Román Janka
Text dotazu
Sháním knihu, která u nás kdysi
vyšla a má následující děj: odehrává se to v době první světové války (cca v
době epidemie španělské chřipky), hlavní hrdince zemřou rodiče a je
vychovávána v klášteře. Jmenovalo se to tuším podle ní Janka, ale žádnou
knihu s tímto názvem nemohu najít.
Odpověď
Dobry den,
domnivame se, ze mate na mysli roman Janka, ktery vysel v roce 1941, autorkou je Olga Barenyi (viz.BARÉNYI Olga, zdroj overeni dat Lexikon české literatury. Osobnosti,díla,instituce. 2/II. K-L. Praha 1993.)
BARENYIOVA, Olga. Janka. Praha: Sfinx, Bohumil Janda, 1941.
signatura NK CR 54 F 14534
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.07.2008 09:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu