rod Popardowski
Text dotazu
Přesná formulace dotazu: Dobrý den, pátrám po historii polského rodu Popardowski. Mělo by se jednat o šlechtický rod. Hledám cokoliv o historii tohoto rodu, erb a podobně. Můžete mi pomoci, v kterých knihách bych našla něco k tomuto šlechtickému rodu? Dostala jsem také neověřenou informaci, že v ČNK jsou výtisky knih s polskými erby.
Odpověď
Dobrý den, prošli jsme ještě několik knih o polské šlechtě z fondu NK ČR, které jsou uložené v Centrálním depozitáři Hostivař, bohužel však bez úspěchu.
prověřené knihy o polské šlechtě z fondu NK ČR:
Dziedzictwo : ziemianie polscy i udział ich w życiu narodu. Kraków : Znak, 1995. 296 s., [84] s. obr. příl. ISBN 83-7006-402-7 signatura NK ČR: G 176657
Świderska-Włodarczyk, Urszula.  Mentalność szlachty polskiej XV i XVI wieku. Poznań : Księgarnia Świętego Wojciecha, 2003. 239 s. ISBN 83-7015-694-0.
signatura NK ČR: G 177425
DWORZACZEK, Włodzimierz. Leliwici Tarnowscy : Z dziejów moźnowładztwa Małopolskiego wiek XIV-XV. Warszawa : Pax, 1971. 349 S.
signatura NK ČR: T 026817
Album armorum nobilium Regni Poloniae XV-XVII saec. : herby nobililitacji i indygenatów XV-XVIII w. Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-kłodowskiej, 2001. 875 s. ISBN 83-227-1715-6.
signatura NK ČR: G 172736
TAZBIR, Janusz. Kultura szlachecka w Polsce : rozkwit - upadek - relikty. Poznań : Wydawnictwo Poznańskie, 1998. 343 s. ISBN 83-86138-00-9.
signatura NK ČR: G 167269
ZIELINSKA, Teresa. Poczet polskich rodów arystokratycznych. Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1997. 591 s.
signatura NK ČR: T 180812
MACISZEWSKI, J. Szlachta polska i jej państwo. Biblioteka wiedzy historycznej. Warszawa : "Wiedza Powszechna", 1986. ISBN 8321405266.
signatura NK ČR: H 87917
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.09.2008 15:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu