Román Opožděné štěstí
Text dotazu
Dobrý den, na jaře roku 1939 vycházel v románové
příloze Moravsko-ostravského poledního listu (redigované spisovatelem, prof.
Martínkem) román Opožděné štěstí od Alexandra Berndorfa. Marně po těchto
novinách s tímto románem pátrám. Můžete mi prosím pomoci, kde by se daly
nalézt?
Mějte se pěkně.
Odpověď
Dobry den,
bohuzel Vami hledany roman se ve vydani Poledniho ostravskeho deniku nenachazi. Denik romanovou prilohu ma, ale bohuzel tam tento roman asi nevychazel.
Periodikum Moravsko-ostravsky poledni list bylo nekolikrat prejmenovano az na Ostravsky denik; pod timto nazvem vychazel prave v letech 1938-1939.
Ve fondu NK ČR periodikum z roku 1938, (ten se uvadi v Alexandr Berndorf.
Personalni bibliografie. Plzen: Statni vedecka knihovna, 1998.), ani 1939, (uvadite Vy), periodikum není. Dotaz jsem konzultovala s kolegyni s Vedecke knihovny v Olomouci, kde maji vsechny potrebne roky.
V personalni bibliografii se na s.8 pise: 2.2.1. Proza - romany. Berndorf,
A.: Opozdene stesti. (Vydano v Ostravskem deniku 1938.) Zatim nevim, kde jinde hledat; je zjevne, ze roman existoval. Doporucuji obratit se na Literarni archiv Pamatniku narodniho pisemnictvi v Praze na Strahove http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/ , zda u nich neni ulozena literarni pozustalost A. Berndorfa a tam by mohl byt i rukopis romanu nebo nejake informace k problematice, ktera Vas zajima.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.10.2011 07:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu