvorba. - Č. 11 (19.3.), příl. Kmen, č.11. - 1986. - S.11 Šokmistr. [román] / Roman Ráž. - Praha, Čs. spisovatel 1985. - 363 s.
[Recenze.]
4) Roman Ráž, Šokmistr. Podepsáno frý. In: Květy. - Roč. 35, č. 52 (26.12.).
- 1985. - S.41
[Recenze.]
5) Neschopný šokmistr. / Ladislav Vacina. In: Rudé právo. - Roč. 66, č. 31 (6.2.). - 1986. - S.5
[Recenze.]
6) Z nových knížek. Podepsáno (jý). In: Signál. - Roč. 22, č. 10 (4.3.). - 1986. - S.24
Všechny mé lásky. [román] / Stanislav Rudolf. - Praha, Čs. spisovatel 1985 [Kritický přehled; dále hodnoceny knihy: Ráž Roman, Šokmistr; Pluhař Zdeněk, Opona bez potlesku.]
7) Takový jsme byli? Podepsáno db. In: Nové knihy. - Č. 24 (13.6.). - 1990.
- S.3
Šokmistr. [román] / Roman Ráž [Recenze.]
Z tištěných zdrojů potom pro období 1953-1990 existuje tištěná bibliografie Články v českých časopisech, která ve většině případů zarhnuje i autorský a předmětový rejstřík. Tato bibliografie je dostupná prezenčně na základě čtenářského průkazu či jednodenní vstupenky ve studovně Referenčnícho centra NK ČR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.02.2009 10:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu